Reclame

Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas

action sinterklaas decotime stoomboot diy
Reclame

action sinterklaas decotime stoomboot diy
Afgelopen weekend liep ik binnen bij de Action, zoals elke week ;-). In het schap met allemaal leuke producten voor sinterklaas zag ik dit DIY doosje van Decotime waarmee je je eigen stoomboot van Sinterklaas kunt knutselen. Deze kon ik niet laten liggen. In dit artikel laat ik zie hoe ik de pakjesboot maakte, geef ik tips en natuurlijk de mening over het hele pakketje :-).


Het doosje “maak je eigen stoomboot” kostte € 1,99. Er was in mijn Action ook nog een tweede variant “maak je eigen pakjeshuis”. Maar de boot sprak me meer aan.
Verpakking action sinterklaas stoomboot decotime

Inhoud

Bij het open van de verpakking kreeg ik eigenlijk precies wat ik verwachtte. Veel stukjes MDF die netjes waren voorgezaagd, papier om op de boot te plakken en om de boot te versieren, dubbelzijdige foam tape, verf, kwastje en handleiding. Het zal er allemaal netjes uit.
Inhoud decotime action sinterklaas DIY pakket

Aan de slag met de stoomboot van sinterklaas

Op de verpakking staat dat je eerst het MDF moet verven. Ik heb allebei de kanten en de randjes rood geverfd. Omdat er maar weinig verf bij zat heb ik eigen rode verf en kwast gebruikt. Het mdf neemt de verf goed op. Laat na het verven alles goed drogen!

TIP! Probeer zo weinig mogelijk verf te doen in de houten gleuven. Deze heb je straks nodig om de boot in elkaar te zetten. Met een dikke laag verf, kan het zijn dat de boot niet zo goed meer in elkaar past.

Ondrdelen verven action sinterklaas

Na het drogen van de verf pakte ik de handleiding erbij en begon ik de houten onderdelen te beplakken.

TIP! Voor het beplakken gebruikte ik spuitlijm (ook te koop bij de Action). Op de doos geven ze aan dat je hobbylijm of dubbelzijdige tape kunt gebruiken. Hobbylijm raad ik af, in verband met vlekken.

Volg de stappen nauwkeurig op. Al het papier moet echt op de goede kant van de onderdelen komen. Anders klopt je boot straks niet.
spuitlijm action

Zet alle onderdelen in elkaar. Dit ging op sommige punten best lastig helaas. Sommige gleuven heb ik met een stanleymesje groter moeten maken. Helaas brak ook een MDF plaatje bij het in elkaar zetten :-(.
kapot onderdeel action decotime

Na het in elkaar zetten was de boot klaar 🙂 (behalve dat ik de schoorsteen ben vergeten kwam ik net achter ;-)). Op mijn boot heb ik niet de papieren versieringen, sinterklaas en zwarte piet geplakt die erbij zaten. Ik heb mijn eigen gemaakte sinterklaas en zwarte piet gebruikt die ik eerder al had gemaakt van vilt. Van deze Sinterklaas en zwart piet heb ik een uitgebreide en gratis tutorial geschreven, klik hier voor sinterklaas en klik hier voor zwarte piet :-).
Decotime action maak je eigen stoomboot eindresultaat

Conclusie

 • Tijd: ongeveer 1,5 uur
 • Moeilijkheid: Redelijk makkelijk
 • Eindcijfer: 7

Het eindresultaat vind ik echt heel leuk. Zeker voor maar € 1,99. Het mindere is natuurlijk dat een MDF plaatje brak en dat het in elkaar zetten niet zo makkelijk ging. Voor jonge kinderen is het niet zelf te maken, met een volwassene die mee helpt moet het zeker lukken :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Action Aquarelblok met dessins
Review: Action Cadeaudoosjes Decotime
Review: Action vilten figuur hert
Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down
Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action
Review: Decotime Maak je eigen cadeaudoosje
Review: Decotime Decoreer je eigen doosje Action

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

 1. Ik zit mij nu af te vragen Els, serieus, ik had het net over zelf pieten plakken en maken voor op de ramen of deuren vroeger, wat doe jij met al dit spul als de periode weer voorbij is, gooi je het weg? Of bewaar je het allemaal? Bij ons ging het vaak weg, zeker Sint en Piet gerelateerd, kerststukjes gingen soms nog wel mee in de doos, tot ze na een aantal jaren niet meer om aan te zien waren bijv.

  Misschien eens leuk om daar een blog over te schrijven? Wat doe je met al die spullen voor thuis zelf gemaakt? Dit is namelijk EEN reden dat ik ook gestopt ben ergens met nu het zo mooie DIY gebeuren, tenzij, zoals het haken, het echt gebruiksvriendelijk is en blijft.

  X

 2. Ik heb er net twee wegge*&^^%%…

  Het is weinig geld, dus ik verwacht geen goede kwaliteit, prima. Maar het moet wel allemaal passen, en dat deed het dus echt niet. Eerst aan het dek de zijkanten gemonteerd, ging al wat stroef hier en daar, maar pakte ik de bodem er bij, zie je gewoon dat geen van de sleuven passen op de uitsparingen van het dek… Bij mij brak trouwens ook precies hetzelfde onderdeel van de schoorsteen, omdat je gewoonweg te veel kracht moet zetten/moet gaan zitten wrikken, omdat het allemaal niet passend is…

  Zag er uit als een leuk knutselproject voor in de schoen, reslutaat: twee teleurgestelde kinderen….

  Nogmaals, ik verwacht niet de wereld van zoiets, maar laat het op zijn minst passen!

 3. Wat een super leuke activiteit weeral om met jonge kinderen te maken! Zeker voor die prijs en dan neem ik het breken van een stukje er wel bij. Leuk ook nog steeds je eigen Sinterklaas en Zwarte Piet 🙂

 4. Hoe leuk is dit! Voor een goedkoop prijsje ben je toch wel eventjes ermee bezig, dat vind ik een pluspunt. Dat het plaatje brak is denk ik dan weer te wijten aan de verhouding prijs – kwaliteit. Maar toch zeer mooi gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL