Algemeen: Algemene benodigdheden Vilt

Algemene benodigdheden
In dit artikel is korte informatie te vinden over de algemene benodigdheden voor het maken van dieren van vilt. Met dit artikel wil ik je graag op weg helpen als je nog nooit zo iets gemaakt hebt.  Het zijn vooral basic dingen, zoals wat algemene informatie over de producten en waar de benodigdheden verkrijgbaar zijn die ikzelf gebruik.

Naalden en knopspelden

Allereerst de naalden, deze heb ik gekocht bij een klein naaiwinkeltje. Zorg ervoor dat de naalden niet te dik zijn. Ik heb een pakje van 6 borduurnaalden met punt van het merk Prym nummer 24. De knopspelden heb ik geleend van mijn moeder. Nou ja, geleend…

Vilt

ViltHet belangrijkste om te hebben als je met vilt aan de slag gaat, is natuurlijk vilt. Er zijn verschillende soorten vilt, wolvilt en synthetisch vilt. Wolvilt is over het algemeen wat duurder en beter van kwaliteit. Ik gebruik meestal gewoon lapjes (ongeveer 1,5 mm dik) van synthetisch vilt. Synthetisch vilt heeft voor mij voldoende kwaliteit om beestjes mee te maken. Mijn vilt koop ik op verschillende plaatsen. Bij de Action (wat hebben ze er niet) hebben ze pakketten van 8 basiskleuren voor € 0.99. Ook ga ik voor vilt langs Pipoos, de Greef of de markt.

Vulling

Voor de vulling gebruik ik altijd fiberfill. Dit is algemeen verkrijgbaar op bijvoorbeeld de markt en hobbywinkels. Wat je ook zou kunnen gebruiken is vulling van kussens of schapenwol. Koop wel altijd vulling dat mooi fijn van structuur is, zodat je het makkelijk in een klein pootje kunt duwen.

Borduurgaren

GarenBorduurgaren is ook algemeen verkrijgbaar bij bijvoorbeeld hobbywinkels, naaiwinkels en ook weer bij de Action. Ik koop mijn borduurgaren dus vaak bij de Action, lekker goedkoop, 8 bij elkaar passende kleuren voor € 0,69. Bij de Action varieert het assortiment wel elke keer, dus ik loop er dan ook regelmatig binnen om te kijken wat er op dat moment te krijgen is. Let op, een streng borduurgaren bevat 6 draadjes, je hoeft er voor de beestjes maar 3 draadjes per keer te gebruiken, zo gaat een streng dus dubbel zo lang mee!

Schaartje

Het belangrijkste aan de schaar is dat deze niet te groot is en een scherp puntje heeft. Vilt is niet moeilijk te knippen maar vaak hebben patronen veel details en ronde hoeken. Een klein schaartje maakt het knippen een stuk makkelijker en preciezer. Ik heb een paar hobbieschaartjes van de Action, € 0,59.

Lijm

Er zijn natuurlijk veel lijmsoorten. Ik gebruik doorzichtige alleslijm en soms fotolijm. Het is belangrijk dat de lijm niet te dun is, dan loop deze namelijk makkelijk uit en je wilt niet dat je beestje helemaal onder zit.

Lintjes

Voor lintjes heb ik een apart artikel geschreven, klik hier ->.

Wol

WolVoor veel patronen heb je wol nodig. Hierin zijn vast diverse kwaliteiten maar ik koop het eigenlijk alleen op kleur. De wol heeft vaak een decoratieve functie. Meestal koop ik mijn wol bij de Action of Euroland.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog nuttige aanvullingen en/of tips hebben voor andere bezoekers, dan zou ik het erg fijn vinden als je een reactie achterlaat.

© Nobody ELSe

Tags: , ,

3 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

  1. Marion schreef:

    Leuk en weer zo duidelijk uitgelegd.

  2. van landeghem daisy schreef:

    ik vind jou viltpatroontje van het eekhoorntje en nog zovele meer, super leuk .!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top