Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften)

17 Responses

 1. Patricia de Ruijter schreef:

  ik heb sinds kort 2×30 en 1x 12 twin markers op alcohol basis van de Action. maar op welke ondergronden kun je hiermee tekenen. wat ik tot nu toe op het internet heb gevonden is op papier en op schildersdoek. en op youtube vind ik niet de juiste flmpje. en nee ik heb er nog niet mee getekend. en kan ik dit ook op dikke hobby kaarten tekenen en kleuren. en waar halen jullie de voorbeelden vandaan? ik zoek voorbeelden hoe je een hond moet tekenen. (alle honden rassen) en planten en bloemen enzovoort. ik heb me al aan gemeld op jouw facebook pagina maar ik kon daar nergens mijn vragen tyepen.

 2. amber schreef:

  Leuk om te lezen hoe jij ze gebruikt! Zelf vind ik de Copic markers het allerfijnste werken met het Canson papier maar iedereen heeft natuurlijk een voorkeur. Wellicht ook omdat we hiermee les kregen op school 😉

 3. Mirjam schreef:

  Hoi, leuke en interessante blog weer!
  Niet met je promarkers op aquarel papier gaan werken hoor.. ! Het papier zuigt je stiften zo leeg. Zonde van je dure markers. Gelukkig heb je het speciale marker papier al ontdekt. Leuke tekeningen heb je gemaakt (schattige diertjes) en mooie kleurencombinaties.
  Groetjes

 4. Mieke Keijers schreef:

  Ik heb vorig jaar dezelfde box van 48 gekocht als jij, maar dan met harde punt. Inmiddels heb ik er ruim 120 😉, dus ook verslaafd. Bij alcoholmarkers is het echt: oefening baart kunst. Aquarelpapier is niet geschikt. Om te kunnen blenden is het fijner als het niet te snel droogt. Ik heb ook het papier van Winsor en Newton maar mijn voorkeur gaat uit naar Canson the Wall. Dit is 200 gr en laat geen kleur door. Daardoor tweezijdig te gebruiken ( handig bij fouten). Deze a4 blok van 30 vel kost ongeveer 18,95 . Ik gebruik meestal a5, dus ik snijd de vellen in 4. In het boek van Karin Luttenberg staan veel goede tips. Ik heb ook veel geleerd van haar tutorials, workshops en cursussen. Ook Pippa Knus heeft een fijne cursus hiervoor. Succes!

 5. Geke schreef:

  Ik heb maar een paar Promarkers die ik nog niet vaak gebruikt heb (huidskleurenselectie) dus daar kan ik niet veel over zeggen. Ik grijp eigenlijk altijd naar de Twinmarkers. Zelf probeer ik om kleur op te bouwen een twee- of drietal op elkaar aansluitende kleuren te zoeken en zo op te bouwen. Eerst de lichtste, dan de tweede erover, even blenden met de lichtste kleur. Dan de donkerste en dan die weer blenden met de tweede kleur.
  Papier doet inderdaad veel. Ik had nu van Joy papier voor stempels en dat werkte wel goed. Het liep niet uit zoals met ander papier wel het geval was. Maar het is bijna op dus moet op zoek naar nieuw.

 6. Irene schreef:

  Ik heb ooit een complete koffer met alle Promarkers gewonnen en ben sindsdien verslaafd hoewel de dikke harde punt voor fijne details wél een dingetje is. Ik heb éérst duur speciaal papier gekocht maar gebruik nu al jaren de correspondentiekaartjes van Sigel Express. Niét spierwit, superglad een echte aanrader!

 7. Connie. schreef:

  Wat een plaatjes! Mooi resultaat.

 8. Els schreef:

  Interessante vergelijking voor de liefhebbers. Spijtig maar daar ben ik niet bij omdat ik onmiddelijk hoofdpijn krijg als ik met alcoholstiften werk. Ik maak dus enkel gebruik van aquastiften.

 9. lifestylemommys schreef:

  Momenteel gebruik ik ze minder dan voorheen dus ik heb nu niet zoveel tips haha

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.