Borduren #3: Geometrische vlinder

Borduren vlinder geometrisch patroon
Reclame

Borduren vlinder geometrisch patroon
Een tijdje geleden werd ik door AliExpress nieuwsgierig gemaakt naar borduren. Ik bestelde twee pakketjes die ik allebei maakte, een tijger en een poesje. Het poesje vond ik het leukste om te maken maar een beetje ouderwets. Op Pinterest zocht ik naar moderne patronen om te borduren. Ik vond diverse geometrische patronen en deze spraken me enorm aan. Bij de Etsy shop van StitchLine bestelde ik 2 patronen. Vandaag laat ik het eerste resultaat zien.

Borduurpatronen kopen

Eigenlijk had ik nog nooit iets via Etsy gekocht. Ik zocht een shop met goede beoordelingen en bestelde twee patronen waarvan eentje gratis, een patroon voor een geometrische vlinder en een hert. Dit deed ik bij StitchLine. Let op! Er zijn in deze shop altijd aanbiedingen, lees goed hoe je moet bestellen om meerdere patronen gratis te krijgen. Ik kreeg beide patronen snel in mijn mail en toen kon ik de juiste kleuren borduurgaren kopen. Deze werden ook netjes vernoemd op het patroon.

Aan de slag om de vlinder te borduren

Als eerste deed ik de borduurstof in de borduurring. Ik gebruikte aida 14 count. De stof strak in de ring doen, vond ik nog wel even lastig, maar naar een paar keer proberen kwam het goed. Daarna heb ik de steken van de vlinder geteld, van links naar recht en van boven naar beneden. Ik wilde de vlinder namelijk in het midden van de ring hebben.
Borduren vlinder geometrisch_modern begin tellen in het midden borduurring
Met borduren begon ik daarom met de rechtervleugel. Het meest rechterdeel van het patroon. Het patroon borduurt lekker weg. Dit komt natuurlijk ook omdat je duidelijke driehoeken hebt, die bestaan uit één kleur. Sommige driehoeken hadden dezelfde kleur en die probeerde ik dan gelijk te maken.
Borduren vlinder geometrisch modern patroon

Het eindresultaat, geborduurde vlinder

Na vele uren borduren was mijn vlinder af. Ik ben erg enthousiast over deze vorm van borduren, strak en modern. Ook is het makkelijk te borduren zonder veel kleurwissels en dat werkt voor mij juist erg ontspannend. De kleuren vind ik ook erg mooi in elkaar overlopen. Het andere patroon wat ik kocht, wil ik zeker ook nog eens gaan maken. Ik ben dus blij met het eindresultaat :-).
Borduren vlinder geometrisch modern eindresultaat

Wat vind je van deze stijl van borduren?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Ik vind hem erg mooi geworden! Ik merk dat ik vaak de kleinere pakketjes niet zo leuk vind, omdat de stof zo door het borduurwerkje heen schijnt of omdat er weinig details in zitten, maar dat is bij deze mooie vlinder niet het geval. Een erg leuk borduurwerkje!

  2. Die ziet er leuk uit! Ik zie dit soort dingen steeds vaker voorbij komen op Alie. Ik wil het graag kopen, maar twijfel elke keer of ik het ook echt wel ga doen.

  3. Wauw, het ziet er echt heel erg leuk uit! Ik vind het patroon met de driehoekjes erg gaaf, zeker in combinatie met de vrolijke kleuren. Heel mooi resultaat!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.