Knutselen: Clear Stamps

clear stamps hoe werken ze
Reclame

clear stamps hoe werken ze Clear stamps… ik heb ze ontdekt. Misschien een beetje laat, maar beter laat dan nooit ;-). In dit artikel leg ik uit hoe de stempels werken en waarom de clear stamps zo handig zijn in vergelijking met gewone stempels.

Wat zijn clear stamps?

Clear stamps zijn doorzichtige rubberen stempels. Ze zitten op een plastic velletje geplakt. Omdat de stempels doorzichtig zijn kun je goed zien waar je gaat stempelen. Dit is vaak bij stempels die op hout zitten heel lastig.
clear stamps

Hoe werk je met clear stamps?

Stap 1.
Om aan de slag te gaan met clear stamps heb je het volgende nodig:
– Natuurlijk clear stamps, deze kocht ik bij de HEMArkt, outlet van de HEMA
– Acrylblok om de clear stamps op te plakken
– Stempelkussen
– Vochtig doekje (zonder alcohol)
– Papier
– Gum
benodigdheden clear stamps
Stap 2
Kies een clear stamp die je wilt gebruiken en leg deze op het acrylblok. De clear stamps plakken zelf op het blok. Je moet ze dus NIET vastlijmen! Na gebruik haal je de stempel gewoon weer van het blok en plak je deze weer terug bij de rest.
clear stamp op acrylblok
Stap 3
Plaats de clear stamp op een stempelkussen. Zorg dat overal inkt zit.
Clear stamp stempelkussen

TIP! Wil je de stempels in gaan kleuren met stiften of verf? Gebruik dan watervaste inkt. Ik gebruik hiervoor dit stempelkussen:
watervaste inkt stempelkussen Memento
Stap 4.
Plaats de stempel op je papier en druk deze goed aan. Nu zie je gelijk waarom clear stamps zoveel handiger zijn dan gewone stempels. Doordat ze doorzichtig zijn kun je ze nauwkeurig plaatsen.
clear stamp op papier
Stap 5.
Het resultaat

Tip! Valt het resultaat een beetje tegen? Nieuwe stempelen kunnen soms nog een beetje “vies” zijn. Als je er voorzichtig met een gum overheen gaat, wil het resultaat wel eens verbeteren.

Advertentie

resultaat clear stamps
Stap 6
Na het gebruik van de stempel, de stempel goed schoonmaken met een vochtig doekje (zonder alcohol). Je kunt de stempel van het acrylblok halen en de volgende keer weer opnieuw gebruiken :-).

Was jij al fan van clear stamps?

© Nobody ELSe

22 reacties

  1. Ik heb dat vel van de Hema ook. Ik gebruik ze wel, maar het nadeel vind ik wel weer dat je toch even wat moeite moet doen om ze te te gebruiken. De houten stempels gebruik ik dus sneller.

  2. Ik heb echt al eeuwen geen stempels meer gebruikt. Maar ik heb ook nog helemaal geen hele leuke stempels gevonden. Ik wist overigens niet eens dat er clear stamps bestonden!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.