DIY Stempel maken #12

DIY stempel maken HEMA
Reclame

DIY stempel maken HEMA
Al heel lang ben ik gek op stempels. Ik heb dan ook meerdere stempels in mijn collectie. Het leek me altijd al leuk om ook een stempel te hebben met mijn logo van mijn blog. Laatst liep ik door de HEMA en zag ik rubberen blokken om zelf stempels te maken. Yeah, dit was mijn kans dacht ik :-). Deze blokken heb ik dan ook gekocht samen met een setje met gutsjes. In dit artikel laat ik zien hoe ik een stempel heb gemaakt. Of eigenlijk twee… de eerste ging niet helemaal goed ;-).

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je nodig:
– Rubber DIY Stamps, ik kocht deze bij de HEMA voor € 1,95
– Een guts setje, deze was € 4,95 bij de HEMA
– Stanleymes
– Potlood
– Stempelkussen
– Een printje waarvan je een stempel wilt maken
benodigdheden stempel maken
lijn

Aan de slag

1. Als eerste heb ik geprobeerd om het logo op het rubber te krijgen. Met carbonpapier ging het helaas niet. Had ik wel verwacht.
carbonpapier
lijn
2. Als tweede poging heb ik toen mijn logo overgetrokken, deze omgedraaid op het rubber en daarover heen gekrast. Zo gaf het potlood af en zag ik mijn patroon op het rubber.
patroon op rubber stempel maken
lijn
3. Je ziet het patroontje niet heel duidelijk, maar goed genoeg :-).
stempel met patroon
lijn
4. Ik kon beginnen met het maken van de stempel. Eerst begon ik alleen met een gutsje, maar dat ging niet zo als ik wilde. Daarom heb ik eerst met een stanleymes de vorm erin gemaakt en daarna met het gutsje netter gemaakt. Let wel goed op je vingers! Je bent zo uitgeschoten. Ik zou het dan ook afraden dit kinderen te laten maken.
stanleymes stempel maken
lijn
5. Oeps… wel een beetje stom maar een stempel moet je natuurlijk maken in spiegelbeeld. Ik zie deze stempel maar als een oefening ;-).
logo verkeerd om
lijn
6. Nu ik al een stempel had gemaakt begon ik met goede moed aan de tweede stempel. Want ondanks dat de eerste stempel in spiegelbeeld was, was ik blij met het resultaat. Ik heb er voor gekozen om eerst de binnenkant van mijn logo te maken.
binnenkant stempel
lijn
7. Bij veel stempels die ik heb, geven de randen vaak af met stempelen. Dit komt omdat hetreliëf niet hoog genoeg is. Bij mijn eigen stempel had ik dit natuurlijk zelf in de hand en maakte ik deze extra hoog :-).
hoogte stempel
lijn
8. Dan is de stempel klaar… ik was zo benieuwd naar de afdruk!
stempel klaar
lijn
9. En het resultaat! Stiekem ben ik er best trots op! Deze stempel ga ik erg veel gebruiken.
stempel klaar
lijn

Korte conclusie

Toen ik alles kocht had ik nooit verwacht dat je dit resultaat kon krijgen. Ik kon nauwkeuriger werken dan verwacht en het is erg leuk om te doen. Ik heb nog een rubberen blok over en ga zeker nog een andere stempel maken :-). Mocht je het ook leuk vinden om een eigen stempel te maken, ik zou het zeker eens proberen :-).

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8
DIY Pasen Kuikentjes op tak #7
DIY Pasen Kuiken in pot #6
DIY Pinterest Haasje #5
DIY Bloempotjes versieren #4
DIY Herinneringsbord 2015 #3
DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

© Nobody ELSe

34 reacties

  1. Leuk! Wat is de stempel goed gelukt 🙂 Ik had een tijdje geleden ook die guts van de Hema gekocht maar vond die rubberen blokken een beetje duur.. Dus ik kocht gummen bij de Action voor €0,26 per stuk 🙂 Ik had toevallig gisteren mijn gemaakte stempels op m’n blog gezet.

  2. Ontzettend leuk, ik heb ook een stempel periode gehad, maar al vrij snel kreeg ik zoiets.. wanneer gebruik je dat nou, hahahaha en nu nog minder denk ik dan, bij mij dan 😉

    Maar, ooit kreeg ik ook een naamstempel met adres van mijn tante, dat vond ik toen wel gaaf, die heb ik ook vaak gebruikt, tot ik ging verhuizen dus, ahum, lol…

    X

  3. Ik kocht een tijd geleden ook een guts setje via het internet ( wel veel duurder dan die van jouw helaas, had ik mooi op kunnen besparen) maar helaas heb ik ze nog niet gebruikt. Ik ben het gewoon weer een beetje vergeten. Je stempels zijn erg mooi geworden!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.