Budgettip en mini review: Action Decotime Aquamarkers

Action Decotime Aquamarkers review twinmarkers
Reclame

Action Decotime Aquamarkers review twinmarkers
Vandaag heb ik een nieuwe budgettip en een kleine review op mijn blog. Bij de Action kocht ik namelijk Aquamarkers. Dit zijn stiften op waterbasis. Benieuwd? Lees dan gauw verder :-).

Decotime Aquamarkers

Ik had geluk, bij de Action in Tilburg scoorde ik 6 setjes van de nieuwe Aquamarkers van Decotime, € 3,99 voor 12 stiften. Er zijn setjes met gele/oranje tinten, roze/rood tinten, roze/paars tinten, lichtblauw/donkerblauw tinten, lichtgroen/donkergroen tinten en bruin/grijs tinten. De stiften zitten ook in een handige plastic verpakking, hiermee kun je alle setjes netjes stapelen.
Action Decotime Aquamarkers verpakking
Op de foto staan alle kleuren. Sommige kleuren zie je bijna niet, deze zijn heel licht. Maar dat vind ik juist fijn, zodat je kleuren kunt opbouwen. Ik zag wel dat de grijze tinten wel een beetje heel bruin zijn voor grijs ;-).
Action Decotime Aquamarkers kleuren voorbeeld

Verschil Twinmarkers en Aquamarkers

Zoals je misschien al wel weet ben ik fan van de Decotime Twimarkers. Dit zijn stiften op alcoholbasis. Deze gebruik ikzelf veel om clear stamps mee in te kleuren en gebruik ik veel om kaarten te maken.

De nieuwe Decotime Aquamarkers zijn stiften op waterbasis. Deze kun je makkelijk mengen met water.

Aan de slag met de Aquamarkers

Natuurlijk ging ik gelijk aan de slag om ze te testen. De Aquarelstiften gebruik ik op aquarelpapier, dit papier kan beter tegen water. Als eerste mengde ik wat kleuren. Ik bracht de stiften aan op het papier en met water ging ik over de kleuren. Zoals je ziet gaat dit goed.
Action Decotime Aquamarkers kleuren mengen water
Na het mengen wilde ik wat letters gaan maken. In een aquarelboek met voor bedrukte designs ging ik aan de slag. Ik maakte twee letters. Zoals je ziet heb ik niet echt nauwkeurig gewerkt ;-). Ik wilde deze review snel online hebben :-).
Action Decotime Aquamarkers handletteren

Advertentie

Action Decotime Aquamarkers kleuren mengen water

En als laatste kleurde ik een afdruk van een clear stamp in. Ik gebruikt hierbij watervaste inkt, anders vervaagd je stempelafdruk als je met stiften gaat werken. Let hierbij wel op dat je de kleur goed laat drogen voordat je aan een andere kleur gaat beginnen. Anders lopen de kleurvlakken in elkaar over. Dat zie je op sommige plakken ook wel op de foto ;-).
Action Decotime Aquamarkers clear stamps inkleuren

UPDATE Achtergrondjes maken

Omdat ik veel de vraag kreeg “kun je met de Aquamarkers ook een aquarelachtergrond maken?”, heb ik dat vanochtend nog even getest. Als eerste heb ik met de diverse kleuren Aquamarkers getekend op een plastic velletje. Vervolgens maakte ik alles een beetje nat. Daarna heb ik een vel aquarelpapier gedrukt op het plastic vel en omgekeerd. Nu staat er een afdruk op je papier. Werk waar nodig de achtergrond nog wat bij met de Aquamarkers en water.
Action Decotime Aquamarkers aquarel achtergrond

Action Decotime Aquamarkers aquarel achtergrond kleuren

Action Decotime Aquamarkers aquarellen kleuren

Action Decotime Aquamarkers aquarel achtergrond kleuren

Conclusie Decotime Aquamarkers

Advertentie

De eerste indruk is goed en ik weet zeker dat ik ze nog veel vaker ga gebruiken :-). Binnenkort hierover dus meer op mijn blog :-).

© Nobody ELSe

15 reacties

  1. Ohh zo verleidelijk… vroeger kleurde ik mijn stempelafdrukjes in met aquarelverf. Maar door de twinmarkers daarmee gestopt en ook wel omdat het papier wel vaak wat krulde en niet meer mooi plat was op het einde. Is dat met deze stiften ook zo, of blijft alles even netjes als bij de twin markers?

  2. So much junk… komt in me op, hahaha uit Dirty Dancing, echt hoor… Ik zou wel willen maar weet nu al niet waar ik mijn huidige paar hobby’s moet laten, laat staan dat ik er ruimte voor heb, ik zou een loods hier in Friesland moeten aanschaffen of zo en dan…. daar werk ruimte van maken voor hobby’s 😉

    Groot respect voor jou, dat je dit allemaal kunt en doet!
    X

  3. Klinkt goed! Ik ben ook fan van de twinmarkers, die gebruik ik heel veel. Ik ben wel benieuwd welke nou beter zijn? Of zijn ze zo anders dat je ze gewoon beide gebruikt voor verschillende doeleinden?

    1. Helaas nog geen tijd gehad om dit te proberen. Maar ik denk wel dat het makkelijker gaat. Kijk eens op youtube daar staan technieken met een plastic vel en brush pennen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.