Borduren #10: Kerstbal, inclusief gratis zelfgemaakt patroon

Borduren kerst kerstbal eigen gratis patroon
In de herfst maakte ik al een eigen geometrisch borduurpatroon van een Eekhoorn. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik ook een eigen patroon heb gemaakt voor kerst, een kerstbal. In dit artikel deel ik mijn zelfgemaakte borduurpatroon voor kerst gratis :-). Natuurlijk laat ik ook zien hoe ik mijn kerstbal heb gemaakt.

Het gratis borduurpatroon kerstbal

Om een beetje in de stijl van mijn eekhoorn te blijven heb ik nu ook weer gekozen voor een strakke stijl in mijn borduurpatroon. Deze kerstbal heeft een Scandinavisch patroon. Het patroon bevat 3 verschillende kleuren borduurgaren die je naar wens kunt aanpassen. Ik gebruikte DMC borduurgaren nummers 157, 504 en 993.

Het patroon is erg makkelijk te maken. Ik gebruik alleen de basis borduursteken kruisteek en de stiksteek. Voor het patroon gebruik ik een borduurring van 21 cm.

Download hier het gratis borduurpatroon van de kerstbal (PDF).

Mijn borduurwerk

Natuurlijk heb ik mijn eigen getekend patroon ook zelf gemaakt. Ik begon onderaan en maakte eerst het patroon aan de binnenkant. Dit stukje heb ik in een weekend gedaan waarbij ik ook nog naar de Efteling ben geweest een hele dag.
Borduren kerst gratis patroon kerstbal beginnen
Op deze foto is de binnenkant helemaal klaar.
Borduren kerst gratis patroon kerstbal kruissteek
Als laatste heb ik de lijn om de kerstbal gemaakt. Toen was mijn eigen borduurwerk voor kerst af :-).
Borduren kerst gratis patroon kerstbal eindresultaat

Veel borduurplezier!

Zou borduren ook iets voor jou zijn?

Gerelateerde artikelen:

Borduren #9: Eekhoorn, incl. eigen gemaakt gratis patroon
Borduren #8: Lama en geitje
Borduren #7: Pasen, bloemen cirkel met konijntje
Borduren #6: Grafische Olifant
Borduren #5: Veer van Xenos
Borduren #4: Kerstmis
Borduren #3: Geometrische vlinder
Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe
Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

7 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Michelle schreef:

  Super leuk borduurwerkje! Ook leuk om straks als cadeau’tje weg te geven =)

 2. M.Th. schreef:

  De lijn om de kerstbal en het “ophang-oogje” maken hem helemaal AF; mooi!

 3. Connie schreef:

  Mooi gemaakt zo’n eigen patroon. En dan ook nog zelf geborduurd! Ik ga het proberen na te maken.
  Bedankt voor het patroon!

 4. Jenn schreef:

  Leuk! Ik heb geen idee of borduren iets voor mij is, ik geloof in ieder geval niet dat ik er nu de tijd voor heb. Ik heb al genoeg hobby’s, eerst maar eens leren haken 🙂

 5. Morgaine schreef:

  Jarenlang heb ik geborduurd, tot ik de naald niet meer vast kon houden, erg jammer ergens. Knap trouwens dat jij met zo’n ring kunt borduren, dat kan ik niet, en ik hou het gewoon los in mijn handen 😉

  X

 6. Yova schreef:

  Mooie borduurwerk heb je gedaan. Kerst duurt niet zolang meer. Hele kleine steekjes heb geduld om mooie kerstbal te maken.

 7. Romy schreef:

  Wat een prachtig patroon en het eindresultaat is echt heel erg mooi. Onwijs mooi gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top