Kleuren voor volwassenen #17: Doodlekleurkaarten van Paperfuel

Review Doodlekleurkaarten om te versturen Paperfuel
Reclame

Review Doodlekleurkaarten om te versturen Paperfuel
Zoals je misschien weet ben ik fan van kleuren, kaarten maken en Paperfuel, dus toen Karin Luttenberg (Paperfuel) een kleurboek uitbracht met 30 kaarten om in te kleuren moest ik deze hebben. In dit artikel meer informatie over het kleurboek, laat ik verschillende kaarten zien die ik al heb ingekleurd met verschillende tekenmaterialen en geef ik een korte review.

Paperfuel Doodlekleurkaarten om te versturen

Op bol.com kocht ik de ‘Doodlekleurkaarten om te versturen’ van Paperfuel voor € 14,99. In dit kleurboek zitten 30 wenskaarten om in te kleuren voor verschillende gelegenheden getekend in de stijl van Paperfuel. De kaarten hebben het formaat van 21×14,8 cm.
Doodlekleurkaarten om te versturen paperfuel

Aan de slag met inkleuren van de Doodlekleurkaarten

Eigenlijk wist ik niet zo goed wat het mooiste tekenmaterialen was om de kaarten in te kleuren. Daarom maakte ik verschillende kaarten en gebruikte ik verschillende materialen.

Inkleuren met kleurpotloden
De eerste kaart die ik koos om in te kleuren werd de kerstkaart. De meest voor de hand liggend keuze om in te kleuren is natuurlijk kleurpotloden. Ik gebruik zelf de kleurpotloden van Faber Castell. Het inkleuren met kleurpotloden ging goed.
Doodlekleurkaarten Paperfuel inspiratie kleurpotloden uitleg

Inkleuren met alcoholstiften, Action Twinmarkers
Tijd om ook de kaart met het thema herfst te maken. Mijn favoriete manier om in te kleuren is het inkleuren met alcoholstiften, zoals de Action Decotime Twinmarkers. Alcoholmarkers kleuren fijn, geven veel kleur af, je kunt kleuren opbouwen naar steeds donkerder en de kleuren zijn helder en intens. Meer weten over alcoholmarkers lees dan eens mijn artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften).

Advertentie

LET OP: Alcoholmarkers drukken wel door papier heen. Dat gebeurt bijna altijd als je alcoholmarkers gebruikt of je moet speciaal papier voor markers gebruiken. Ik vind dat zelf niet erg. De voordelen van alcoholmarkers wegen niet op tegen het doordrukken voor mij.
Doodlekleurkaarten Paperfue review inkleuren voorbeeld alcoholmarkers Twinmarkers

Inkleuren met aquarelverf
Tijd voor het laatste tekenmateriaal wat ik wilde proberen bij het inkleuren van de kaarten, aquarelverf. Zelf gebruik ik altijd aquarelverf van Winsor & Newton. Niet verwacht, maar het meest enthousiast ben ik wel over het inkleuren met aquarelverf. Het papier kan goed met de natte verf overweg. Het krult wel een heel klein beetje op maar niet heel erg. Even iets zwaars op de kaart leggen na het drogen en de kaart is weer bijna helemaal plat.
Doodlekleurkaarten Paperfue review inkleuren voorbeeld aquarelverf

Korte review Doodlekleurkaarten

De kaarten zijn gedrukt op mooi dik wit papier. De kaarten kun je makkelijk uit het boekje halen. De Doodlekleurkaarten vind ik allemaal leuk, maar natuurlijk heb ik mijn favorieten :-). Binnenkort ga ik zeker nog meer kaarten kleuren. Ik ben enthousiast al had ik niks anders verwacht. Alle producten van Paperfuel vind ik altijd erg leuk.

Welke manier van inkleuren is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #16: CreaChick Kleurboek #2
Kleuren voor volwassenen #15: Verjaardagskaarten (Gratis kleurplaten)
Kleuren voor volwassenen #14: Action DecoTime Metallic kleurboek
Kleuren voor volwassenen #13: Kleuren op nummer
Kleuren voor volwassenen #12: Mandala fun kleurboek Action (Dutchbook)

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Wat een leuk kleurboek is dit, ik wou dat Bol.com ook naar Amerika verzend…
    Misschien via Paperfuel zelf?! Kan ik gelijk andere boeken bestellen 👍😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.