Tekenen #17: Verder werken in ‘Het grote CreaChick Doeboek’

Tekenen Het grote creachick doeboek creatief boek
Reclame

Tekenen Het grote creachick doeboek creatief boek
Heb je mijn review over ‘het grote CreaChick Doeboek’ al gelezen? In dit artikel laat ik nieuwe pagina’s zien die ik heb gemaakt in dit doeboek en natuurlijk vertel ik hoe ik deze heb gemaakt. Hopelijk kan ik je inspireren :-).

Boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’

Het grote CreaChick Doeboek kocht ik voor € 16,99 bij bol.com. He doeboek bevat 50 creatieve opdrachten en ook nog een gedeelte met uitleg. Mijn eerdere review over dit boek vind je hier: Review: Boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’ van MUS.
FOTO

Aan de slag met het grote CreaChick Doeboek

De pompoen-challenge, pagina 104
Ik besloot weer aan de slag te gaan met een challenge. Dit keer moest ik een pompoen tekenen. Ik moest meteen denken aan een sprookje, alleen was daarin de pompoen een koets geworden. Ik koos voor een afwijkend sprookje, de pompoen koets ;-).

Zoals bijna altijd maakte ik als eerste een schets met potlood. De koets verzon ik helemaal zelf. Het paard tekende ik na uit het boek ‘Kawai tekenen’. Met een zwarte fineliner trok ik mijn schets over en ik kleurde alles in met aquarelverf (Winsor & Newton).

Het idee was leuker als de uitvoering. Deze challenge vind ikzelf een beetje mislukt. De tekening is te kinderachtig. Op naar de volgende opdracht :-).
Creachick doeboek challende pompoen

Advertentie

creatieve opdrachtem het grote creachick doeboek

Make this in your style, pagina 58
De opdracht was: maak dit meisje na, maar probeer er je eigen draai aan te geven. Ongehoorzaam dat ik ben, besloot ik niet te luisteren en tekende het meisje bijna helemaal na.

Als eerste maakte ik een schets met potlood. De schets trok ik vervolgens over met een zwarte fineliner (Pigma Micron 005). De dikkere lijnen maakte ik met de Pigma Micron 08. Het meisje kleurde ik daarin in met kleurpotloden (Faber Castell). Van elke kleur gebruikte ik meerdere tinten om schaduwen te maken.

Om er toch een beetje mijn eigen draai aan te geven, tekende ik bloemen in haar mandje, gras met bloemen en meer wespen. Gelukkig ben ik haar niet, ik ben als de dood voor wespen ;-).
Tekenen doeboek creachick MTIYS

Wat zie jij hierin?, pagina 66
Op deze pagina stonden alleen de gekleurde vlekken. Met een zwarte fineliner maakte ik van de vlekken afbeeldingen. Met een potlood gaf ik de afbeeldingen wat diepte. Sommige vlekken waren wel heel lastig om iets van te maken.
creachick doeboek wat zie jij erin voorbeelden
Schrijf hier een quote, pagina 25
De opdracht op deze pagina was ‘Schrijf hier een quote die bij je past en versier hem met doedels’. Ik koos voor de tekst ‘I am a Fighter, I ain’t gonna stop. There is no turning back’. Deze tekst komt uit een songtekst van Christina Aguilera.

De opzet van de tekst maakte ik eerst met potlood en gum. Daarna trok ik alle letters over met een zwarte fineliner (Pigma Micorn 008). Het woord ‘Fighter’ kleurde ik in met kleurpotloden. Dit woord maakte ik ook 3D. Alleen paste het woord daarom niet meer mooi op het papier. Ach, ja, een foutje ;-).
Tekenen Creachick creatief doeboek quote

Advertentie

Zentangle je zen, pagina 38
Zentanglen had ik eigenlijk nog nooit gedaan. Dus een mooie reden om er eens één te maken. Ik besloot een vlinder te tekenen en deze met zentangles te versieren. Als eerste maakte ik een opzet met potlood en met twee zwart fineliners (Pigma Micron 01 & 008) maakte ik de schets zwart en kleurde ik de zentangles.
Tekenen creachick zentangle vlinder

Tekenen creachick doeboek zentangle vlinder

Is zo’n creatief doeboek iets voor jou?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #16: Kawaii tekenen met verschillende tekenmaterialen #2
Tekenen #15: Huisportretjes tekenen, beroemde huizen #6
Tekenen #14: Digitaal tekenen #3 nog meer oefenen
Tekenen #13: Cartoon meisjes tekenen #4, eigen meisjes tekenen
Tekenen #12: Huisportretjes tekenen, fantasie gebouwen #5
Tekenen #11: Digitaal tekenen #2, meer oefenen met tutorials
Tekenen #10: Cartoon meisjes tekenen #3, ‘Complete meisjes’
Tekenen #9: Review boek ‘Kawaii tekenen’ van Yishan Li (op papier en digitaal)

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.