Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften

Review action twinmarkers budgettip
Reclame

Review action twinmarkers budgettip
Ruim een jaar heeft de Action Twinmarkers in het assortiment. Ik wilde deze budgettip en een kleine review al eerder schrijven maar ik merkte dat ze steeds snel uitverkocht waren. Nu zie ik ze weer volop in de winkel liggen :-). Het is nu dus tijd voor mijn artikel.

Wat zijn twinmarkers?

Twinmarkers zijn stiften op alcohol basis. Hierdoor kun je de stiften heel mooi mengen (blenden) met elkaar. Op de foto zie je daarvan een voorbeeldje. Ook kun je vlakken egaal inkleuren zonder dat je strepen ziet zoals bij gewone stiften. De stiften hebben een dikke en een smallere punt. Je kunt dus iets snel inkleuren maar ook vrij precies werken.
Action twinmarkers blenden mengen

Setjes kleuren twinmarkers Action

Ik merk dat de Action steeds wisselende setjes verkoopt. De setjes die ik heb gezien:
– set met 2 kleuren, goud en zilver (kerstassortiment) € 0,99
– set van 3 bij elkaar passende kleuren, € 0,99
– set met 12 verschillende kleuren, € 3,99
– set met 24 verschillende kleuren, € 6,99
Dit is echt erg goedkoop vergeleken met wat andere hobbywinkels vragen voor dit soort alcoholstiften. Hier koop je ze vaak voor ongeveer € 2,50 per stuk.
Action twinmarkers verpakking

Ik kocht een jaar geleden alle verschillende setjes met 3 bijpassende kleuren. Afgelopen week kocht ik nog 2 setjes van 24 kleuren met felle kleuren en pasteltinten. Zoals je ziet heb ik er genoeg nu ;-).
Action twinmarkers review mijn stiften
De versie met pasteltinten kan ik aanraden, dat is echt mijn favoriet.
Review Action twinmarkers pastel kleuren
Nog een tip! Kleur je vaak mensen of afbeeldingen waarbij je een lichte huidskleur nodig hebt? Koop dan zeker een setje met het nummer 36 Cream.
Action twinmarkers huidskleur cream

Korte review Action Twinmarkers

Advertentie

Zoals je misschien al snapt na de vele aankopen van verschillende setjes met diverse kleuren… ik ben fan! Ik gebruik deze stiften heel vaak om dingen in te kleuren. Hierbij kun je denken aan kleuren voor volwassen of ik gebruik ze bij het kaarten maken. Vaak kleur ik er afdrukken van stempels mee in.

Natuurlijk zijn er ook hele kleine minpunten. Zo zie je dat elke stift een dopje heeft wat de kleur aangeeft van de stift. Dit wijkt bij veel stiften af. Dus test de kleur eerst voordat je de twinmarker gaat gebruiken. De hardheid van de punten van de stiften wil ook wel eens anders zijn, sommige punten zijn heel hard en andere fijn zacht. Maar de meeste zijn goed :-). En als laatste, de opdruk van het kleurnummer en de naam van de kleur gaan er bij het gebruiken van af. Ook niet heel handig.
Action twinmarkers kleurverschil kleurafwijking

Heb jij deze twinmarkers al in huis? Zo niet? Dan zou ik je aanraden om rennend naar de action winkel te gaan en ze snel te kopen ;-).

Gerelateerde artikelen:

Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken
Review: Action haakpakket Pasen Konijn
Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart
Review: HEMA Haakset Dino
Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

41 reacties

 1. Ik gebruik ze ook… Maar de nummer komen niet qua kleur overeen… De 167 is niet de 167 qua kleur. Totaal verschillend. Weg tekening.

 2. Heb er al vaak naar staan kijken maar twijfelde.. maar vandaag overstag gegaan en 2 va de dozen van 36 stuks gekocht. Ben heel erg benieuwd!

 3. Wat een leuk artikel. Ook hier in huis vinden we ze geweldig. Mijn dochter van 7 kleurt haar kleurplaten ermee in. Mama dan zie ik de strepen van de stift niet dit is veel mooier. Zelf kleur ik mijn stempel afdrukken ermee in. Misschien een tip…. een kleurenkaart. Ik kon ze niet vinden op decotime action twinmarkers maar als je zoekt op : chinhan touch twin marker chart, dan kom je een goeie tegen. Werkt met kleuren erg fijn!

 4. Oh dit is een dupe van de (dure) Copic Markers! Ik heb er een paar gehad, maar ik gebruikte ze nooit en heb ze in de eerste EPIC editie weggegeven. Deze zijn in ieder geval een stuk fijner geprijsd. 🙂

 5. De kleuren zijn heel mooi. Maar jammer dat alcohol de basis is. Drukt werkelijk door al mijn papier heen. Als ik er mee kleur moet ik er iets onder leggen anders zit mijn tafel onder. Schriften kan ik meerdere bladzijden uittrekken zo erg drukt het door. Dus voor mij een nee.

  1. Ja, doordrukken doen ze wel. Maar ik kleur vaak op een apart vel en knip ze daarna uit en plak ze ergens op. Dan werkt het wel fijn. Maar ik het snap het hoor, ik heb ook een hekel aan doordrukken.

 6. Wat leuk is dat, ik zelf heb zaterdag die pakje gekocht van 2 kleuren zwart en grijs en ik moet zeggen ik ben der echt super blij mee. Ga me der zeker nog bij kopen.

 7. Ik ben ook zeker fan van deze twinmarkers! Ik heb dan wel niet deze doosjes, maar de setjes van drie stiften die ze als eerste verkochten. Deze setjes zag ik nog wel liggen vorige week, maar ik ben streng tegen mezelf geweest dat ik ze niet mee mocht nemen. Er zijn wat andere dingen die nu even belangrijker zijn haha.

 8. Ik heb ze al een tijdje, ik heb de eerste 4 sets van 12. Die sets van 24 en de sets van 12 die nu in de winkel liggen geven een hoop dubbelen helaas. Maar ik ben er erg blij mee!

 9. Ik heb ze en ben groot fan. Cream is zeker de goede kleur qua huis zoals je zegt. Verder heb ik ook die metallic serie voor de feestdagen maar ook voor geboortekaartjes aangezien ik er de roze en blauwe ook van heb. Leuke en vooral handige review ?

 10. Wat leuk om hier een review over te lezen! Ik heb de twin markers in sets van 16 gekocht in alle kleuren, maar heb ze nog nauwelijks gebruikt. Na het lezen van jouw review ben ik vastbesloten om ze er snel eens bij te pakken 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.