Review: Action Love2craft, snij- en embossingmachine

Review action Love2craft snij embossing machine
Aangenaam verrast was ik toen ik deze snij- en embossing machine Love2craft bij de Action zag staan in de weekactie. Normaal zijn deze machines best duur maar nu bij de Action voor maar € 29,95! Natuurlijk is dat nog best veel geld, maar ik kan niet meer zonder zo’n machine. Het is echt een aanrader voor de knutselfan! In dit artikel leg ik uit hoe zo’n machine werkt en wat je er mee kan doen, inclusief knutsel voorbeelden :-).


Nu denk je misschien: had je niet een Double Do XL?. Dat klopt :-). Maar deze machine begint na het intensieve gebruik toch wel een beetje te kraken en te zuchten ;-). En de Love2Craft was zo goedkoop dat ik het risico niet durfde te nemen om geen nieuwe te kopen. Mijn Double Do XL gaat voor nu naar mijn moeder.
Action Love2craft verpakking

Wat krijg je allemaal bij de Action Love2Craft?

Natuurlijk krijg je de snij- en embossing machine zelf met de daarbij behoorde platen. Verder zitten er in de doos ook 2 verschillende soorten snijmallen (cirkels en hartjes) en twee embossingmallen (stipjes en sterretjes). Als laatste vind je in de doos ook nog een instructievel hoe je de machine gebruikt. Het is echt een startset.
Action Love2craft inhoud doos review

Wat kun je met een snij- en embossing machine?

Nu denk je misschien wat kun je met zo’n machine. Dat laat ik natuurlijk graag zien. Ik gebruik mijn snij- en embossingmachine echt heel veel. Zo gebruik ik hem bij het kaarten maken en het werken in mijn bullet journal.

Zoals de naam al zegt kun je met deze machine papier snijden en papier embossen.

Snijden van papier met snijmallen

Allereerst wil ik je laten zien wat je met de snijmallen kunt doen. In de doos zitten 2 verschillende vormen, hartjes en cirkels. Ik probeerde als eerste de cirkels.

Je haalt het papier met de juiste platen door de machine. Hoe je dit precies moet doen staat stap voor stap uitgelegd in de instructies. Maar is erg makkelijk. Je zult wel zien dat de bovenste plaat na het gebruiken van een snijmal afdrukken heeft van de snijmal. Dat is normaal :-).

Tip: de mallen willen nog wel eens iets verschuiven. Ik maak ze met een heel kleine stukje washi tape vast aan het papier. Zo blijven ze goed op hun plaats liggen.
Action Love2craft welke platen gebruiken

De snijmal snijdt de cirkel uit het papier. Nu zie je misschien al waarom ik zo enthousiast ben :-). De papieren figuurtjes komen haarscherp gesneden uit het papier.
Action Love2craft snijmallen

Tip! Als je zo’n machine hebt, wil je steeds meer verschillende snijmallen (ik spreek uit ervaring 😉 ). Bij de Action zijn nog veel meer verschillende snijmallen te koop. Dit geldt tevens ook voor embossingmallen. Maar ook snij- en embossingmallen van andere winkels kun je met deze machine gebruiken.

Papier embossen

Voor het embossen geldt eigenlijk hetzelfde als voor het werken met de snijmallen. Je haalt je papier met de juiste platen door de machine (zie instructievel in de doos). Het viel me op dat dit super soepel gaat in vergelijking met mijn Double Do XL. Stiekem ben ik echt heel blij dat ik een nieuwe machine hebt gekocht.

Door het embossen krijgt je papier een relief. Hieronder zie je de stipjes embossingmal die ik heb uitgetest, op het velletje met cirkels die ik hiervoor heb uitgesneden.

Wil je dit ook zo maken, begin altijd met de snijmal en daarna pas de embossingmal. Dit omdat de machine de mallen op elkaar perst. Doe je eerst embossen en dan snijden, drukt de machine je embossing weer plat.
Action Love2craft embossen

Voorbeelden gemaakt met behulp van de Love2craft

Hieronder vind je een paar kaarten die ik met behulp van de Love2Craft snij- en embossingmachine en bijgeleverde snij- en embossingmallen heb gemaakt.

De plaatjes die ik heb gebruikt zijn afdrukken van clear stamps die ik kocht bij de Action (hondje en poesjes) en AliExpress. Deze had ik afgelopen week al gemaakt, zodat ik ze kon gebruiken met deze snijmachine :-). Deze plaatjes heb ik ingekleurd met Twinmarkers (Action) en kleurpotloden. En vervolgens uitgeknipt. Verder gebruikte ik nog blanco kaarten (Action), papier met design (ook Action), dubbelzijdige foam tape, washi tape en lintjes.
Action Love2craft snij embossing kaarten maken

Action Love2craft review snijmallen kaarten maken

Action Love2craft kaarten maken voorbeelden

Conclusie Love2Craft

Ik ben enorm enthousiast! Twijfel je? Ik kan je zeggen dat ik nooit spijt heb gehad van het kopen van zo’n machine. De mogelijkheden zijn eindeloos :-).

Is zo’n machine ook echt iets voor jou?

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

65 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Joke de Jong schreef:

  Het is een fijne machine, maar ik vind de twee B-platen bij het snijden erg gauw slijten door het gebruik. Eén plaat is een beetje bol. Het nadeel met het snijden is, dat het papier bovenop ligt en je niet goed kunt zien waar je snijdt. Dit is niet prettig, want je wilt zien wat je precies uit snijdt bij plaatjes. Ook vind ik het jammer dat er geen platen los te bestellen zijn, zoals mijn B-platen.

 2. annelies de vries schreef:

  bij een snijmal zit een randje over de hele mal, dat is de snijrand en die moet boven liggen; er zijn ook snijmallen, daar zit een schuimrandje op, moet ook boven

 3. annelies de vries schreef:

  hallo, ik heb hem gister van mijn man gekregen;heb ook eerder de double do xl gehad. die ging mij te zwaar. deze gaat inderdaad veel soepeler. nu is mijn vraag: ik heb metalen embossingmallen, die kon ik bij de double do xl wel gebruiken, maar bij deze pakt hij ze nauwelijks. weet u waar dat van komt? bij de double do had je een zacht matje er tussen. groetjes annelies

 4. Ik zat er al over te twijfelen, maar wist niet goed wat ik hier nu mee kan. Nu wel. Het ziet er wel handig en leuk uit.
  Binnenkort maar even kijken of ze hem nog hebben.

 5. christel schreef:

  hier ook 39,99 betaald

 6. Femke schreef:

  Hallo,

  Ik heb hem vanmiddag ook gekocht bij action. Eerst de handleiding gelezen voor gebruik. Precies zo gedaan als beschreven, maar klopt het dat de afbeelding van de snijmachine ook op plaat B wordt afgedrukt? Of heb ik iets verkeerds gedaan, eerst A dan plaat C snijmachine papier en dan plaat B.

  Hoor graag van jullie
  Groetjes

 7. Els schreef:

  3 weken geleden ongeveer. Was een actie van de week toen.

 8. Cynthia schreef:

  Hallo,
  Ik zag hem met in de winkel toen was die 40 euro wanneer heeft u hen gekocht?
  Gr Cynrhia

 9. Tosca schreef:

  Naar aanleiding van jouw revieuw heb ik deze machine ook aangeschaft. Super helemaal naar ’n zin! Heb één vraagje ik ben de gebruiksaanwijzing kwijt. Ik weet nu niet meer wat de volgorde van de platen is met stansjes en met embossingfolders. Zou je me daar mee kunnen helpen? Fotootje van de gebruiksaanwijzing? #durftevragen

 10. Karin schreef:

  De snij randen moeten boven en daar papier op. Dus de vlakke kant leg je op de C plaat

 11. Carola schreef:

  De plaat slijt heel snel. Ben bij de action geweest en kreeg een heel nieuw apparaat met nieuwe platen. De platen zijn niet los te bestellen maar daar zeiden ze tegen mij. Hoe meer klachten er over binnen komen dan gaan ze er iets mee doen.

 12. Stiny schreef:

  Heb hem vandaag kunnen scoren helaas niet meer in de aanbieding. Ik heb volgens mij ergens gelezen dat het normaal is dat bij het stansen de metalen plaatjes direct afdrukken nalaten in bovenste plaat ? Ziet er al heftig uit zoals dit erin is gedrukt. Heb gewoon printeapier gebruikt. Moet dit dikker?

 13. Mincka schreef:

  Ik snap niet wat boven en onder is van de stansen…… Iemand?

 14. Astrid van der Linde schreef:

  Ja door de druk van de machine gaan je platen bol staan, draai ze iedere keer om en ze trekken weer (een beetje) bij, helemaal recht komen ze nooit meer maar dat is niet zo erg, En als ze helemaal niet meer werkbaar zijn, onze vriend Ali heeft voor weinig geld ook weer nieuwe. Je moet er alleen even op wachten 😉

 15. Ellen schreef:

  Even een vraagje van een echt leek… ik heb net het apparaat aangeschaft want je kaarten zien er super uit, dank voor je mooie verslag.
  Je hebt het over de clear stamps, kan je die ook in dit apparaat gebruiken dan? Alvast bedankt 🙂
  Groetjes Ellen

 16. colinda schreef:

  hoi
  ik heb hem ook aangeschaft maar heb maar 1B plaat en 2 C platen maar volgens mijn moet het andersom zijn klopt dit? hebben meer mensen dit?
  colinda

 17. M.Th. schreef:

  Wat veel reacties, Els. Je hebt wel wat teweeg gebracht. Mooie resultaten, hoor, die kaarten van jou.

 18. Karin schreef:

  Mijn plaat staat nu al bol is dat normaal??

 19. Karin schreef:

  Goede uitleg en leuke kaarten. Ik maakte me al zorgen na het snijden omdat ik de afdruk in de plaat zag. Gelukkig zag ik bij jou uitleg staan dat dit normaal is.

 20. Yara schreef:

  Ja je kunt op Ali platen bestellen

 21. Carola schreef:

  Hoorde dat dit normaal is

 22. Carola schreef:

  Heb hem ook gehaald super gaaf. Ik had al een sissix mini maar zo’n grotere erbij is super handig. Heb een vraag klopt het dat de B plaat die bij het stansen boven op ligt bol gaat staan?

 23. Geke schreef:

  Zo’n machine is echt leuk hé. Indertijd de Cuttlebug gekocht, maar natuurlijk stukken duurder dan deze machine, die ik overigens er erg mooi uitzien vind. Maar goed, mijn bug kan normaal nog wel even mee, dus weersta ik aan de verleiding :)!

  Je kaartjes zijn super geworden, ze inspireren me om ook weer es creatief met papier aan de slag te gaan. Misschien dit weekend als de wekelijkse poets gedaan is, ze voorspellen toch slecht weer dacht ik, dus kan ik al niet in de tuin werken.

 24. Bea van der Lei schreef:

  Ik heb hem ook gekocht. Kun je hier nieuwe snijplaten voor krijgen?

 25. Marianne schreef:

  Naast embossing folders, embossed deze ook de metalen stans embossing figuurtjes? De double do heeft daarvoor een rubberen mat nodig en die zit er niet bij. Of is dat met deze machine niet mogelijk?

 26. Yolanda schreef:

  Ok dank je! O ja, negeer mijn reactie van 19.43 u maar 😉

 27. Yolanda schreef:

  Ik heb deze geweldige machine ook gekocht, alleen kan ik mijn oude metalen embossingmallen hier niet mee gebruiken of wel? Heb ik dan nog een siliconenmat oid nodig?

 28. Milou Ummenthun schreef:

  Zou je kunnen zeggen waar de kleine dieren tuin dieren van zijn en wat je hebt ingetoetst met zoeken ?

 29. Yolanda Strokappe schreef:

  Hallo Els, ik heb deze geweldige machine ook gekocht, alleen kan ik mijn oude metalen embossingmallen hier niet mee gebruiken. Heb ik daar een siliconenmatje of zo voor nodig dat je weet?
  Groetjes,
  Yolanda

  • Els schreef:

   Sorry, dat weet ik niet. Mijn oude embossingmallen lijken heel veel op die ook in deze doos zitten van de Love2craft. Ik heb helaas geen metalem embossingmallen.

  • Geke schreef:

   Ik denk dat je met zo’n rubbermatje en eventueel een paar stukken karton er nog bij, ze misschien wel nog kan gebruiken. Althans zo doe ik het bij mijn Cuttlebug maar ik neem aan dat het principe van de machines gelijk is.

 30. Els schreef:

  Sorry, dat durf ik helaas niet te zeggen. Ik zou het zelf niet doen. PU Leer is namelijk wel heel dik.

 31. Anna schreef:

  Hoi, weet jij misschien wat de maximale dikte is die deze machine aan kan? Ik overweeg hem om pu leer te snijden, aangezien ik mijn elektrische plotter een beetje wil sparen. Maar als hij dat niet kan, dan koop ik ‘m denk niet. Zou hij dikker karton en ander materiaal aankunnen?

 32. Bedankt voor de uitleg. Ik heb ‘m laten halen voor op de camping. Hoef ik mijn grotere snijmachine niet heen en weer te sjouwen. De Action verkoopt ook snijmallen tegen een leuk prijsje.

 33. Yova schreef:

  Handig ding om te snijden. Heel mooie kaart kun je van maken. Mooie kaart heb je van gemaakt.

 34. Connie schreef:

  Wat een schitterende kaartjes heb je gemaakt. Ik heb ook kaartjes met een soort gelijk apparaat gemaakt en het is zo leuk om hier mee te werken. Het resultaat is telkens weer verrassend! Krijg weer zin om er ook mee te beginnen. Kerstkaarten misschien?

 35. Yvon schreef:

  Ik had de vraag al gesteld in een andere facebooksite . Daar kreeg ik de tip dat Ali Express wel nieuwe platen had . Moet er dus nog naar zoeken op de site

 36. Elise Mulder schreef:

  iedereen zegt ” je moet een electrische kopen en geen hand dat werkt erg zwaar is dart met deze machine ook zo werkt hij licht of zwaar

 37. Michelle schreef:

  Wat een leuke resultaten geven ze! En het is toch altijd wel erg handig dat je dit soort leuke apparaten voor een klein prijsje bij de Action kan kopen 😉 top!

 38. Yolanda schreef:

  Wat een leuk snij apparaat voor zo’n klein prijsje ! Bedankt voor de review.

 39. Romy schreef:

  Superleuk dat Action nu ook een stansapparaat verkoopt! Ik heb de Big Shot al een paar jaar, maar die was een stuk prijziger dan dit apparaat. Misschien ga ik hier ook eens naar kijken als reserve. Mooie kaartjes heb je gemaakt trouwens! Erg leuk met die rondjes!

 40. Siem schreef:

  Na het lezen van je blog vanmiddag toch maar even naar de action gefietst, wat een gaaf ding zeg! Mijn meiden van 10 jaar vinden hem ook geweldig, ben al even aan het rondneuzen wat er allemaal aan malletjes etc voor te krijgen is en heb al genoeg leuks gezien. Vroeg me af of jij ook al wel eens met de magnetische vellen gewerkt heb die ik ook links en rechts te koop zie en die je op je snijplaat ‘plakt’ zodat je snij mailletje niet verschuift?

  Siem

 41. Smurfige knutselfan schreef:

  Ja, die wil ik ook. Was aan het wachten of de action die ooit zou krijgen. De andere zijn mij echt te prijzig. Dus morgen naar de action. Bedankt voor je tip.

 42. Eugenie Verspeeten schreef:

  ja wil ook wel es weten?

 43. Mariska schreef:

  Oh wat leuk zo’n machine! Ik zag hem al in de wekelijkse mail staan die ik gisteravond ontving en vroeg me al af wat je ermee kon doen 🙂 Leuke kaartjes trouwens!

 44. Alie schreef:

  leuke machine en leuke prijs maar wat als de snijplaten versleten zijn?

 45. Geer schreef:

  Leuke uitleg. Ik heb hem ook en krijg van dit review zin om er mee te gaan werken. Ik heb alleen een vraag. Er staat in de beschrijving gebruiken met het juiste papier….. maar welk papier gebruik je ervoor?

 46. Jenn schreef:

  Oh, die wil ik ook!!

 47. lifestylemommys schreef:

  Ik heb een cuttlebug en ik twijfel om deze als reserve te kopen. Het scheelt natuurlijk wel heel veel.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top