Reclame

Kleuren voor volwassenen #13: Kleuren op nummer

kleuren voor volwassenen kleuren op nummer MUS
Reclame

kleuren voor volwassenen kleuren op nummer MUS
Kleuren voor volwassenen vind ik erg ontspannen om te doen. Toch zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik kwam een kleurboek met kleuren op nummer tegen. Dit wilde ik wel eens proberen, gewoon omdat het net weer eens iets anders is. In dit artikel vertel ik er alles over.

Kleurboek ‘Kleuren op nummer’

Op Bol.com kocht ik het kleurboek ‘Kleuren op nummer, extreme kleurpuzzels voor volwassenen’ Dit kleurboek kostte € 9,99.
Boek Kleuren voor volwassenen kleuren op nummer review ervaringen

Uitleg Kleuren op nummer

In het kleurboek staan 30 verschillende kleurplaten met vakjes (vorm vakjes kan verschillen) met nummers. Elk nummer moet ingekleurd worden met een bepaalde kleur. Het is dus eigenlijk heel makkelijk maar wel goed op letten :-).

Zoals je ziet kun je niet echt zien wat je kleurplaat gaat worden als je naar de vakjes met nummers kijkt. Wil je dit wel weten? Achterin het boek staan voorbeelden. Ik wilde het wel weten, dus voor ik begon met kleuren zocht ik achterin welke kleurplaat mij het meeste aansprak.
Uitleg Kleuren voor volwassenen kleuren op nummer uitleg

Aan de slag met Kleuren op nummer

Kleuren op nummer Giraffe met kleurpotloden

Als eerste maakte ik de giraffe. Ik koos hierbij om gebruik te maken van kleurpotloden. Voor ik begon met kleuren, had ik achter de kleurplaat die ik ging inkleuren een dik vel papier gelegd. Zo zorgde ik ervoor dat als ik hard drukte met een kleurpotlood op het papier, de volgende kleurplaat niet werd beschadigd. Al moet ik wel zeggen dat het papier van de kleurplaten erg dik is, dus ik denk dat de kans niet zo groot is, maar toch :-).

Omdat ik nog nooit een kleurplaat voor volwassenen had gemaakt met kleuren op nummer moest ik even bedenken hoe ik ging beginnen. Ik besloot om per kleur alle vakjes in te kleuren. Ik begon met de blauwe en groene kleuren en daarna ging ik de giraffe invullen.

De giraffe bestaat uit zeshoekige vakjes. Ik vind het er fijn dat de nummers licht gedrukt zijn, als het vakje is ingekleurd zie je het nummer niet meer. Wel zo mooi. Wat ik wel lastig vond is om het onderscheidt te zien tussen sommige cijfers. Bijvoorbeeld de 6 en de 8 lijken heel erg op elkaar. Ook de 5-6 uit elkaar houden was lastig. Ik heb dus regelmatig naar het voorbeeld moeten kijken.
kleuren op nummer review boek

Kleuren voor volwassenen kleuren op nummer boek voorbeelden ervaringen
Het inkleuren van de giraffe vond ik erg leuk om te doen. Het eindresultaat vind ik echt mooier dan verwacht. Al had ik wel echt netter kunnen inkleuren soms maar ik merkt dat ik dat wat lastig vond met toch kleine vakjes.
kleuren op nummer uitleg voorbeelden

Kleuren op nummer Tijger met stiften

De tijger heeft vierkante vakjes. Ik moet wel zeggen dat dat gelijk wel een stuk overzichtelijker is. De nummers zijn ook beter te lezen. Ook achter deze kleurplaat legde ik een vel papier. Dit keer omdat de stiften kunnen doordrukken. De Twinmarkers die ik gebruik drukken namelijk super erg door, maar ik vind dit soort stiften wel erg mooi.

Als eerste begon ik met de zwart-grijzen tinten. De keuze voor Twinmarkers was misschien ook niet het beste, de punt van de stift is best dik. Wel vind ik het inkleuren met stift veel mooier als met potlood. De kleuren zijn sprekender.
Kleuren voor volwassenen kleuren op nummer close up
Leuk om te zien dat de kleurplaat van dichtbij niet duidelijk is en al je van verder af kijkt je ineens heel het beeld ziet.
kleuren op nummer volwassenen voorbeelden ervaringen

Kleuren voor volwassenen kleuren op nummer voorbeeld tijger

Review Kleuren op nummer

Toen ik begon met kleuren wist ik nog niet wat ik zou gaan vinden van kleuren op nummer. Maar eigenlijk vind ik het erg leuk om te doen. Ik ga zeker nog meer kleurplaten maken. De pagina’s in het boek zijn dik en zijn stevig. Dat is erg fijn. Het is wel jammer dat bij sommige kleurplaten de cijfers soms wat onduidelijk zijn. Toch kan ik kleuren op nummer zeker aanraden.

Is kleuren op nummer iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #12: Mandala fun kleurboek Action (Dutchbook)
Kleuren voor volwassenen #11: Geïllustreerd kleurboek DecoTime Action
Kleuren voor volwassenen #10: Action DecoTime glitter canvas
Kleuren voor volwassenen #9: Action Spiral coloring book
Kleuren voor volwassenen #8: DecoTime Kleur- & knutselboek
Kleuren voor volwassenen #7: Herontdekken oude hobby
Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin #2

Meer tekenen en schilderen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

3 reacties

  1. Ik kleur deze kleurplaten met de stiften van Stabilo, de point 88 voor de fijne lijntjes en de pen 68 voor de grote (inkleur) gedeeltes 🙂 erg fijn om te werken!!

  2. Het doet me een beetje denken aan diamond painting maar dan met stift of potlood. Misschien dat ik dat ook wel leuk zou vinden, aangezien ik diamond painting ook leuk vind.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL