Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow

Review knustelpakketten Action Aldi SoLow
Reclame

Review knustelpakketten Action Aldi SoLow
Al een paar keer heb ik meegedaan aan projecten om cadeautjes uit te wisselen. Denk aan #echtepostiscool en #twitspring. Hierbij heb ik veel leuke kleine DIY knutselpakketten gekregen :-). Vandaag laat ik een paar knutselpakketjes zien die ik heb gemaakt en geef ik mijn mening :-).

Knutselpakketten Action, Aldi en SoLow

Omdat ik deze pakketjes allemaal heb gehad weet ik de prijs niet, maar ik heb aan de gever wel gevraagd waar deze DIY pakketjes zijn gekocht.
– Versier je eigen Vogelhuisje, SoLow
– Do It Yourself MDF Garland slinger, Action
– Origamihangers, Aldi
– Scratch Art Ornaments, Action
knutselpakketten Aldi Action Solow

Scratch Art van de Action

Scratch art kreeg ik met #echtepostiscool en ik was eigenlijk gelijk nieuwsgierig toen ik het cadeautje had uitpakt. Ik was vooral benieuwd hoe het zal werken. In de verpakking zitten 6 verschillende ornamenten die je kunt bekrassen met kraspennetje van plastic. De bedoeling is het zwarte laagje weg te krassen.
Scratch art krassen
Ik begon fanatiek met krassen. Het effect wat ontstond vond ik erg leuk. Onder de zwarte laag zit een soort van regenboog folie. Het is dan niet echt kleuren, maar zo voelde het wel een beetje.

Hieronder het eindresultaat. Ik vond het erg leuk om te doen. Er was alleen één nadeel, het plastic kraspennetje was heel snel bot.
action scratch art gemaakt

Origamihangers van de Aldi

Advertentie

Mijn eerste gedachte bij dit DIY pakket was, dit gaat nooit lukken. In het pakketje zaten allemaal vierkante gekleurde papiertjes. De instructie zag er best ingewikkeld uit. Met goede moed ben ik begonnen met vouwen van de origamihangers. Die viel me alles mee, de instructies waren eigenlijk best duidelijk :-). En het was niet zo moeilijk als ik dacht.

Het enige wat niet zo goed ging was de onderdelen aan elkaar maken. In de instructie stond dat je dit met dubbelzijdige tape moest doen, maar dit was toch lastiger dan gedacht. Helaas zijn mijn hangers dan ook niet zo mooi strak op elkaar geplakt als op de verpakking wel het geval is.
origamihangers Aldi

Do It Yourself MDF Garland slinger van de Action

In dit kleine plastic doosje zitten 6 MDF driehoekjes en een lintje. Hiermee kan je een slinger maken. Dit kun je naar eigen wens doen. Er zit niet meer in de verpakking. Ik heb ervoor gekozen om de vlaggetjes te beplakken met washi tape. Daarvoor heb ik eerste de vlaggetjes wit geverfd. Washi tape is iets doorzichtig en dan zie je er donker hout doorheen. Dit vind ik niet zo mooi.
Action MDF slinger zelf maken washi tape
Ik gebruikte 3 verschillende gekleurde washi tapejes maar wel met hetzelfde stipjes patroon. Ik vond dit een erg leuk DIY doosje van de Action. Ik kan me wel voorstellen dat het voor mensen die niet zo veel knutelspullen in huis hebben een completer pakket leuker is.
Slinger MDF Action

Versier je eigen Vogelhuisje van SoLow

In dit bouwpakket zitten allemaal stukjes MDF waarmee je een vogelhuisje kunt maken. Het pakket heet “versier je eigen vogelhuisje”, maar er zit verder niks bij om te versieren. Je kunt dus zelf helemaal los gaan met spullen die je in huis hebt :-). Ik heb de voorkant, achterkant en de zijkanten beplakt met papier. Ik heb eerst de stukjes MDF ingespoten met spuitlijm en daarna het papier erop geplakt. Het overtollige papier heb ik weggesneden met een stanleymes.
Vogelhuisje Solow versieren
Na het beplakken heb ik het huisje in elkaar gezet. Verder heb ik nog geen versiering toegevoegd. Ik wil dit huisje nog een keertje gebruiken als cadeauverpakking en het ligt aan de ontvanger hoe ik het huisje afwerkt. Dit is tot nu toe het resultaat :-). Ook dit pakket vond ik weer leuk!
vogelhuisje SoLow
Welke knutselpakketje vind je het leukst?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action
Review: Decotime Maak je eigen cadeaudoosje
Review: Decotime Decoreer je eigen doosje Action
Review: Viltpakket olifant en aap Zeeman
Review: Make your own Puppy van de Action

Advertentie

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

31 reacties

 1. Het vogelhuisje en de slinger vind ik onwijs leuk! En ik vind de origamihanger ook goed gelukt. Lijkt me ook leuk om te maken, want ik hou wel van origami. Ik werd er altijd rustig van als ik aan het vouwen was. Misschien maar weer eens oppakken!

 2. Oh dat vogelhuisje, wat lief, als je dat als cadeau verpakking gaat gebruiken maar ook voor sier, zou ik er zelf nog een vogeltje op zien te maken, al is het van papier en een tak? Iets meer kleur of versiersel om te breken, jij snapt wel wat ik bedoel 😉

  X

 3. Weer hard gewerkt en leuk gedaan Els!
  De origamihangers zijn mooi gelukt……al vind jij zelf dat ze niet zo mooi aan elkaar zitten.

 4. Leuk om het resultaat van mijn cadeautjes te zien! Wel stom dat er bij die vlaggetjes geen versierspul zat. Heb ik verder ook niet naar gekeken omdat het me wel zo logisch leek om dat erbij te doen

 5. Het vogelhuisje en de slinger vind ik echt heel leuk, weer eens wat anders dan de standaard slinger! Zo’n vogelhuisje is ook een echte eyecatcher als die in je tuin hangt.

 6. Ik vind het zalig om te knutselen, maar meestal begin ik van 0. Zo’n kant en klaar pakket… ik heb mij er dus nog niet aan gewaagd…

  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?

 7. Allemaal een leuk pakket om mee aan de slag te gaan en nog leuker, omdat je het hebt gekregen. Het blijft een verrassing wat je krijgt. Garland slinger van de Action dat zal zeker handig voor mij zijn, er komen hier binnenkort 3 verjaardagen op een rij. 

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.