Reclame

Knutselen: Inkleuren met Twinmarkers DecoTime Action

Uitleg kleuren met TwinMarkers DecoTime Action
Reclame

Uitleg kleuren met TwinMarkers DecoTime Action
Zoals je weet ben ik fan van clear stamps. Deze stempels kleur ik bijna altijd in met DecoTime Twinmarker van Action. De laatste tijd kreeg ik veel vragen over hoe ik deze stempelafdrukken inkleur. In dit artikel leg ik dit stap voor stap uit.


Allereerst belangrijk om te vertellen dat ik hierin geen expert ben, maar met veel oefenen ben ik tot deze techniek gekomen die voor mij het beste werkt. In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe ik mijn stempels inkleur en wat ik daarbij fijn vind werken. Misschien heb je ook nog extra tips. Deze kun je gerust achterlaten bij de reactie :-). De afbeeldingen die ik op deze manier maak gebruik ik vooral bij het kaarten maken, maar ook in mijn planner.

Stap 1: De stempels

Voor het stempelen gebruik ik vaak clear stamps. Dit zijn doorzichtige stempels die je op een acrylblokje aanbrengt. Deze blijven uit zichzelf plakken. Doordat de stempels doorzichtig zijn kun je ze makkelijk op de juiste plaats stempelen. De stempels kun je steeds opnieuw gebruiken. Mijn favoriete merken zijn MFT en Hello BlueBird. Hiervan heb ik meerdere setjes. Maar clear stamps zijn ook gewoon te koop bij Action.

Stap 2: Stempelen

Mijn clear stamps stempel ik altijd met watervaste inkt op dikker en glad papier. Het papier wat ik gebruik is Clairefontaine DCP 200g. Dit papier vind ik erg fijn omdat de Twinmarkers hierop makkelijk met elkaar te mengen/blenden zijn. De stempelinkt die ik gebruik is van Memento. Na het gebruik van de stempels maak ik de stempels altijd schoon met een alcoholvrij babydoekje.
Uitleg stempelen watervaste inkt

Stap 3: Inkleuren

Advertentie

Het inkleuren van de stempels doe ik bijna altijd met de DecoTime Twinmarkers. Deze zijn in heel veel kleuren te koop bij Action in verschillende sets. Ik heb echt heel veel verschillende kleuren :-). Ik ben echt fan van deze stiften. Let op wel op: Deze markers zijn op alcoholbasis dus de kleuren drukken altijd door het papier.

Bij het inkleuren begin ik altijd bij de lichte kleuren. In dit geval bij de koe begin ik met de snuit. In mijn collectie van Twinmarkers zoek ik twee kleuren, een licht en een iets donkere licht roze kleur. De juiste kleuren zijn altijd even zoeken. De doppen van de Twinmarkers zijn namelijk vaak niet in dezelfde kleur als je gaat kleuren, super onhandig. Ik koos voor de markers nr 36 en nr 139. Op de foto de twee middelste kleuren.
kleuren bij elkaar zoeken twinmarkers Action
Met de donkerste kleur teken ik alleen op de schaduw plekken. In dit geval de onderkant van de snuit en de neusgaten (links). Met de lichtste kleur roze ga ik over de donkere kleur en vul ik daarna de hele snuit op. Je zult zien dat als je met de lichtere kleur roze over de donkere kleur gaat deze een beetje gaat mengen (rechts). Dit geeft een mooi zacht effect en diepte. Hierna laat ik de alles een beetje drogen, anders heb je de kans dat de andere kleuren die je later gebruikt ook overvloeien in deze snuit.
kleuren mengen twinmarkers Action
Na de snuit ging in aan de slag met de witte delen van de koe. Hierin wilde ik ook de schaduwplekken wat donkerder maken. Ik koos voor de Twinmarkers met de nummers WG1 en 0. Links op de foto alleen WG1 en op de rechter koe WG1 gemengd met nummer 0. Je ziet dat de randje net wat meer vervaagd zijn. De hoefjes kleurde ik ook gelijk in met CG7 (achterste hoef) en CG5 voor de voorste hoeven.
kleuren blenden twinmarkers decotime
Als laatste kleurde ik de bruine vlekken van de koe, de donkerste delen van de afbeelding. Dit deed ik weer op dezelfde manier als bij de vorige kleuren. Ik gebruikte nu de kleuren nr 21 en 101.
Uitleg twinmarkers decotime Action kleuren

Stap 4: Uitknippen

Na het inkleuren knip ik de afbeeldingen altijd uit met een klein fijn knutselschaartje (ook Action). Je kunt ervoor kiezen om precies langs de lijntjes te knippen, maar om het jezelf iets makkelijker te maken kun je er ook een wit lijntje omheen laten zitten. Zoals ik heb gedaan.
uitleg twinmarkers action decotime kleuren

Stap 5: De afbeeldingen gebruiken

De afbeeldingen die ik zo maak, gebruik ik met kaarten maken en in mijn planner. Hieronder een kaartje waarbij ik de koe heb gebruikt. Naast de koe kleurde ik ook nog een geitje en een varkentje. Met deze drie dieren maakte ik deze kaart.

Ik gebruikte verder nog roze papier, papier met roze strepen, licht groen papier voor het gras. Het gras maakte ik met een snijmal en mijn snij-en embossing machine Love2Craft. Als laatste plakte ik een lintje en een label op de kaart. Het label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Uitleg inkleuren met Twinmarkers Action

Advertentie

Uitleg werken met Twinmarkers DecoTime

Gebruik jij graag Twinmarkers om in te kleuren?

Zoek je meer inspiratie?

Kijk eens in mijn categorie kaarten maken en knutselen voor nog meer ingekleurde afbeeldingen.

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

  1. Leuk, ik heb de kleurenkaart op mijn mobiel gedownload. Dan heb ik het altijd bij me, mocht ik nieuwe kleuren nodig hebben

  2. Wat een slim idee om zo zelf een kleurenkaart te maken. Ik heb 2 doosjes markers en geen behoefte aan de hele mikmak verder, dus die kleurenkaart van decotime vond ik te groot. Dit ga ik denk ik zelf maken, dank!

  3. ik had voor mijn markers een kleurenkaart gemaakt. een wit a4 tje gepakt van stevig wit papier en daarop vakjes gemaakt van ong 1×1 cm,die vakjes ingekleurd met de marker en dan het kleurnummer ernaast. Op deze manier kun je makkelijk de kleur vinden en het is ook een handig hulpmiddel om mee te nemen naar de winkel zodat je kunt zien welke kleuren je nog mist.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.