Review: Action Love2craft, snij- en embossingmachine

Review action Love2craft snij embossing machine
Aangenaam verrast was ik toen ik deze snij- en embossing machine Love2craft bij de Action zag staan in de weekactie (september 2018). Normaal zijn deze machines best duur maar nu bij de Action voor maar € 29,95! Natuurlijk is dat nog best veel geld, maar ik kan niet meer zonder zo’n machine. Het is echt een aanrader voor de knutselfan! In dit artikel leg ik uit hoe zo’n machine werkt en wat je er mee kan doen, inclusief knutsel voorbeelden :-).


Nu denk je misschien: had je niet een Double Do XL?. Dat klopt :-). Maar deze machine begint na het intensieve gebruik toch wel een beetje te kraken en te zuchten ;-). En de Love2Craft was zo goedkoop dat ik het risico niet durfde te nemen om geen nieuwe te kopen. Mijn Double Do XL gaat voor nu naar mijn moeder.
Action Love2craft verpakking

Wat krijg je allemaal bij de Action Love2Craft?

Natuurlijk krijg je de snij- en embossing machine zelf met de daarbij behoorde platen. Verder zitten er in de doos ook 2 verschillende soorten snijmallen (cirkels en hartjes) en twee embossingmallen (stipjes en sterretjes). Als laatste vind je in de doos ook nog een instructievel hoe je de machine gebruikt. Het is echt een startset.
Action Love2craft inhoud doos review

Wat kun je met een snij- en embossing machine?

Nu denk je misschien wat kun je met zo’n machine. Dat laat ik natuurlijk graag zien. Ik gebruik mijn snij- en embossingmachine echt heel veel. Zo gebruik ik hem bij het kaarten maken en het werken in mijn bullet journal.

Zoals de naam al zegt kun je met deze machine papier snijden en papier embossen.

Snijden van papier met snijmallen

Allereerst wil ik je laten zien wat je met de snijmallen kunt doen. In de doos zitten 2 verschillende vormen, hartjes en cirkels. Ik probeerde als eerste de cirkels.

Je haalt het papier met de juiste platen door de machine. Hoe je dit precies moet doen staat stap voor stap uitgelegd in de instructies. Maar is erg makkelijk. Je zult wel zien dat de bovenste plaat na het gebruiken van een snijmal afdrukken heeft van de snijmal. Dat is normaal :-).

Tip: de mallen willen nog wel eens iets verschuiven. Ik maak ze met een heel kleine stukje washi tape vast aan het papier. Zo blijven ze goed op hun plaats liggen.
Action Love2craft welke platen gebruiken

De snijmal snijdt de cirkel uit het papier. Nu zie je misschien al waarom ik zo enthousiast ben :-). De papieren figuurtjes komen haarscherp gesneden uit het papier.
Action Love2craft snijmallen

Tip! Als je zo’n machine hebt, wil je steeds meer verschillende snijmallen (ik spreek uit ervaring 😉 ). Bij de Action zijn nog veel meer verschillende snijmallen te koop. Dit geldt tevens ook voor embossingmallen. Maar ook snij- en embossingmallen van andere winkels kun je met deze machine gebruiken.

Papier embossen

Voor het embossen geldt eigenlijk hetzelfde als voor het werken met de snijmallen. Je haalt je papier met de juiste platen door de machine (zie instructievel in de doos). Het viel me op dat dit super soepel gaat in vergelijking met mijn Double Do XL. Stiekem ben ik echt heel blij dat ik een nieuwe machine hebt gekocht.

Door het embossen krijgt je papier een relief. Hieronder zie je de stipjes embossingmal die ik heb uitgetest, op het velletje met cirkels die ik hiervoor heb uitgesneden.

Wil je dit ook zo maken, begin altijd met de snijmal en daarna pas de embossingmal. Dit omdat de machine de mallen op elkaar perst. Doe je eerst embossen en dan snijden, drukt de machine je embossing weer plat.
Action Love2craft embossen

Voorbeelden gemaakt met behulp van de Love2craft

Hieronder vind je een paar kaarten die ik met behulp van de Love2Craft snij- en embossingmachine en bijgeleverde snij- en embossingmallen heb gemaakt.

De plaatjes die ik heb gebruikt zijn afdrukken van clear stamps die ik kocht bij de Action (hondje en poesjes) en AliExpress. Deze had ik afgelopen week al gemaakt, zodat ik ze kon gebruiken met deze snijmachine :-). Deze plaatjes heb ik ingekleurd met Twinmarkers (Action) en kleurpotloden. En vervolgens uitgeknipt. Verder gebruikte ik nog blanco kaarten (Action), papier met design (ook Action), dubbelzijdige foam tape, washi tape en lintjes.
Action Love2craft snij embossing kaarten maken

Action Love2craft review snijmallen kaarten maken

Action Love2craft kaarten maken voorbeelden

Conclusie Love2Craft

Ik ben enorm enthousiast! Twijfel je? Ik kan je zeggen dat ik nooit spijt heb gehad van het kopen van zo’n machine. De mogelijkheden zijn eindeloos :-).

Is zo’n machine ook echt iets voor jou?

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

106 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. anne. schreef:

  Nee, dat is altijd zo. De mal snijd uit, dus die snijd ook in de plaat. Dat is bij alle snijmachine’s zo. Daarom is het verstandig dat je een reserve-plaat erbij koopt.
  Mocht je plaat echt bomvol zitten van de snijranden, dan komt die afdruk soms ook op het papier te staan. En dan is het tijd voor een nieuwe snijplaat.

 2. Anne schreef:

  Dag liejanne, weet je heel toevallig of je met dit apparaat van de action ook dunne lapjes (kunst)leer kunt snijden en embossen?

 3. Linda Gulikers schreef:

  Weet iemand toevallig of je hiermee ook vilt kunt snijden?

 4. Anneke schreef:

  Ik heb precies dezelfde ervaring na precies volgen vd instructie…

 5. Sjoeke schreef:

  Op wat voor papier heb je de stempels gezet? op gewoon papier kun je ze niet zo mooi in kleuren met de twinmarkers toch…?

 6. Snoezepoes schreef:

  Ik heb deze ook gekocht. Ik schrok, na het snijden dat de afdruk ook op plaat B te zien is. Is dit niet erg?

 7. Thea Dekkers schreef:

  Liejanne,
  Als ik met de mal gesneden heb hoe moet ik dan daarna embossen zodat ik mooi het relieef zie. Er zit geen rubber mat bij. Kun jij mij helpen.

  Alvast bedankt Thea

 8. liejanne schreef:

  deze machine staat nu weer te koop bij de action de actie is vandaag ingegaan. Hij is echt heel erg handig er zitten nu andere mallen in maar je krijgt een setje kleine snijmallen erbij en twee emblossing mallen dus je hoeft alleen maar papier erbij te doen en je kunt aan de slag met deze mooie machine.

 9. Bregje schreef:

  Heb je de nieuwe folder al gezien? Of kun je dat ergens anders opzoeken?

 10. Janneke Neutel schreef:

  Komende week komt hij terug in de winkel bij Action….

 11. Ellis schreef:

  28 augustus 2019 zijn ze weer in actie bij action, dus wees er snel bij !!

 12. Sil schreef:

  Bedoel je dat c dan helemaal boven ligt i.p.v. b?

 13. Judith Oskamp schreef:

  Even een vraagje… heb een tijd geleden de snij en embossingsmallen niks action gekocht in afwachting van nieuwe levering van de apparaten. Maar helaas! Ze worden niet meer geleverd. Balen hoor!
  Ben even benieuwd naar paar dingen:
  – zijn jullie nog steeds enthousiast over het apparaat?
  – zou ik m tweedehands over kunnen benen van iemand die m achteraf toch niet gebruikt?
  – welk ander apparaat hiervoor raden jullie aan?
  Ik hoor t graag!
  Groetjes Judith

 14. lees mijn eerste berichtje ✨

 15. Syta schreef:

  Die platen kun je gewoon kopen in de bouwmarkt plexiglas 3 mm dik wel even de maten meenemen van je oude platen

 16. Elisabeth schreef:

  Die machine van Ali Expres is die hetzelfde.? Of kan ik deze niet vergelijken met die van de Action.?

 17. Ancha schreef:

  Kan je dit apparaat ook gebruiken om vilt te stansen of kan dat echt alleen met de cattlebug?

 18. Truus van der Werf schreef:

  online bij AliExpres. Kost weinig maar de verzending duurt wel lang.

 19. Rob schreef:

  Bij de action?

 20. Ellen schreef:

  Deze gisteren gekocht in Haarlem, Werfstraat. Ze hebben er nog een stuk of 6..

 21. Sharon schreef:

  Ik heb er 1 voor mijn verjaardag gekregen al vast. Mijn man heeft er vandaag 1 opgehaald bij de
  Action (Ommen). De actie loopt niet meer dus is nu 10 euro duurder (€40,-)

 22. Nicole Van Gulck schreef:

  Je kan deze platen bestellen bij Ali Express, platen voor stansmachine van 3 mm, ik heb ze ook al besteld daar en bij action waren ze heel blij met deze info, want zij kunnen ze niet bijbestellen

 23. zwollywood schreef:

  Heb deze ook gehaald, werkt fantastisch. Heb je enig idee waar je de B platen kunt halen? Ben er 1 kwijt en kan nu niet meer embossen.

 24. Marion schreef:

  Ik heb hem ook gekocht op aanraden van je verhaal grandioos dank je wel👍

 25. westra schreef:

  ik vind het een leuke machiene om mee te beginnen maar waar kan hem kopen want in de axion in houten weten ze niet waar ik het over heb vriendelijke groeten henk

 26. Nancy de rijk schreef:

  Hoi Els ik ben zo blij met het apparaat!
  Ik heb hen al zo vaak gebruikt dat mijn B plaat helemaal is krom getrokken!
  Is het mogelijk om 2 nieuwe B platen bij te bestellen?
  Dat zou wel fijn zijn!
  Ik hoor het gedraag.
  Gr Nancy de Rijk

  • Els schreef:

   Sorry, ik schrijf over producten die met knutselen te maken hebben, ik heb geen webshop. Iemand heeft hier al een link geplaatst naar AliExpress waar ze mogelijk zijn.

 27. Frans en Gea schreef:

  Heb je toevallig een link naar Ali Express waar de platen staan ?

 28. Alie schreef:

  ik gebruik eerst het witte plateau dan de snijplaat(B), papier dan de snijmal erop en dan de C plaat. Zo zie je toch wat er gestanst wordt.

 29. Annelies schreef:

  Welke platen passen op de machine. Heb je een linkje voor mij?

 30. Maudy jellema schreef:

  Heb gezien op youtube Als de platen krom zijn in pakken in folie en dan in de oven met een zware glazen schaal erop en ik doe af en toe in de vaatmachine en daarna iets zwaars erop

 31. Carola schreef:

  Je kan de craft emotion b plaat kopen past perfect

 32. F. schreef:

  Ik ben heel benieuwd hoe je dat rubberenmatje gebruikte. Sneed dat niet erg in het matje?
  Ik heb de love2craft ook. Embossen gaat met de embossingfolders (o.a. die erbij zitten) de witte dikke en 2x de B plaat.
  Snijden gaat met witte 1x B en 1x C plaat.
  Ik heb ook embossing/snijplaten. Het snijden lukt prima maar het embossing afdrukje zit er niet in. Dus nu overweeg ik om zo’n rubberen matje te kopen om na het snijden te embossen. Maar het lijkt mij dat er dan ook in het matje gesneden wordt.

  Om nog op jou vraag terug te komen. Om te snijden heb je dus de B en C plaat nodig. (Op die dikke witte) laat je even weten of het gelukt is?

 33. dominique schreef:

  Op zich en prima machine alleen trekken mijn b platen al heel snel krom. Zou mooi zijn als action de platen los aan zou bieden,

 34. Carola schreef:

  Misschien passen de platen van de couture stans machine. Mijn B plaat slijt ook super hard

 35. Joke de Jong schreef:

  Het is een fijne machine, maar ik vind de twee B-platen bij het snijden erg gauw slijten door het gebruik. Eén plaat is een beetje bol. Het nadeel met het snijden is, dat het papier bovenop ligt en je niet goed kunt zien waar je snijdt. Dit is niet prettig, want je wilt zien wat je precies uit snijdt bij plaatjes. Ook vind ik het jammer dat er geen platen los te bestellen zijn, zoals mijn B-platen.

 36. annelies de vries schreef:

  bij een snijmal zit een randje over de hele mal, dat is de snijrand en die moet boven liggen; er zijn ook snijmallen, daar zit een schuimrandje op, moet ook boven

 37. annelies de vries schreef:

  hallo, ik heb hem gister van mijn man gekregen;heb ook eerder de double do xl gehad. die ging mij te zwaar. deze gaat inderdaad veel soepeler. nu is mijn vraag: ik heb metalen embossingmallen, die kon ik bij de double do xl wel gebruiken, maar bij deze pakt hij ze nauwelijks. weet u waar dat van komt? bij de double do had je een zacht matje er tussen. groetjes annelies

 38. Ik zat er al over te twijfelen, maar wist niet goed wat ik hier nu mee kan. Nu wel. Het ziet er wel handig en leuk uit.
  Binnenkort maar even kijken of ze hem nog hebben.

 39. christel schreef:

  hier ook 39,99 betaald

 40. Femke schreef:

  Hallo,

  Ik heb hem vanmiddag ook gekocht bij action. Eerst de handleiding gelezen voor gebruik. Precies zo gedaan als beschreven, maar klopt het dat de afbeelding van de snijmachine ook op plaat B wordt afgedrukt? Of heb ik iets verkeerds gedaan, eerst A dan plaat C snijmachine papier en dan plaat B.

  Hoor graag van jullie
  Groetjes

 41. Els schreef:

  3 weken geleden ongeveer. Was een actie van de week toen.

 42. Cynthia schreef:

  Hallo,
  Ik zag hem met in de winkel toen was die 40 euro wanneer heeft u hen gekocht?
  Gr Cynrhia

 43. Tosca schreef:

  Naar aanleiding van jouw revieuw heb ik deze machine ook aangeschaft. Super helemaal naar ’n zin! Heb één vraagje ik ben de gebruiksaanwijzing kwijt. Ik weet nu niet meer wat de volgorde van de platen is met stansjes en met embossingfolders. Zou je me daar mee kunnen helpen? Fotootje van de gebruiksaanwijzing? #durftevragen

 44. Karin schreef:

  De snij randen moeten boven en daar papier op. Dus de vlakke kant leg je op de C plaat

 45. Carola schreef:

  De plaat slijt heel snel. Ben bij de action geweest en kreeg een heel nieuw apparaat met nieuwe platen. De platen zijn niet los te bestellen maar daar zeiden ze tegen mij. Hoe meer klachten er over binnen komen dan gaan ze er iets mee doen.

 46. Stiny schreef:

  Heb hem vandaag kunnen scoren helaas niet meer in de aanbieding. Ik heb volgens mij ergens gelezen dat het normaal is dat bij het stansen de metalen plaatjes direct afdrukken nalaten in bovenste plaat ? Ziet er al heftig uit zoals dit erin is gedrukt. Heb gewoon printeapier gebruikt. Moet dit dikker?

 47. Mincka schreef:

  Ik snap niet wat boven en onder is van de stansen…… Iemand?

 48. Astrid van der Linde schreef:

  Ja door de druk van de machine gaan je platen bol staan, draai ze iedere keer om en ze trekken weer (een beetje) bij, helemaal recht komen ze nooit meer maar dat is niet zo erg, En als ze helemaal niet meer werkbaar zijn, onze vriend Ali heeft voor weinig geld ook weer nieuwe. Je moet er alleen even op wachten 😉

 49. Ellen schreef:

  Even een vraagje van een echt leek… ik heb net het apparaat aangeschaft want je kaarten zien er super uit, dank voor je mooie verslag.
  Je hebt het over de clear stamps, kan je die ook in dit apparaat gebruiken dan? Alvast bedankt 🙂
  Groetjes Ellen

 50. colinda schreef:

  hoi
  ik heb hem ook aangeschaft maar heb maar 1B plaat en 2 C platen maar volgens mijn moet het andersom zijn klopt dit? hebben meer mensen dit?
  colinda

 51. M.Th. schreef:

  Wat veel reacties, Els. Je hebt wel wat teweeg gebracht. Mooie resultaten, hoor, die kaarten van jou.

 52. Karin schreef:

  Mijn plaat staat nu al bol is dat normaal??

 53. Karin schreef:

  Goede uitleg en leuke kaarten. Ik maakte me al zorgen na het snijden omdat ik de afdruk in de plaat zag. Gelukkig zag ik bij jou uitleg staan dat dit normaal is.

 54. Yara schreef:

  Ja je kunt op Ali platen bestellen

 55. Carola schreef:

  Hoorde dat dit normaal is

 56. Carola schreef:

  Heb hem ook gehaald super gaaf. Ik had al een sissix mini maar zo’n grotere erbij is super handig. Heb een vraag klopt het dat de B plaat die bij het stansen boven op ligt bol gaat staan?

 57. Geke schreef:

  Zo’n machine is echt leuk hé. Indertijd de Cuttlebug gekocht, maar natuurlijk stukken duurder dan deze machine, die ik overigens er erg mooi uitzien vind. Maar goed, mijn bug kan normaal nog wel even mee, dus weersta ik aan de verleiding :)!

  Je kaartjes zijn super geworden, ze inspireren me om ook weer es creatief met papier aan de slag te gaan. Misschien dit weekend als de wekelijkse poets gedaan is, ze voorspellen toch slecht weer dacht ik, dus kan ik al niet in de tuin werken.

 58. Bea van der Lei schreef:

  Ik heb hem ook gekocht. Kun je hier nieuwe snijplaten voor krijgen?

 59. Marianne schreef:

  Naast embossing folders, embossed deze ook de metalen stans embossing figuurtjes? De double do heeft daarvoor een rubberen mat nodig en die zit er niet bij. Of is dat met deze machine niet mogelijk?

 60. Yolanda schreef:

  Ok dank je! O ja, negeer mijn reactie van 19.43 u maar 😉

 61. Yolanda schreef:

  Ik heb deze geweldige machine ook gekocht, alleen kan ik mijn oude metalen embossingmallen hier niet mee gebruiken of wel? Heb ik dan nog een siliconenmat oid nodig?

 62. Milou Ummenthun schreef:

  Zou je kunnen zeggen waar de kleine dieren tuin dieren van zijn en wat je hebt ingetoetst met zoeken ?

 63. Yolanda Strokappe schreef:

  Hallo Els, ik heb deze geweldige machine ook gekocht, alleen kan ik mijn oude metalen embossingmallen hier niet mee gebruiken. Heb ik daar een siliconenmatje of zo voor nodig dat je weet?
  Groetjes,
  Yolanda

  • Els schreef:

   Sorry, dat weet ik niet. Mijn oude embossingmallen lijken heel veel op die ook in deze doos zitten van de Love2craft. Ik heb helaas geen metalem embossingmallen.

  • Geke schreef:

   Ik denk dat je met zo’n rubbermatje en eventueel een paar stukken karton er nog bij, ze misschien wel nog kan gebruiken. Althans zo doe ik het bij mijn Cuttlebug maar ik neem aan dat het principe van de machines gelijk is.

 64. Els schreef:

  Sorry, dat durf ik helaas niet te zeggen. Ik zou het zelf niet doen. PU Leer is namelijk wel heel dik.

 65. Anna schreef:

  Hoi, weet jij misschien wat de maximale dikte is die deze machine aan kan? Ik overweeg hem om pu leer te snijden, aangezien ik mijn elektrische plotter een beetje wil sparen. Maar als hij dat niet kan, dan koop ik ‘m denk niet. Zou hij dikker karton en ander materiaal aankunnen?

 66. Bedankt voor de uitleg. Ik heb ‘m laten halen voor op de camping. Hoef ik mijn grotere snijmachine niet heen en weer te sjouwen. De Action verkoopt ook snijmallen tegen een leuk prijsje.

 67. Yova schreef:

  Handig ding om te snijden. Heel mooie kaart kun je van maken. Mooie kaart heb je van gemaakt.

 68. Connie schreef:

  Wat een schitterende kaartjes heb je gemaakt. Ik heb ook kaartjes met een soort gelijk apparaat gemaakt en het is zo leuk om hier mee te werken. Het resultaat is telkens weer verrassend! Krijg weer zin om er ook mee te beginnen. Kerstkaarten misschien?

 69. Yvon schreef:

  Ik had de vraag al gesteld in een andere facebooksite . Daar kreeg ik de tip dat Ali Express wel nieuwe platen had . Moet er dus nog naar zoeken op de site

 70. Elise Mulder schreef:

  iedereen zegt ” je moet een electrische kopen en geen hand dat werkt erg zwaar is dart met deze machine ook zo werkt hij licht of zwaar

 71. Michelle schreef:

  Wat een leuke resultaten geven ze! En het is toch altijd wel erg handig dat je dit soort leuke apparaten voor een klein prijsje bij de Action kan kopen 😉 top!

 72. Yolanda schreef:

  Wat een leuk snij apparaat voor zo’n klein prijsje ! Bedankt voor de review.

 73. Romy schreef:

  Superleuk dat Action nu ook een stansapparaat verkoopt! Ik heb de Big Shot al een paar jaar, maar die was een stuk prijziger dan dit apparaat. Misschien ga ik hier ook eens naar kijken als reserve. Mooie kaartjes heb je gemaakt trouwens! Erg leuk met die rondjes!

 74. Siem schreef:

  Na het lezen van je blog vanmiddag toch maar even naar de action gefietst, wat een gaaf ding zeg! Mijn meiden van 10 jaar vinden hem ook geweldig, ben al even aan het rondneuzen wat er allemaal aan malletjes etc voor te krijgen is en heb al genoeg leuks gezien. Vroeg me af of jij ook al wel eens met de magnetische vellen gewerkt heb die ik ook links en rechts te koop zie en die je op je snijplaat ‘plakt’ zodat je snij mailletje niet verschuift?

  Siem

 75. Smurfige knutselfan schreef:

  Ja, die wil ik ook. Was aan het wachten of de action die ooit zou krijgen. De andere zijn mij echt te prijzig. Dus morgen naar de action. Bedankt voor je tip.

 76. Eugenie Verspeeten schreef:

  ja wil ook wel es weten?

 77. Mariska schreef:

  Oh wat leuk zo’n machine! Ik zag hem al in de wekelijkse mail staan die ik gisteravond ontving en vroeg me al af wat je ermee kon doen 🙂 Leuke kaartjes trouwens!

 78. Alie schreef:

  leuke machine en leuke prijs maar wat als de snijplaten versleten zijn?

 79. Geer schreef:

  Leuke uitleg. Ik heb hem ook en krijg van dit review zin om er mee te gaan werken. Ik heb alleen een vraag. Er staat in de beschrijving gebruiken met het juiste papier….. maar welk papier gebruik je ervoor?

 80. Jenn schreef:

  Oh, die wil ik ook!!

 81. lifestylemommys schreef:

  Ik heb een cuttlebug en ik twijfel om deze als reserve te kopen. Het scheelt natuurlijk wel heel veel.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top