Tekenen #4: Review boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg

tekenen boek dare to doodle xxl Karin Luttenberg
Reclame

tekenen boek dare to doodle xxl Karin Luttenberg
Zoals je misschien hebt gemerkt ben ik naast haken en kaarten maken nu ook fanatieker aan het tekenen. In dit artikel ga ik aan de slag met het boek ‘Dare to doodle XXL. Ik vertel over het boek, laat voorbeelden zien die ik heb getekend met de uitleg en geef mijn mening over het boek.

Het boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg

Het boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg (paperfuel)kocht ik voor € 14,99. Het boek bevat meer dan 153 pagina’s. In het boek leer je verschillende doodles te tekenen. Doodles zijn eigenlijk gewoon kleine tekeningetjes.

In het begin van het boek leer je de basis zoals: soort ogen, mondjes, stand van de ogen, wenkbrauwen en diepte en schaduwen te tekenen. Dit zijn de eerste 15 pagina’s. Daarna komen de pagina’s met doodles, echt heel veel tekeningetjes in allerlei verschillende thema’s. Een paar doodles worden stap voor stap uitgelegd, maar sommige afbeeldingen zijn er alleen voor inspiratie. De inspiratie afbeeldingen kan je natuurlijk ook gewoon natekenen :-). Genoeg vertelt! Aan de slag met tekenen.

Aan de slag met doodles tekenen

Na de uitleg maakt het eigenlijk niet uit waar je begint in het het boek. Ik koos een paar pagina’s met inspiratie & uitleg uit en ging aan de slag met tekenen.

Pagina Beesten bende
Eigenlijk begon ik gelijk met mijn favoriete pagina. Ik hou van dieren tekenen. Bij deze pagina begon ik met schetsen op aquarelpapier. Ik gebruikte hierbij een gewoon potlood en gum. De potloodlijnen trok ik over met een zwarte fineliner (Pigma Micron 08). In het boek worden de afbeeldingen niet ingekleurd. Zelf vind ik dat niet zo leuk, daarom besloot ik deze dieren toch in te kleuren. Ik gebruikte hierbij alleen zwarte aquarelverf (winsor & newton).
Tekenen doodlen uitleg paperfuel

Advertentie

Pagina Ik hou van Holland
Ook bij deze pagina maakte ik eerst een schets die ik vervolgens overtrok met een zwarte fineliner. De afbeeldingen wilde ik deze keer iets meer kleur geven. Daarom koos ik voor twee kleuren, rood & blauw. Mmm, ik weet niet. Leuk geprobeerd maar niet voor herhaling vastbaar vind ik zelf.
Tekenen dare to doodle XXL boek review

Pagina Prickly but fun
Deze pagina met cactussen was mijn 3de project. De cactussen koos ik om even wat makkelijkers te tekenen. En dat klopt, simpel en leuk om te doen. Bij de cactussen koos ik ervoor om gewoon verschillende kleuren aquarelverf te gebruiken. Dit vind ik gewoon het leukste en aansprekender dan zwart-wit.
review boek dare to doodle xxl Karin Luttenberg

Pagina Op de boerderij
Als laatste maakte ik de pagina ‘op de boerderij’. Deze maakte ik op dezelfde manier als de cactussen. Schetsen, overtrekken met een fineliner en inkleuren met aquarelverf.
review boek dare to doodle xxl paperfuel

Review ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg

Het boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg vind ik leuk, maar meer als naslagwerk hoe ik iets simpel kan tekenen. In het boek staan veel afbeeldingen die als inspiratie/basis kunnen dienen voor mijn eigen tekeningen. Van het boek ga ik ook zeker gebruik maken als ik een tekening van iets wil maken.

Wil je echt meer oefenen, uitleg en voorbeelden dan zou ik eerder het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ aanraden. Dit boek is van dezelfde schrijfster, maar zelf vind ik deze vele malen leuker :-). Ik ben momenteel echt fan van dat boek!

Gerelateerde artikelen

Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties
Tekenen #2: Huisportretjes tekenen, meer oefenen #2
Tekenen #1: Huisportretjes tekenen, het begin #1

Advertentie

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. I think black and white pictures are the charm of this book. When they are coloured they look ordinary. I liked your colored cactus page though!

  2. Hoi Els, bedankt dat je dit boek reviewed 🙂 Heel mooi getekend, die beestje zo schattig en andere doodles ook, ik denk ik ga deze boek ook kopen. Bij boeken voordeel er is ook chibi dieren om na te tekenen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.