Kleuren voor volwassenen #19: Doodlekleurkaarten van Paperfuel #3

kleuren Doodlekleurkaarten om te versturen Paperfuel
Reclame

Dit is alweer het derde artikel wat ik schrijf over de doodlekleurkaarten van Paperfuel. Ik vind deze kaarten zo leuk om in te kleuren. Tevens is het erg makkelijk als ik bijvoorbeeld wel creatief wil zijn, maar geen zin heb om zelf iets te maken vanaf het begin. En de kaarten zijn natuurlijk ook gelijk leuk om te versturen.

Paperfuel Doodlekleurkaarten om te versturen

Op bol.com kocht ik in november de ‘Doodlekleurkaarten om te versturen’ van Paperfuel voor € 14,99. In dit kleurboek zitten 30 wenskaarten om in te kleuren voor verschillende gelegenheden getekend in de stijl van Paperfuel. De kaarten hebben het formaat van 21×14,8 cm.

‘Doodlekleurkaarten om te versturen’, deel 1 & 2

Van deze kleurkaarten ben ik echt heel erg fan. Fijn om tussendoor creatief bezig te zijn maar niks zelf hoeven te bedenken. Ik schreef  al eerder artikelen over deze doodlekleurkaarten.

Benieuwd naar het eerste artikel wat ik schreef over de ‘Doodlekleurkaarten om te versturen’ van Paperfuel? Zie artikel: Kleuren voor volwassenen #17: Doodlekleurkaarten van Paperfuel.
In dit artikel geef ik een korte review van de kaarten en kleurde ik de kaarten in met drie verschillende tekenmaterialen: kleurpotloden, alcoholmarkers en aquarelverf.

In het tweede artikel maakte ik nog drie kaarten met aquarelverf.
Kleuren voor volwassenen: Doodlekleurkaarten van Paperfuel #2

Meer doodlekleurkaarten inkleuren

Advertentie

Net zoals in deel 2 kleurde ik weer drie kaarten in met aquarelverf. Zelf gebruik ik altijd aquarelverf van Winsor & Newton.

Kaarten inkleuren met aquarelverf
Met aquarelverf kun je werken op verschillende manieren. Ik koos ervoor om de verf met water te mengen op een bordje en dan aan te brengen op de kaarten. Zo worden de kaarten niet te nat. Bij te nat kan het papier erg gaan bobbelen. Dat doen de kaarten nu ook wel een beetje, maar met even iets zwaars erop te leggen zijn ze bijna weer helemaal plat. Het papier van de doodlekleurkaarten is geen aquarelpapier, maar kan wel goed om gaan met de verf.

Elke kleur zette ik eerst licht op. Om kleurnuances en/of schaduwen aan te brengen bracht ik steeds een nieuwe dunne laag verf aan.

Kaart 1: Vaderdag
Doodlekleurkaarten Paperfuel vaderdag tips materialen

Kaart 2: Zeemeermin
Doodle kleur kaarten Paperfuel kleuren voor volwassenen

Kaart 3: Verjaardag
Paperfuel Doodlekleurkaarten kaart kleuren verjaardag kleurplaat

Heb jij al kaarten ingekleurd van Paperfuel? En zo ja, welke kaart is jouw favoriet?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #18: Doodlekleurkaarten van Paperfuel #2
Kleuren voor volwassenen #17: Doodlekleurkaarten van Paperfuel
Kleuren voor volwassenen #16: CreaChick Kleurboek #2
Kleuren voor volwassenen #15: Verjaardagskaarten (Gratis kleurplaten)
Kleuren voor volwassenen #14: Action DecoTime Metallic kleurboek
Kleuren voor volwassenen #13: Kleuren op nummer

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

4 reacties

  1. Nee die heb ik nog niet gedaan van paperfuel, maar ik heb net gekocht van boekenvoordeel mythografie paradijs en dieren , zitten er verborgen objecten nadat je al ingekleurd hebt, hele leuke boek.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.