Knutselen: Stempels

stempels tips
Reclame

stempels tips
Bijna 3 maanden geleden plaatste ik een artikel op mijn blog over washi tape. Vandaag een artikel over mijn andere grote liefde op knutselgebied: stempels. Ook een product waar ik er voor mijn gevoel nooit genoeg van kan hebben ;-). Ik laat je in dit artikel mijn stempels zien, vertel waar ik ze heb gekocht en geef ik een paar tips waardoor het stempelen makkelijker gaat.

Mijn stempelcollectie

Allereerst show ik je mijn stempels. Ik koop mijn stempels, eerlijk is eerlijk, vaak als een impulsaankoop ;-). Een excuus, meestal zijn ze dan wel in de aanbieding. Ik heb dus niet echt één winkel waar mijn voorkeur uitgaat op stempelgebied :-).

Stempels Jip en janneke
Gekocht bij de HEMA
stempels jip en janneke
Stempels Pim en Pom
Gekocht bij de Kruidvat, in de opruiming
stempels Pim en Pom
Stempels Letters
Cadeau gekregen met Sinterklaas en Twitkerst, de grote vierkante letters zijn van de Xenos en de kleine rondjes van de HEMA. Ik vind die van de Xenos het fijnste.
Stempels letters
Stempels Sterren en strepen
Gekocht bij de HEMA, in de opruiming dacht € 0,50. De stempels lagen hier ook bij de HEMArkt.
Stempels HEMA
Stempels groeten
Ook gekregen van Sinterklaas, zijn te koop bij de Xenos
stempels Xenos
Stempels kerst
Gekocht bij de HEMA
stempels kerst
Stempels lente/pasen
Gekocht bij de HEMA in de opruiming
stempels lente pasen
Stempels divers
Gekocht bij de Aliexpress
Stempels Ali
Stempels zelf maken
Als laatste mijn zelfgemaakte stempels.
Voor het artikel met uitleg hoe je stempels maakt:
Hartje
Vlaggetjes
Stempels zelf gemaakt

Tips voor het stempelen

Het stempelkussen
Vaak krijg je bij aankoop van een setje stempels er een stempelkussen bij. Deze zijn vaak net groot genoeg. Ook als je een stempel op het kussen drukt veert het kussen heel ver in. Soms wordt je stempel dan best vies.

Advertentie

Ik gebruik de laatste tijd eigenlijk nog maar één stempelkussen. Deze kocht ik bij Staples. Dit kussen is lekker groot en drukt niet zo ver in :-).
stempelkussen

Vieze randjes
Je kent het misschien wel, ben je lekker aan het stempelen, staan de randjes van je stempel ook bij je afdruk :-(. Om dit te voorkomen, snij ik altijd de randen van de stempel af. LET OP voor je vingers!
randen van stempels afgesneden

Hou je ook van stempelen?

© Nobody ELSe

25 reacties

 1. Dat zijn serieus veel stempels. Je kunt ze tegenwoordig volgens mij ook custom made bestellen op internet, al kan ik niet meer terugvinden waar ik dat heb gezien….

 2. ik hou van stempels…
  vooral met teksten…
  Wat een prachtige stempels heb je er tussen zitten…

  Ik moet mijne nodig eens uit gaan zoeken, heb er te veel en gebruik een groot deel niet genoeg

  1. Heb je verschillende inkten geprobeerd, Nicole? Want soms is de ‘verkeerde’ inkt de boosdoener, worden daardoor de afdrukken niet goed of lelijk. Het kan ook per ondergrond verschillen hoe goed de stempelafdruk wordt (in combinatie met de juiste inkt) …

 3. Ik ben gek op stempels en heb een flinke verzameling ondertussen. Groter dan jouw collectie, alhoewel jij er ook aardig wat hebt. Super leuk om je post er mee te versieren of cadeautjes. Dat van de randjes afsnijden vind ik wel een goede tip. Nog niet aan gedacht. Ik veeg ze meestal even schoon met een doekje of wattenstaafje.

   1. Ja, dat heb je echt slim bedacht! Ik zal eens een foto maken van mijn stempels, leuk idee. Ik kocht laatst nog wat op een soort meidenbeurs. Iemand maakte daar ook zelf stempels en je kon naamstempels laten maken. Dus meteen gedaan natuurlijk. Ook uit gum.

    De meest bijzondere heb ik uit Vietnam. Daar heb ik ze ook laten maken, maar die jongen sneed het uit hout. Super gedetailleerd. Je moet wel heel hard drukken (want gum of iets anders zacht, stempelt makkeijker). Maar ik liet een ex libris maken met mijn naam erin verwerkt, een star wars stempel voor mijn man, een Cat Woman voor mezelf en nog wat andere ex libris stempels als souvenirs. Die zijn echt bijzonder en uniek. Één foto van die Vietnamese stempels zie je op onze IG account (beineffable).

    Vind stempels (én wax zegels) fantastisch. Maar de Xenos vind ik mindere kwalliteit hebben, eigenlijk. Die met kusjes heb ik ook. Vind ik toch minder mooi.

 4. Je grote liefde stempels. 🙂 Wat leuk. Ik vind de stempels divers met het meisje de leukste. Vroeger gebruik ik wel, maar al lang niet meer. Als je veel van creativiteit en knutselen doet dan dit is zeer handig natuurlijk. Handige tips geef je over het stempelkussen, vieze randjes en hoe je de stempels zelf maakt.

 5. Dat is lang geleden dat ik heb zitten stempelen, met mijn dochter ooit denk ik voor het laatst, maar ik heb nog wel een stempelkussen geloof ik, die zal wel verdroogd zijn denk ik ondertussen, hahahaha

  Vroeger hield ik ook van stempelen, maar dat was dan gewoon lekker snel iets versieren, grote stappen, snel thuis idee, hahaha

  X

   1. Oh ja, die randjes weg snijden, heb ik nooit aan gedacht, een heel goed idee trouwens, hahaha Bij mij vind je een merk verf die jou ook weleens aan zou kunnen spreken voor jouw werkjes 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.