Tekenen #13: Cartoon meisjes tekenen #4, eigen meisjes tekenen

tekenen uitleg cartoon meisjes on tour paperfuel op reis
Reclame

tekenen uitleg cartoon meisjes on tour paperfuel op reis
Na diverse meisje te hebben getekend uit het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ van Karin Luttenberg (Paperfuel), vond ik het wel tijd worden om eens te oefenen met eigen meisjes tekenen. In dit artikel mijn eerste eigen tekenprojectjes. Per tekening vertel ik hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt, zo kun je ook zelf aan de slag gaan.


Wil je meer weten over eerdere tekeningen die ik maakte van cartoon meisjes, lees dan mijn eerdere artikelen:
Tekenen: Cartoon meisjes teken #1, de basis & variaties
Tekenen: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’
Tekenen: Cartoon meisjes tekenen #3, ‘Complete meisjes’

Aan de slag met eigen meisjes tekenen

Holly in Havana

Elke week plaatst Karin Luttenberg op haar Instagram PaperFuel een afbeelding van een cartoon meisje op reis ‘Cartoon girls on tour’. Op 24 februari was dit ‘Holly in Havana’. Deze afbeelding gebruikte ik als inspiratie voor mijn eigen cartoon meisje, maar maakte ik helemaal anders :-).

Schetsen van de diverse onderdelen.
Als eerste schetste ik met potlood de auto op het papier (Aquarelpapier merk Schut). Ik zocht op internet een foto van een oude Amerikaanse auto van de zijkant. Zo had ik geen last van perpectief en is het tekenen van de auto wat makkelijker. Na de auto tekende ik met potlood het meisje. Het hoofd is in verhouding veel te groot, maar dit vind ik juist leuk omdat het een cartoon meisje is. Als laatste maakte ik met potlood de huizen op de achtergrond. Hiervoor zocht ik op google eerst even hoe huizen er in Havana uitzien.

De palmbomen
Normaal zou ik na het schetsen alle lijnen overtrekken met een fineliner, maar bij deze tekening koos ik ervoor om eerst de palmbomen te maken. Op youtube zocht ik een filmpje die mij daarbij kon helpen: How to paint simple palm trees in watercolor. Ik gebruikte voor mijn palmbomen een fineliner (Pigma Micron 005) en aquarelverf (Winston & Newton).

Advertentie

Overtrekken fineliner
Daarna trok ik al mijn potloodlijnen over met zwarte fineliners. Hiervoor gebruikte ik twee verschillende fineliners, Pigma Micron 005 (heel dun) en 01 (dun). De huizen op de achtergrond maakte ik met de dunste fineliner (005) en de auto en het meisje met de dunne fineliner (01). Op sommige plaatsen zette ik de lijnen van de fineliner iets dikker aan, dit zijn de plakken waar de schaduwen zitten.

Inkleuren
Als laatste kleurde ik alles in met aquarelverf (Winsor & Newton). Ik hou van werken met aquarelverf. Je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken, denk aan kleurpotloden en stiften. Ik begon met de huizen op de achtergrond. Deze hield ik vrij basis door voor elk huis maar één kleur te kiezen. Ik werkte wel met lichte schaduwen. Als laatste kleurde ik het meisje en de auto in. Ik begin altijd met alles licht in te kleuren. Door meerdere lagen aquarelverf op één plek aan te brengen, geef ik de tekening schaduwen/diepte. Met een witte gelpen maakte ik de glans in de auto en in de haren van het meisje.
Tekenen Cartoon meisjes op reis Paperfuel inspiratie uitleg

Tekenen cartoon paperpuel meisjes uitleg

Cleo in Caïro

Ook dit meisje hoort in de serie thuis van ‘Cartoon girls on tour’ week challenge van Karin Luttenberg. Op 3 maart was dit namelijk Cleo in Caïro. Ik vind het zo leuk om meisje te tekenen maar soms is een onderwerp lastig te bedenken daarom kijk ik dan altijd bij deze challenge op Instagram.

Voor dit meisje besloot ik niet eerst naar de voorbeelden te kijken. Ik wilde echt mijn eigen idee bedenken. Mijn idee is natuurlijk niet heel origineel, maar wel mijn eigen ontwerp. Ik wilde Cleo tekenen op een kameel in woestijn met piramides.

Schetsen
Als eerste ging ik op internet op zoek naar afbeeldingen van kamelen met mensen erop. Ik begin met de kameel te schetsen. Vooral het hoofd van de kameel vond ik erg lastig. Ik wilde een schattige kameel. Na veel schetsen en gummen was ik redelijk tevreden. Daarna begon ik met het schetsen van het meisje. Hierbij vond ik ook het hoofd wel lastig. Eerst wilde ik een meisje tekenen wat leek op Cleopatra. Maar vond ik toch niet zo leuk, dus werd het een meisje met een paardenstaart. Op de achtergrond maakte ik twee piramides en zandheuvels.

Advertentie

Overtrekken fineliner
Daarna trok ik al mijn potloodlijnen over met een zwarte fineliner. Hiervoor gebruikte ik een fineliner van Pigma Micron 005 (heel dun). De achtergrond met piramides en de woestijn trok ik niet over.

Inkleuren
Ook bij dit meisje kleurde ik alles weer in met aquarelverf (Winsor & Newton). Grote fan! Ik begin met de kameel en het meisje. Achteraf had ik beter met de achtergrond kunnen beginnen.

Alle kleuren zet ik altijd licht op en daar steeds meer laagjes aan te brengen creëren ik schaduwen en diepte. Bij deze tekening heb ik ook echt opgelet van welke kant de zon komt, zodat de piramides overal op dezelfde manier licht vangen.
Cartoon meisjes on tour paperfuel voorbeelden uitleg inspiratie

Tekenen cartoon meisje op reis woestijn

Tessa in Tilburg

Als je als Cartoon meisje aan het reizen bent, kan een bezoekje aan de Tilburgse Kermis niet ontbreken dacht ik zo! Tessa in Tilburg is dan ook geen challege van Karin Luttenberg maar door mijzelf bedacht.

Schetsen
De tekening maakte ik weer op de standaard manier voor mij. Ik begon met schetsen op aquarelpapier. Met potlood tekende ik eerste het meisje, dan de draaimolen en het reuzenrad. Op internet zocht ik wel even hoe je deze twee kermisattracties makkelijk kon tekenen, maar ik maakte wel mijn eigen ontwerp. De achtergrond is de skyline van Tilburg.

Advertentie

Overtrekken fineliner
Daarna trok ik al mijn potloodlijnen over met een zwarte fineliner. Hiervoor gebruikte ik een fineliner van Pigma Micron 005 (heel dun). De achtergrond (Skyline Tilburg) trok ik niet over.

Inkleuren
Bij het inkleuren begon ik bij de achtergond. Ook bij deze tekening gebruikte ik weer aquarelverf (Winsor & Newton). Ik maakte eerst de skyline gevolgd door de attracties en het meisjes. Toen ik klaar was pakte ik mijn gelpennen (Action DecoTime Chalkmarkers). Hiermee maakte ik de lichtjes van de attracties.
Uitleg Tekenen Cartoon meisjes Tilburgse kermis

Tekenen voor beginners Cartoon meisjes paperfuel

Teken jij graag Cartoon meisjes? Welke bestemming zou jij graag naar toe gaan?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #12: Huisportretjes tekenen, fantasie gebouwen #5
Tekenen #11: Digitaal tekenen #2, meer oefenen met tutorials
Tekenen #10: Cartoon meisjes tekenen #3, ‘Complete meisjes’
Tekenen #9: Review boek ‘Kawaii tekenen’ van Yishan Li (op papier en digitaal)
Tekenen #8: Huisportretjes tekenen, bestaande gebouwen #4
Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)
Tekenen #6: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’
Tekenen #5: Huisportretjes tekenen, zelf huizen tekenen #3

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

11 reacties

      1. Dat snap ik, het is een prachtig land. Ik heb het gezien via reizen van mijn oom en tante. Alaska is trouwens ook prachtig wat dat betreft. Hopelijk zie je het noorderlicht ooit nog. Ik wil dat zeevonk in Nederland wel eens zien. Dat ziet er ook gaaf uit 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.