Reclame

Kleuren voor volwassenen #11: Geïllustreerd kleurboek DecoTime Action

Action DecoTime The illustrated colouringbook kleuren voor volwassenen kleurboek
Reclame

Action DecoTime The illustrated colouringbook kleuren voor volwassenen kleurboek
Zoals je misschien al heb gezien op mijn blog ben ik momenteel helemaal fan van tekenen, zoals huizen en cartoon meisjes. Vind je zelf iets tekenen niet zo leuk? Dan is het nieuwe kleurboek wat te koop is bij Action misschien iets voor jou, The illustrated colouringbook van DecoTime. Dan hoef je alleen maar in te kleuren. In dit artikel vertel ik alles over dit geïllustreerd kleurboek en laat natuurlijk al wat ingekleurde voorbeelden zien.

DecoTime, The illustrated colouringbook

Het DecoTime geïllustreerd kleurboek kost maar € 0,99 bij Action (er zijn meerdere designs). Het kleurboek voor volwassen bevat 24 kleurplaten op 120 grams papier. Op elke kleurplaat staat een dier, deze is al ingekleurd, een beetje op een aquarelverfachtige manier. De rest van de kleurplaat kun je dan zelf inkleuren met potlood, stiften of bijvoorbeeld Twinmarkers.

Elke kleurplaat staat op zijn eigen vel, dus geen kleurplaat aan beide zijde van het papier. Dat is ook wel nodig als het papier maar 120 gram is. Dat is dun. Stiften drukken hier gelijk op door. Dus ik zou de kleurplaten ook zeker niet inkleuren met verf.
DecoTime The illustrated colouringbook Action

Aan de slag met kleuren

Kleurplaat 1: Konijntje met bloemen
Uit 24 kleurplaten kiezen lijkt lastig, maar al snel was ik eruit det ik de kleurplaat met het konijntje en bloemen als eerste ging inkleuren. Het konijntje was al ingekleurd. De bloemen en bladeren kleurde ik in met kleurpotloden (Faber Castell). Voor elk blad en bloem gebruikte ik 4 verschillende tinten om wat diepte aan te brengen. De kleuren van de bloemen heb ik proberen te laten passen bij het al ingekleurde konijntje. De achtergrond die nog overbleef, kleurde ik in met een zwarte Twinmarker (Action DecoTime). Door het zwart vind ik dat de kleuren nog meer naar voren komen.
DecoTime kleuren voor volwassenen Action

Action kleurboek Kleuren voor volwassenen DecoTime

Kleurplaat 2: Hertje en bloemen
Dit baby hertje vond ik ook echt super schattig. Zoals je ziet is ook bij de kleurplaat het dier alweer ingekleurd. De rand met bloemen en bladeren besloot ik in te kleuren met kleurpotloden. Ik koos voor 3 kleuren bloemen, geel, rood en paars. Voor elke bloem koos ik voor 3 verschillende tinten kleurpotloden. Zo krijgen de bloemen wat meer diepte en lijken ze niet zo plat. Voor de bladeren koos ik voor licht- en donkergroen. Bij de bladeren gebruikte ik 2 tinten kleurpotloden per blad.
Action DecoTime The illustrated colouringbook review

DecoTime geillusteerd kleurboek action

Kleurplaat 3: Luiaard en bladeren
Als derde kleurplaat koos ik voor de luiaard met bladeren. Om iets anders te proberen kleurde ik de kleurplaat in met Twinmarkers (ook van DecoTime Action). Voor elk blad gebruikte ik twee tinten groen. Ik kleur graag met Twinmarkers. De kleuren zijn helder en fel en kunnen mooi in elkaar overlopen.
kleuren voor volwassenen action knutselspullen

DecoTime colouringbook review uitleg inspiratie

Review DecoTime, The illustrated colouringbook

Het nieuwe kleurboek van DecoTime is leuk. Wel jammer dat er bij sommige kleurplaten fouten staan. Niet alles loopt netjes door, lijnen worden onderbroken. Verder zijn de vellen papier wat dun, waardoor je niet aan de slag kunt met waterverf/aquarelverf want ikzelf wel erg leuk vindt. Maar ja, 99 cent is ook weer geen geld :-). Als je van kleuren voor volwassenen houdt, dan is dit boek zeker een aanrader.

Kleur jij wel eens kleurplaten in?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #10: Action DecoTime glitter canvas
Kleuren voor volwassenen #9: Action Spiral coloring book
Kleuren voor volwassenen #8: DecoTime Kleur- & knutselboek
Kleuren voor volwassenen #7: Herontdekken oude hobby
Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin #2

Meer tekenen en schilderen, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

3 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL