Reclame

Budgettip: Nieuwe Action snij- en embossingmachine Love2craft (2020)

Review Love2Craft action inspiratie voorbeelden
Reclame

Review Love2Craft action inspiratie voorbeelden
Daar is de Love2Craft weer! Vorige keer misgrepen of spijt dat je de Love2Craft snij- en embossingmachine niet hebt gekocht? Dan heb ik goed nieuws! Bij Action is weer een nieuwe Love2Craft te koop. In dit artikel vertel ik over mijn ervaringen met deze machine, laat ik zien wat je er mee kunt maken en vertel ik over de kaartjes die ik al eerder heb gemaakt met behulp van de Love2craft.

Action Love2Craft snij- en embossingmachine

De Love2Craft koop je nu voor € 29,98 (Week 35 2020). Dat is best veel geld, maar vergeleken met andere machines van andere merken juist erg goedkoop. Verder is de machine met gebruik van diverse snijmallen en embossingmallen erg veelzijdig. Deze mallen zijn ook bij Action te koop, maar ook mallen van andere merken kun je gebruiken met de Love2Craft.

Ik gebruik deze machine erg veel, vooral bij kaarten maken en soms voor in mijn bullet journal. Ik kan hem echt niet meer missen. Mijn eerste Love2craft machine is nu al twee jaar oud en werkt nog uitstekend. Zoals je op mijn blog ziet gebruik ik deze machine zeer regelmatig met heel veel plezier.

EXTRA TIP, wat te doen bij versleten B platen

Advertentie

Bij veel gebruik te maken van B plaat kan deze verslijten. Deze kun je makkelijk goedkoop vervangen met een Action snijmat. In dit artikel vertel ik er mee over: Budgettip: B plaat Love2craft versleten vervangen.
Action Love2Craft platen vervangen versletenn

Weet je niet hoe je met een snij- en embossingmachine werkt? Lees dan eerst mijn review over de Love2Craft die ik schreef in 2018. In dat artikel vertel ik uitgebreid over wat je met de machine kunt doen, hoe deze werkt en laat ik wat voorbeelden zien van kaarten die ik toen heb gemaakt. Let op 🙂, de snij- en embossingmallen in mijn review van 2018 verschillen van de machine die je nu (2020) kunt kopen bij Action.
Action love2craft nieuw verpakking
Al een paar jaren achter elkaar verschijnt er bij de Action een nieuwe versie van de Love2Craft. In elke verpakking zit de Love2Craft machine, de benodigde platen en de instructie. De snij- en embossingmallen verschillen elke jaar. In de doos van dit jaar vind je snijmallen om een klein uiltje te maken en zeshoeken. Er is een embossingmal met een honingraat patroon en eentje met planten. Met deze mallen kun je gelijk aan de slag om je eerste kaarten te maken. Dat deed ik natuurlijk ook, zie hieronder :-).

Tip: Bewaar de instructie goed! Hierop staat precies welke platen en in welke volgorde je deze moet gebruiken.
Action love2craft weekactie inhoud

Aan de slag met kaarten maken met de nieuwe Love2Craft en de bijbehorende mallen

Bij de kaarten die je hieronder ziet zal ik steeds kort vertellen hoe ik deze heb gemaakt. De basis van deze kaarten zijn steeds de mallen die bij deze nieuwe Love2Craft zitten. Ik gebruik geen andere mallen. Zo kun je deze kaarten mooi als inspiratie gebruiken en gelijk zien wat je ermee kunt maken.

Verder gebruik ik nog wel andere knutselspullen om deze kaarten af te maken en te versieren. Het kan zijn dat deze niet precies zo meer te koop zijn, maar deze knutselspullen kun je makkelijk vervangen door iets met een ander design. Kijk gewoon even wat jezelf nog in huis hebt :-).

Advertentie

Kaart 1: Een bedankkaartje
Het idee van deze kaart vond ik op Pinterest. De basis van de kaart is een donkerblauwe blanco kaart, formaat A6 (Action). Uit dikker wit papier sneed ik een rechthoek net iets kleiner dan de kaart. Uit gekleurd papier (blauw, licht blauw en licht groen) sneed ik met de Love2Craft en een zeshoekige snijmal 9 zeshoeken uit. Deze plakte ik met dikke foam tape (Action) met verschillende diktes op het witte papier. Met een stempel zette ik ‘THANK YOU’ op de kaart. Verder versierde ik de kaart nog met plakparels (Action) en pailletjes. Het witte papier met alles erop, plakte ik met foam tape op de donkerblauwe kaart.
Love2craft inspiratie uitleg instructie Action

Kaart 2: Verjaardagskaart met uiltjes
De basis van deze kaart is en gouden blanco kaart A6 (Action). Uit dikker wit papier sneed ik een rechthoek net iets kleiner dan de kaart. Uit groen, licht blauw en blauw papier sneed ik met de grootste zeshoek snijmal 3 zeshoeken uit. Deze plakte ik met pritt op het witte vel. Daarna maakte ik de 3 uiltjes met de bijbehorende snijmallen. Deze drie uiltjes plakte ik met dikke foam tape (Action) op de kaart. Door de foam tape komen de uiltje los van de achtergrond. Met een touwtje (aan de achterkant vastgemaakt met plakband) en een stempel met ‘Happy Birthday’ versierde ik de kaart verder. Het witte vel, met alles erop, plakte ik met foam tape op de blanco kaart.
Action love2craft ervaringen kaarten Maken

Kaart 3: Kaartje met honingraat embossing
Als eerste plaatste ik wit papier in de embossingmal met honingraat patroon en deze haalde ik door de Love2Craft. Met de kleinste zeshoek snijmal maakte ik allemaal gekleurde zeshoekjes uit gekleurd papier. Deze gekleurde zeshoekjes plakte ik in de witte zeshoekjes die ik had gemaakt met de honingraat embossingmal. Dit past precies :-). Op de voorgrond maakte ik met de snijmallen van de uil nog een vrolijk uiltje. Verder bracht ik nog een touwtje aan, plakte ik wat plakparels en gebruikte ik een houten label met ‘Happy Birthday’ (sorry, ik weet niet meer waar ik deze heb gekocht). Het witte papier, met alles erop, plakte ik met dikke foam tape op een kaart van kraftpapier A6 (Action).
Action love2craft inspiratie kaarten maken

Kaart 4: Kaartje met planten embossing
Als eerste plaatste ik wit papier in de embossingmal met planten patroon en deze haalde ik door de Love2Craft. Het papier met embossing patroon sneed ik zo af dat ik alleen een wit papier had met het embossing patroon. Het witte papier met embossing patroon plakte ik op licht blauw papier. Dit alles plakte ik vervolgens op een kaart van kraftpapier A6 (Action). Op de voorgrond gebruikte ik washi tape (Action) en een sticker met ‘With love’ (gekocht ooit bij Xenos). Natuurlijk kon een uiltje niet ontbreken. Deze maakte ik ook weer met de snijmallen van de uil die bij deze Love2Craft zit.
Action love2craft snijmallen kaart uil

Op zoek naar meer kaarten die met de Love2Craft zijn gemaakt?

Ben je op zoek naar meer inspiratie en benieuwd wat je nog meer kunt maken met deze machine? Kijk dan eens in mijn categorie kaarten maken op mijn blog. Ook kun je kijken in het artikel van 2019: Budgettip: Nieuwe Action Love2Craft Snij- en Embossingmachine. Daarin vind je veel kaartjes die ik heb gemaakt met behulp van deze machine.

Advertentie

De Action heeft sinds een paar weken ook weer nieuwe snijmallen. Benieuwd naar de kaartjes die ik daarmee heb gemaakt? Kijk dan eens in het artikel: Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020).
Kaarten maken snijmallen uitleg action love2craft

Heb jij al wel eens kaarten gemaakt met de Love2Craft of een andere snij- en embossingmachine?

Voor het schrijven van dit artikel heb ik de nieuwe Love2craft gekregen.

© Nobody ELSe

Reclame

20 reacties

 1. Hallo Els
  Deze pagina is van 2020 maar ik kwam hem net tegen en heb toch een vraagje.
  Kun je mij vertellen van welk merk de embossingmal met de honingraad is ?
  En zit hier een snijmal bij voor de losse elementen ?
  Prachtige kaarten maak je.
  Hoor graag van je.

 2. die platen kun je voordeliger bij aliexpress bestellen, alleen moet je er geduld voor hebben. het duurt wel een tijdje voor je ze in huis hebt. ik heb ook een machine van de action en gebruik hem ook heel veel. als je mijn kaarten wilt zien zoek me dan op via facebook;anna’s kaartenhoekje

 3. Dank je voor de inspiratie ! Ik vraag me wel iets af, heb de machine nog niet lang en bij het gebruik van de snijmallen wordt er ook gekerfd in plankje B, klopt dat of doe ik écht iets fout ?

 4. Heb heb ook een love rcraft 2 al verschillende jaren ,en mijn platen 2xB en C zijn aan vervanging toe waar kan ik die bestellen? Ik heb er ook prachtige kaarten mee gemaakt en ook veel voorbeeldjes van U daarvoor hartelijk dank..
  vele groetjes Greta Heremans

 5. Ik heb een “ oude” love craft en gebruik deze erg vaak. De nieuwe mallen die jij gebruikt hebt zijn erg leuk. En wat heb je toch weer mooie kaartjes gemaakt!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.