Reclame

Tekenen #11: Digitaal tekenen #2, meer oefenen met tutorials

Digitaal tekenen dieren oefenen uitleg apple pencil youtube
Reclame

Digitaal tekenen dieren oefenen uitleg apple pencil youtube
Na mijn eerste digitale gemaakte tekeningen wist ik niet dat digitale tekenen ook nog een nieuwe verslaving kon worden ;-). En ik heb al zoveel hobby’s. In dit artikel laat ik mijn tweede serie oefeningen zien. Heb je nu geen mogelijkheid om digitaal te tekenen? Geen probleem, met wat aanpassingen zijn de tutorials ook gewoon op papier te maken.

Tekenen op een tablet

In mijn eerste artikel over digitaal tekenen, Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate), vertel ik uitgebreid wat ik gebruik om digitale tekeningen te maken. In het kort gebruik ik een iPad, Apple Pencil en het programma Procreate. Het is vast ook mogelijk op een andere manier digitale tekeningen te maken, maar hiermee heb ik geen ervaring.

Geen mogelijkheid om digitaal te teken?

Helaas is niet iedereen in de mogelijkheid om digitaal tekeningen te maken, toch hoop ik door het delen van mijn tekeningen en de tutorials die ik heb gevonden je te kunnen inspireren. De filmpjes kun je met wat aanpassingen ook namaken op papier, vooral hoe je een dier schets is al erg leerzaam :-). Maar zeker ook het aangeven van diepte in je tekening wordt erg goed uitgelegd in de filmpjes.

1ste tekening, wasbeer

In mijn vorige artikel over digitaal tekening eindigde ik met een tutorial van Genevieve’s design studio. Deze vond ik zo leerzaam dat ik er nog eentje van haar maakte. Dit keer koos ik voor de schattige wasbeer. In dit YouTube filmpje vind je de uitgebreide uitleg: How to draw a cute raccoon, from sketching to shading – Digital Art Tutorial. In de uitleg maakt ze gebruik van verschillende kwasten, ik heb bij mijn tekening gebruik gemaakt van de gratis kwasten die bij Procreate zitten.

Advertentie

Ik vond dit weer een erg leuke tutorial om te volgen. Naast het leren digitaal te tekenen heb ik ook weer veel geleerd over het programma Procreate en verschillende handige toepassingen. In dit filmpje komen vooral het schetsen en diepte geven aan de tekening heel goed aan bod. Vooral het schetsen vind ik nog wel lastig. Ik ben blij met mijn schattige wasbeer :-).
Digitaal tekenen uitleg youtube apple pencil oefenen wasbeer

starten met digitaal tekenen oefenen tutorial

2de tekening, Panda

Oefenen, oefenen en oefenen. Ik merk dat ik bij elke tutorial die ik volg weer nieuwe dingen leer. Dus ik besloot nog een tutorial te volgen van Genevieve’s design studio. Dit werd het het filmpje: How to draw & Animate a panda – Procreate Tutorial. Mijn panda heb ik trouwens niet geanimeerd. Niet zo mijn ding.

Bij deze tutorial wordt veel aandacht besteed aan de schaduwen en highlights. Erg fijn want daarin moet ik nog goed oefenen. Ook wordt het belang van vloeiende lijnen tekenen uitgelegd. Ook hierbij merk ik dat ik vloeiende lijnen tekenen nog lastig vind op de iPad. Ik heb dus veel lijnen getekend en weer gewist :-). De achtergrond was ook leuk om te leren. Het maken van deze panda was naast leerzaam ook weer erg leuk.
Digitaal tekenen hoe beginnen uitleg procreate

Digitaal tekenen uitleg youtube apple pencil oefenen panda

3de tekening, Egel

Advertentie

Eigenlijk wilde ik een tutorial gaan volgen van iemand anders. Maar de getekende dieren van Genevieve vind ik echt zo leuk, dat ik besloot om nog een tutorial van haar te volgen. Waarom ook niet :-). Dit keer koos ik voor een schattig egeltje om na te tekenen. De tutorial heet ‘How to draw a cute hedgehog – Procreate Tutorial‘.

Ook deze tutorial was weer een feestje om te volgen :-). Ook hierbij werd extra aandacht besteed aan de schaduwen en de achtergrond. Ik heb weer uren met plezier deze tutorial gevolgd. Na het maken van de tutorials ben ik ook nog wat tijd bezig geweest met verbeteren of veranderingen. Heerlijk.
Digitaal tekenen dieren uitleg egel

uitleg Digitaal tekenen iPad Apple Pencil Procreate

Taart

Bijna elke maandag organiseert Carla Kamphuis een gratis tutorial op Instagram. Op 4 april was dit het een tekening van een taart. De tutorial volgde ik weken later en maakte ik digitaal. Dit is mijn taart geworden. Ik hield mij erg aan de uitleg. Alleen heb ik nog een achtergrond gemaakt. Verder probeerde ik de taart niet te strak te tekenen en foutjes niet allemaal weg te gummen. Alle foutjes laten zitten ging mij nog een stap te ver ;-).
Digitaal tekenen tutorial Carla kmaphuis taart

Tekenen jij ook graag dieren?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Tekenen #10: Cartoon meisjes tekenen #3, ‘Complete meisjes’
Tekenen #9: Review boek ‘Kawaii tekenen’ van Yishan Li (op papier en digitaal)
Tekenen #8: Huisportretjes tekenen, bestaande gebouwen #4
Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)
Tekenen #6: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’
Tekenen #5: Huisportretjes tekenen, zelf huizen tekenen #3
Tekenen #4: Review boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg
Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

5 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.