Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin #2

kleuren voor volwassen geheime tuin
Reclame

kleuren voor volwassen geheime tuin
Begin dit jaar liet ik al ingekleurde kleurplaten zien van van het kleurboek “mijn geheime tuin” In mijn geval eigenlijk “Den Hemmelige Hagen”, omdat ik dit boek kocht op vakantie in Noorwegen. Omdat ik nog steeds niet ben uit gekleurd en ik dit boek zo mooi vond heb ik nog een paar kleurplaten ingekleurd. Vandaag laat ik je die kleurplaten zien :-).

Kleurplaat 1: Cirkel van bloemen

Als ik begin aan een kleurplaat denk ik altijd eerst na hoe ik deze ga inkleuren. Bij deze cirkel van bloemen heb ik gekozen om de bloemen allemaal in rood en gele tinten te kleuren. De bladeren zijn allemaal gewoon in verschillende groen tinten.
kleuren voor volwassen boom bloemen

kleuren voor volwassen boom bloemen detail

Kleurplaat 2: Boom met bloemen en vogels

Bij deze kleurplaat heb ik de kleuren weer realistisch gehouden. De stam en de takken in bruin tinten en de bladeren in verschillende tinten groen. Wel heb ik gewerkt met een kleurverloop. Ik ben onderin de stam met lichte bruine stiften begonnen en heb steeds donkerder stiften gepakt richting de bladeren. Bij de bladeren heb ik iets soortgelijk gedaan, ik begon met donkere groen tinten in het midden van de boom en werkte met steeds lichtere tinten groen richting de buitenkant van de boom.
kleuren voor volwassen boom vogels kleurverloop

Advertentie

kleuren voor volwassen boom vogels kleurverloop detail

Kleurplaat 3: Gieter met regenboog kleuren

Bij deze kleurplaat heb ik weer gewerkt met een kleurverloop. Ditmaal gebruikte ik geen realistisch kleuren maar wilde ik juist fel frisse tinten gebruiken. Het verloop gaat van geel, naar rood richting donker blauw.
kleuren voor volwassen gieter kleuren regenboog

kleuren voor volwassen gieter kleuren regenboog detail

Kleurplaat 4: De pauw

Bij deze laatste kleurplaat heb ik me erg beperkt in het gebruik van kleuren. Ik gebruikte alleen blauw, paars, bruin en groen.
kleuren voor volwassen 4 boom pauw

kleuren voor volwassen 4 boom pauw detial

Is kleuren voor volwassenen ook iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin
Kleuren voor volwassenen: tips en voorbeelden
Kleuren voor volwassenen: kleurboek zomer
Kleuren voor volwassenen inlijsten
Kleuren voor volwassenen
Kleurboek voor volwassenen Bloemenmagie
Update 1! Voorbeelden Creatief kleurboek voor volwassenen
Budgettip! Creatief kleurboek voor volwassenen van Action

Advertentie

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Ik heb wel een wenskaarten boekje liggen, maar daar heb ik nog niet de tijd voor gehad om te kleuren. Maar ik vind zeker erg mooi hoe jij het inkleurt.

  2. Amai, daar heb ik het geduld niet voor. Kleuren is niets voor mij, ik krijg stress van al die kleine hokjes en cirkeltjes. Jij hebt ze prachtig ingekleurd!

  3. Dit boek heb ik ooit aan mijn moeder gegeven, of ze er nu nog in kleurt, denk het wel, zo nu en dan, zelf heb ik vele anderen nog staan en liggen, oa ook die van Van Gogh 😉 En Monet geloof ik, ken je die ook? Schilderijen van Oude Kunstenaars, bekende natuurlijk en dan hun meest bekende schilderijen die je eerst in gaat kleuren zoals het hoort, maar er zit een tweede gedeelte in waarin je vrij wordt gelaten en diezelfde platen naar eigen idee kunt inkleuren.

    Echter ben ik nog even bezig met mijn eigen ontwerp deken en het diagram op klad ligt al klaar, mijn moeder heeft het al goed gekeurd zelfs, zij kan het lezen, dussssssss blijft over, nu in het net en uitschrijven voor hen die geen diagram kunnen lezen nog…

    X

  4. Wauw, wat ontzettend mooi! Je hebt ze stuk voor stuk prachtig ingekleurd. Mooi boek ook trouwens! Zelf kan ik me niet echt tot kleuren voor volwassenen zetten. Ik merk dat ik het toch leuker vind als ik echt een resultaat in handen heb: een kaartje, een pagina in mijn scrapbook etc. en bij kleuren vind ik het dan persoonlijk jammer dat mijn werk in een kleurboek staat en ik er verder niets mee doe. Maar dat is een persoonlijk dingetje, haha.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.