Zelfgemaakte kaarten

kaarten helemaal ag
Wat doe je graag op een regenachtige dag? Ik vind het fijn om lekker te knutselen. Hoe verassend is dat ;-)? Afgelopen zondag was zo’n regenachtige dag. Een kaartje ontvangen is natuurlijk altijd leuk, maar als deze ook nog zelf gemaakt is, is toch wel persoonlijker om te krijgen. Daarom ben ik aan de slag gegaan om zelf kaartjes te maken. In dit artikel de kaartjes die ik heb gemaakt en al een stel heb ik inmiddels opgestuurd. Want zeg nu zelf kaarten horen niet jaren in de kast te liggen ;-).

Beginner

Sinds Secret Valentijn maak ik eigenlijk pas mijn eigen kaartjes. Dus een ervaren kaartenmaker ben ik niet. Verwacht dus niet te veel ;-). Mijn moeder maakt wel al jaren mooie kaarten. Van haar heb ik dan ook wat gekleurd papier gehad om mee te beginnen. Bij de Action heb ik nog witte kaarten en enveloppen gehaald. Verder had ik nog veel liggen denk dan aan washi tape, afbeeldingen, stickers om de kaarten extra te versieren.
knutselspullen
lijn

Vlinders

Van mijn kaarten wilde ik eigenlijk een klein cadeautje maken. Daarom bevestigde ik op elke kaart een vlindertje met washi tape. Als de kaart dan weggegooid wordt, blijft er altijd nog een vlindertje van vilt over die gebruikt kan worden als woondecoratie of sleutelhanger bijvoorbeeld. Ik had nog een paar vlinders liggen, maar niet genoeg voor al mijn kaarten. Eerst was het dus tijd om vlinders te knippen en te plakken. Wil je ook vlinders maken van vilt? Bekijk dan op mijn mijn blog een uitgebreide tutorial hoe je deze vlinders maakt. Daarbij zit ook een gratis patroon :-).
vlinder van vilt
lijn

Kaarten maken

Het maken van de kaarten was super makkelijk nadat de vlinders af waren. Ik vond het erg leuk om te doen. Elke kaart is ook weer anders en uniek: een eigen vlinder, afbeeldingen en washi tape. Voordat ik het wist had ik al de kaarten af. Dit ga ik echt vaker doen :-).
kaartje totaal
lijn
close up kaart
lijn
Vlinder vilt kaart
lijn
totaal kaart voorkant
lijn

Opsturen

Een deel van de vlinders is al aangekomen op een nieuwe bestemming en een deel is nog onderweg naar een nieuwe ontvanger. Ik hoop dat de ontvangers verrast zullen zijn :-).

Maak jij wel eens zelf kaartjes? Of verstuur jij veel met de post?
lijn
© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

31 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Connie schreef:

  Mooie kaarten Els, ben trots op je?.

 2. Claudia schreef:

  Wat leuk, dat moet toch geweldig zijn om zo’n kaartje in je brievenbus te mogen vinden.

 3. Myriam schreef:

  Leuke kaarten! Inventief dat je de kaarten zo gemaakt hebt dat het vlindertje nog hergebruikt kan worden.

 4. alexa schreef:

  Lekker creatief, leuk!

 5. Lieke schreef:

  Wat een erg leuke kaarten.
  Ik hou van vlinders!

 6. Xaviera schreef:

  Je kaarten zijn heel erg mooi geworden en ik ben heel blij met degene die je mij hebt gegeven! Ik word er elke keer vrolijk van als ik er naar kijk. 🙂

 7. indian2day schreef:

  Wat leuk dat je eigen kaarten maakt. Is veel persoonlijker en je kan de kaart helemaal aanpassen naar eigen smaak!

 8. BeautyGlitter schreef:

  Super origineel om je eigen kaarten te maken, veel leuker en persoonlijker!

 9. Morgaine schreef:

  een gewoon kaartje zelf maken, nee nooit echt gedaan, ik ben meer brievenschrijfster dus brieven opsieren met leuke tekeningen of zelf postpapier maken, dat dan weer wel ooit lang geleden, hahaha en ook de enveloppen waar de brieven inzaten, werden getekend en gekleurd, ja dat mag in feite wel, zolang je bepaalde delen maar open laat. Dat vonden wij leuk ook voor de postbode, had die ook iets om naar te kijken, we tekenden dan ook zoiets als de brief onderweg, waar die vandaan kwam en waar hij naar toe ging, dat mocht de postbode wel weten, hahaha

  Uiteindelijk kan ook een zelfgemaakte kaart bij het oud papier landen ooit, en dus vind ik het meer een uitdaging juist om in de bestaande kaarten die er zijn, net die kaart te vinden die past bij de persoon voor wie het bedoel is. Is ook een sport, verder stuur ik niet zo heel veel meer, maar als ik stuur, lijkt het tegenwoordig vooral naar het buitenland te zijn, hahaha

  X

 10. Inge schreef:

  Heb je weer erg leuk gedaan Els! Vroeger maakte ik ook kaarten, maar dat is inmiddels alweer jaaaaren geleden. De ontvangers mogen blij zijn met zo’n vrolijk kaartje op de mat!

 11. Sammie schreef:

  Leuke kaartjes, lekker vrolijk! Ik maakte altijd scrapkaarten maar doe er al heel lang niks meer mee. Teveel hobby’s 🙂

 12. Northflix schreef:

  Zo leuk! Eigenlijk stuur ik veel te weinig kaarten!
  En een zelfgemaakte kaart ontvangen is extra leuk, omdat het persoonlijker is en iemand echt moeite heeft gedaan.

 13. Manon schreef:

  Ze zijn zo lief! Ik maakte vroeger altijd mijn kaarten zelf. Momenteel heb ik weer een creatieve ‘fase’ dus kriebelt het wel weer, haha

 14. Zien er erg gezellig uit. Lijkt me erg leuk als zoiets op je mat valt 🙂

 15. DinjaDONUT schreef:

  Wat een leuke kaartjes zeg! Ik heb wel eens kerstkaarten zelf gemaakt van oude kaarten, ook erg leuk om te doen.

 16. Angèlique schreef:

  Heel leuk! Wat een vrolijke kaartjes heb je gemaakt. Ik heb ook enorm veel kaarten gemaakt al, vooral 3d kaarten. Super om op die manier lekker creatief bezig te zijn. Beetje jammer van de rommel alleen haha.

 17. Oeeh, wat leuk gelukt! Ik krijg zwlf ook helemaal zin om nu te gaan knutselen! Vroeger knutselde ik heel erg vaak, ik maakte toen bij mijn opa en oma ook altijd kaarten!

 18. Marion schreef:

  Lieve Els,
  Gisteren had ik een hele nare dag. ik voelde me zo rot dat ik afleiding moest hebben en naar mijn ouders ging. Uiteindelijk de hele dag door afleiding gezocht en aan het einde van de middag kwam ik bekaf thuis. Het liefst wilde ik meteen door naar boven en niks meer met de hele dag te maken hebben. Maar toen lag daar jouw lieve kaartje. Grote glimlach op mijn gezicht en het hielp me om mijn rotgevoel weer los te laten. Zo’n klein gebaar wat zo’n groots effect heeft. Dank je wel. De kaart staat nu naast me en die koester ik.
  Liefs!

 19. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik herken een stukje washi tape van de Hema! Die heb ik ook : )

  Ik maak echt nooit kaarten, en versturen doe ik eigenlijk ook maar zelden. Hoewel ik het wel leuk vind. En deze zijn prachtig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top