Reclame

Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties

tekenen review cartoon meisjes tekenen paperfuel Karin Luttenberg
Reclame

tekenen review cartoon meisjes tekenen paperfuel Karin Luttenberg
Zoals je misschien wel hebt gezien op mijn instagram kocht ik de boeken ‘Dare to doodle XXL’ en ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ van Karin Luttenberg (Paperfuel). In dit artikel vertel ik over het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ en neem ik je mee in mijn eerste tekenprojectjes gemaakt met behulp van dit boek.

Boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!

Het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!’ van Karin Luttenberg (Paperfuel) kocht ik voor € 14,99. Het boek bevat 96 pagina’s met een uitgebreide uitleg hoe je verschillende soorten cartoon meisjes kunt tekenen. Je begint echt bij de basis. Dat is ook mooi, want mensen tekenen heb ik nog nooit gedaan, dus ik begin echt op niveau 0. Verderop in het boek komen er meer variaties en uitbreidingsmogelijkheden.

Aan de slag met het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!

Zoals ik al eerder vertelde heb ik nog nooit mensen getekend en begon ik in het boek gewoon helemaal vooraan. Dit zijn de hoofdstukken: de basis en variaties.

Verschillende meisjes tekenen met een stap voor stap uitleg
Als eerste begon ik met het tekenen van meisjes die stap voor stap worden uitgelegd. Met elke stap maak je meer details in je schets en uiteindelijk tekenen je de schets over met een fineliner. Op deze pagina zie je verschillende meisjes die ik heb getekend met de uitgebreide uitleg. Het natekenen vond ik erg leuk om te doen. Voor deze meisjes gebruikte ik gewoon tekenspullen van Action, schetsboek € 1,99, fineliners € 1,99 en een gewone zwarte stift.
Tekenen cartoon meisjes paperfuel basis

Advertentie

Verschillende meisjes natekenen
Ik merkte dat ik het tekenen van deze meisjes nog best lastig vond. In dit hoofdstuk staan nog meer meisjes als inspiratie, maar dan zonder uitgebreide stap voor stap uitleg. Deze heb ik ook een paar nagetekend om extra te oefenen.
Tekenen Cartoon meisjes tekenen Karin Luttenberg review

Verschillende ogen, neuzen, wenkbrauwen en monden
Daarna was het tijd om meer te variëren. Ik tekende diverse cartoon meisjes met verschillende ogen, neuzen, wenkbrauwen en monden. In het boek staat veel inspiratie. Dus er is genoeg waaruit je kan kiezen. Niet alle meisjes vind ik even leuk, maar daarom wil ik er ook meer tekenen om meer mijn eigen cartoon meisjes leren te tekenen, maar daar ben ik nu nog niet aan toe. Ik vind natekenen al lastig genoeg.
Tekenen uitleg cartoon meisjes paperfuel

Gratis tutorial: Rose in Rome

Op de instagram van Paperfuel stond ook een gratis filmpje met uitleg hoe je Rose in Rome kunt tekenen (bericht van 3 februari). Na alleen gezichten tekenen wilde ik dit ook wel eens proberen. Het uitgebreide filmpje volgde ik stap voor stap, maar uiteindelijk heb ik aan mijn tekening toch een eigen draai gegeven door de niet zwart-wit te maken maar in te kleuren met aquarelverf. Voor mijn tekening gebruikte ik aquarelpapier, aquarelverf Winsor & Newton, zwarte fineliner (Pigma Micron 01) en een witte helpen.
Tekenen cartoon meisjes Rosa in rome
Tekenen cartoon meisjes on tour Rosa in rome

Tijd voor ‘level up’

Na de hoofdstukken basis & variaties komt het deel ‘Level up’. Hiermee ga ik ook zeker verder :-). Het wordt een stuk moeilijker met armen, schuin en complete meisjes. Dus hierover binnenkort meer op mijn blog.

Mijn mening over het boek ‘Cartoon meisjes teken je zo!

Tot nu toe heb ik al vele uren plezier gehad met het tekenen van verschillende meisjes. Het boek begint echt met de basis en Karin Luttenberg legt alles echt heel duidelijk uit. Ik ga zeker snel weer verder in dit boek. Er valt voor mij nog veel te oefenen. Ik ben bang dat cartoon meisjes tekenen net zo verslavend is als huisjes tekenen ;-).

Lijkt je dit boek iets voor jou?

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Tekenen #2: Huisportretjes tekenen, meer oefenen #2
Tekenen #1: Huisportretjes tekenen, het begin #1

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Heb dit boek gekocht, is inderdaad verslavend. Gisteren de hele dag fietsen en ik verheugde me er al weer op dat ik ‘s avonds weer lekker kan tekenen…heerlijk

  2. Mooi gedaan Els! Wat een creativiteit weer. Ben benieuwd naar je volgende tekeningen. Veel plezier om deze te tekenen👍🏻

  3. Heel mooi Els, ik vind dat goed gelukt , wil je ook misschien reviewen het boek dare to doodle XXL? Alvast bedankt

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.