Reclame

Tekenen #10: Cartoon meisjes tekenen #3, ‘Complete meisjes’

tekenen uitleg cartoon meisjes teken je zo paperfuel
Reclame

tekenen uitleg cartoon meisjes teken je zo paperfuel
Alweer tijd voor deel 3 van cartoon meisjes tekenen. Deze keer tekende ik complete cartoon meisjes. In dit artikel deel ik mijn tekeningen, mijn ervaringen en tips. Alles komt uit het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ van Karin Luttenberg (Paperfuel).

Boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!

Het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ van Karin Luttenberg (Paperfuel) kocht ik voor € 14,99. Het boek bevat 96 pagina’s met een uitgebreide uitleg hoe je verschillende soorten cartoon meisjes kunt tekenen. Je begint echt bij de basis en dan komen de variaties. Als laatste komt het hoofdstuk ‘level up’. In dit artikel laat ik zien wat ik maakte met behulp van het tweede deel (en laatste deel) van dit hoofdstuk, ‘Complete meisjes’.

Wil je meer weten over eerdere tekeningen die ik maakte van cartoon meisjes, lees dan mijn eerdere artikelen:
Tekenen: Cartoon meisjes teken #1, de basis & variaties
Tekenen: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’

Aan de slag met het hoofdstuk ‘level up’, complete meisjes

Het einde van het boek nadert. Het laatste deel is complete meisjes tekenen. Ik ging natuurlijk weer aan de slag met de oefeningen. Ik maakte de oefeningen met een stap voor stap uitleg. Ook probeerde ik het perfecte wat los te laten, gewoon lekker tekenen zonder mijzelf een hoge druk op te leggen.

Hi There!
Bij het meisje links op de foto leerde ik met eenvoudige lijnen een compleet meisje te tekenen. Erg leuk om te doen.

Pyjama girl
Maar er viel nog meer te oefenen. Ik ging verder met de ‘pyjama girl’ (midden op de foto). Het meisje lijkt met de armen en het zijaanzicht moeilijk te tekenen. Maar door de duidelijke uitleg ben ik er toch uitgekomen. Natuurlijk niet zo mooi als in het boek, het blijft oefenen ;-).

Strike a pose
Om nog meer te oefenen met meer beweging in de tekening, is er een stap voor stap uitleg van het meisje ‘Strike a pose’ (Rechts op de foto). Wat een schattig meisje in een jurkje!
tekenen cartoon meisjes tekenen schetsen

Een beetje zen
Pfff, dat was nog wel even lastig met die benen, ook al was alles weer stap voor stap uitgelegd. In het boek stond een stoerder meisje, maar ik koos toch voor een meer schattig meisje. Dat vind ik gewoon leuker :-).

Meisje op muurtje met andere materialen
En door met oefenen, nu een meisjes dat zit op een muur. Het is niet het mooiste meisje geworden wat ik heb nagetekend, hahaha. Ze lijkt een beetje op Wiske, van Suske & Wiske. Oeps. Met grijze kleurpotloden maakte ik de schaduwen.
Tekenen beginners cartoon meisjes uitleg paperfuel

De kleine ballerina
Door het gebruik van kleurpotloden bij het meisje op het muurtje besloot ik om de kleine ballerina na te tekenen en daarna in te kleuren met aquarelverf (Winston & Newton). Dus niet zoals het voorbeeld zwart-wit te houden. Ik vond het wel spannend om na de eerste stappen de uitleg los te laten en alles te gaan inkleuren. Ik besloot om dit keer ook geen zwarte lijnen te maken, dit geeft een zachtere uitstraling. Ik weet nog niet zo goed, wat ik ervan vind. Ik denk dat ik het binnenkort nogmaals ga proberen :-).
Tekenen cartoon meisje ballerina

Friend forever: Mathilde & MR. Cuddles
De tekening van Mathilde & MR. Cuddles is de laatste stap voor stap uitleg in het boek. Ook bij deze oefening hield ik mij aan de duidelijke stappen. Na de de potloodlijnen overtrekken, koos ik er alleen voor om niet met alcoholmarkers te werken maar weer met aquarelverf. Aquarelverf blijft gewoon mijn favoriet voor dit soort tekeningen. Ook gaf ik Mathilde & MR. Cuddles een achtergrond van gras, bloemen en wolken. Zo zweven ze niet zo in de ruimte. Met een witte gelpen bracht ik nog extra accenten aan.
cartoon meisjes tekenen uitleg makkelijk beginners

Tekenen cartoon meisjes Karin Luttenberg

Gratis voorbeeld op Instagram: Emily in Parijs

Al eerder tekende ik ‘Rose in Rome’ & ‘Nina op de Noordpool’. Hiervan staat een gratis tutorial en/of een voorbeeld op de Instagram van Paperfuel. Van ‘Emily in Parijs’ staat ook een gratis tutorial op haar Instagram, bericht van 22 januari 2022. Als eerste maakte ik een schets op aquarelpapier met potlood en gum. Toen ik tevreden was, trok ik de lijnen over met een zwarte fineliner (Pigma Micron 01). Ook dit keer koos ik ervoor om mijn schets niet zwart-wit te maken maar in te kleuren met aquarelverf (Winsor & Newton). De achtergrond maakte ik helemaal anders. Op mijn achtergrond wilde ik de Eiffeltoren, dat is voor mij echt Parijs :-).
Tekenen beginners cartoon meisjes uitleg Karin Luttenberg

Tekenen cartoon meisje emily in parijs

Een hoop geleerd

Ook met het laatste deel in het boek heb ik weer een hoop geleerd. Ik leerde hoe ik complete cartoon meisje kan tekenen, al moet ik nog veel oefenen. Ook heb ik mij verder verdiept in meisjes tekenen en inkleuren met aquarelverf. Nu komt het moment om zelf meisjes te tekenen en niet na te tekenen. Ik ben benieuwd of mij dit ook gaat lukken.

Zou jij de cartoon meisje liever zwart-wit houden of inkleuren?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #9: Review boek ‘Kawaii tekenen’ van Yishan Li (op papier en digitaal)
Tekenen #8: Huisportretjes tekenen, bestaande gebouwen #4
Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)
Tekenen #6: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’
Tekenen #5: Huisportretjes tekenen, zelf huizen tekenen #3
Tekenen #4: Review boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg
Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties
Tekenen #2: Huisportretjes tekenen, meer oefenen #2
Tekenen #1: Huisportretjes tekenen, het begin #1

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

11 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL