Budgettip: Nieuwe Action Love2Craft Snij- en Embossingmachine (Weekactie!)

Action Love2craft review budgettip
Reclame

Action Love2craft review budgettip
Deze week (week 35, 2019) heeft de Action weer de Love2Craft snij- en embossingmachine in de aanbieding. Echt een musthave voor iedereen die van knutselen houdt! Bij de vorige weekactie heb ik deze gekocht en ben er nog steeds super blij mee. In dit artikel vertel ik alles over mijn vorige review en laat ik zien wat ik met de Love2Craft tot nu toe allemaal gemaakt heb, zodat je nog een beter beeld krijgt van de machine en wat je er mee kunt maken :-).

Action Love2Craft Snij- en embossingmachine

In september 2018 heb ik mijn Love2craft snij- en embossingmachine gekocht. Deze machine kost in een actieweek € 29,98. Dat is natuurlijk best veel geld, maar in vergelijking met dezelfde machines van andere merken weer spotgoedkoop. Verder is de machine met gebruik van diverse snijmallen en embossingmallen erg veelzijdig. Daarnaast gebruik ik deze machine erg veel, ik kan hem echt niet meer missen.

Hoe werkt een snij- en embossingmachine?

In september 2018 schreef ik al een complete review over de Love2Craft. Ik vertelde uitgebreid over wat je met de machine kunt doen, hoe deze werkt en liet wat voorbeelden zien van kaarten die ik toen had gemaakt. LET OP :-), de inhoud van de nieuwe Love2Craft verschilt wel iets van mijn eerder gekochte versie, maar de machine werkt hetzelfde.
Action Love2craft inhoud doos review

EXTRA TIP, wat te doen bij versleten B platen

Bij veel gebruik te maken van B plaat kan deze verslijten. Deze kun je makkelijk goedkoop vervangen met een Action snijmat. In dit artikel vertel ik er mee over: Budgettip: B plaat Love2craft versleten vervangen.
Action Love2Craft platen vervangen versletenn

Wat ik zoal heb gemaakt met de Love2Craft

Advertentie

De Love2Craft heb ik nu een jaar in mijn bezit en heb deze al erg veel gebruikt. Het meest gebruik ik de machine om kaarten te maken, maar ik maak er bijvoorbeeld ook cadeaulabels mee. De meeste snij- en -embossingmallen kocht ik bij de Action, maar ook bij AliExpress kocht ik er een aantal. De snijmallen en embossingmallen die je voorbij ziet komen bij mijn gemaakte kaartjes zijn waarschijnlijk niet allemaal meer te koop. Maar één geluk, de Action heeft steeds nieuwe mallen. Het assortiment veranderd veel en is uitgebreid. De kaarten die je hieronder ziet zijn daarom meer als inspiratie en geeft een duidelijk beeld waar je de Love2Craft voor kunt gebruiken.

Mijn eerste kaartjes, dierenkaartjes
Mijn eerste kaartjes (staan ook in de review) die ik met behulp van de Love2Craft heb gemaakt zijn dierenkaarten. Ik gebruikte een embossingmal met stipjes en sterretjes en snijmallen met cirkel en hartjes. Deze zaten standaard bij de eerdere versie van de Love2Craft. Vooral de cirkels heb ik veel gebruikt :-).

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze dierenkaarten heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt, kijk dan in het artikel:
Review: Action Love2craft, snij- en embossingmachine
Action Love2craft snij embossing kaarten maken

Kaarten maken met een sprookjes thema
Deze kaarten zijn een combinatie van clear stamps ingekleurd met Twinmarkers, Aquamarkers en snijmallen. De snijmallen heb ik bij deze kaarten vooral gebruikt om een landschap te maken, groene bergen. Om de kaart diepte te geven plakte ik deze op met dikke foam tape.

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten met ridders en prinsessen heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt, kijk dan in het artikel:
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken uitleg aquamarkers Twinmarkers decotime action

Advertentie

Kaarten maken stoere jongens ridder draak kasteel thema

Kaarten maken met alleen snijmallen
Deze kaarten maakte ik met alleen snijmallen van de Action (Aug 2019). Ik varieerde met mallen maar vooral ook met papier.

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten met allee snijmallen van de Action heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt, kijk dan in het artikel:
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action

Kaarten maken snijmallen action verhuiskaart

Kaarten maken snijmallen taart ballonnen

Stoere piraten kaarten
Bij deze kaarten gebruikte ik snijmallen met verschillende vormen golven. Hiermee maakte ik het strand en de zee. Deze plakte ik met foam tape op de kaart. Zo komt er diepte in de kaart. De afbeeldingen die ik gebruikte zijn clear stamps die ik heb ingekleurd met twinmarkers.

Advertentie

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten met piraten heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt kijk dan in het artikel:
Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten
Piraten kaarten maken landkaart papegaai schatkist

Piraten kaarten maken handgemaakt DIY

Kaarten alleen gemaakt met Action mallen
Deze kaarten heb ik gemaakt met drie verschillende soorten mallen, snijmallen, embossingmallen en een combinatiemal die tegelijk kan snijden en embossen. Ik kocht alles om deze kaarten te maken allemaal bij de Action, de snijmallen, stempels, afbeeldingen en blanco kaarten. Bij de eerste gebruikte ik een embossingmal met sterretjes voor de achtergrond. Bij de tweede kaart gebruikte ik snijmallen waarmee je een boom kunt maken uit papier.

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt kijk dan in het artikel:
Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Action 3D Embossing inspiratie

Action snijmal inspiratie boom bladeren

Schattige kaarten met dieren
Zoals je ziet maak ik graag kaarten met clear stamps die ik vervolgens inkleur. Ook bij deze kaarten maakte ik zo de afbeeldingen. De Love2Craft en snijmallen gebruikte ik bij deze kaarten vooral om kaders en achtergronden te maken te maken. Bij de eerste kaart heb ik de wolkenachtergrond met stippen gemaakt met een embossingmal. Bij de tweede kaart maakte ik vierkante kadertjes met een snijmal.

Advertentie

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten met schattige dieren heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt kijk dan in het artikel:
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken Hoera knutselen clear stamps uitleg
Kaarten maken vrolijk hondjes confetti stap voor stap

Kerstkaarten
Voor deze kerstkaart kocht ik op AliExpress snijmallen speciaal voor kerst. Je kunt op deze kaartjes ook goed zien hoe gedetailleerd snijmallen soms kunnen zijn en hoe fijn je kunt werken met de Love2Craft.

Wil je meer kaarten zien, een uitgebreide uitleg hoe ik deze kaarten met schattige dieren heb gemaakt en wat ik precies heb gebruikt kijk dan in het artikel:
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps
Zelf kerstkaarten knutselen set 4 glitter holografisch

Zelfgemaakte kerstkaarten inspiratie knutselen set 2 aquarel achtergrond

Heb jij ook snij- en embossingmachine? En zo ja, wat maak jij er graag mee?

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Leuk artikel. Ik heb de cutting machine gekocht bij de action en hij werkt goed. Alleen de B plaat trekt behoorlijk krom. Is dit normaal? Heb jij dit ook? Kan je hier iets aan doen?

  2. Prachtige kaartjes zie ik weer, nee ik heb er geen… al hebben wij het er wel over gehad om een lamineer machine te kijken, maar dan moet het wel minimaal A3 aankunnen.

    X

  3. Wat een schitterende kaarten. Ik heb ook zo’n apparaat en gebruik het vaak. Het is erg leuk om te doen en het resultaat is erg leuk. Gebruik jouw kaarten voor de ideeën, Els!

  4. Deze prijs is inderdaad een koopje in vergelijking met bijvoorbeeld mijn Big Shot. Leuk om te zien wat je er zoal mee hebt gemaakt! Ik vind vooral die kaart met de blaadjes aan de boom erg leuk.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.