Reclame

Kleuren voor volwassenen #7: Herontdekken oude hobby

Kleuren voor volwassenen Action decotime voorbeelden inspiratie
Reclame

Kleuren voor volwassenen Action decotime voorbeelden inspiratie
Vandaag heb ik weer eens een artikel over kleuren voor volwassenen. Een hele tijd geleden deed ik dit best vaak, maar daarna ben ik het gewoon een beetje vergeten. Ik heb gewoon te veel hobby’s. Ik vertel in dit artikel over wat er zo leuk is aan inkleuren, wat ik graag gebruik en wat ik daarna doe met de ingekleurde kleurplaten.

Wat is er zo leuk aan inkleuren?

Nu denk je misschien wat een kinderachtige hobby dat inkleuren. Toch zou je het eens kunnen proberen. Kleuren voor volwassenen is inderdaad niet al te moeilijk maar daardoor juist erg ontspannend. Verder heb je er ook niet zoveel voor nodig :-), dus je kunt zo beginnen.

Wat voor kleurboek?

Een keuze voor een kleurboek is natuurlijk helemaal wat je zelf leuk vind. Ik kocht bij de Action een kleurboek van Decotime met 160 verschillende kleurplaten voor € 1,49 (zie eerdere shoplog Action). Daardoor is het boek behoorlijk dik. Om lekker te kunnen kleuren sneed ik wel voorzichtig de kleurplaat uit het boek. Naast de Action kun je bij diverse andere winkels ook kleurboeken kopen.
Shoplog Action decotime kleurboek volwassenen

Verschillende manieren om in de kleuren

Advertentie

Voor het inkleuren van kleurplaten voor volwassenen gebruik ik eigenlijk twee verschillende methodes. Het is maar net waar ik zin ik heb. Zo gebruik ik kleurpotloden maar ook stiften.

Inkleuren met kleurpotloden
Mijn kleurpotloden die ik gebruik om kleurplaten in te kleuren zijn van het merk Faber-Castell. Deze zijn er in heel veel kleuren en het werken met deze potloden is erg fijn. Je kunt ook andere potloden gebruiken.

Als ik begin met inkleuren dan zoek ik eerst kleurpotloden die mooi bij elkaar passen en diepte geven. Zo gebruikte ik voor de vis, 5 kleuren geel/oranje. Bij de vinnen heb ik vooral gewerkt met de lichtste 3 kleuren en bij het lichaam met de 3 donkerste kleuren. De schaduw heb ik extra aangezet met een donker oranje kleur.

Daarna begon ik aan de achtergrond. Eerst het water, dan de waterlelie’s en de bladeren.Als laatste de roze bloemen.

Tip: Leg de kleurpotloden die je hebt gebruikt naast je neer, zo kun je de gebruikte kleuren makkelijk terugvinden en blijft de tekening een eenheid door het gebruik van dezelfde kleuren. Ook handig als je opeens ziet dat je een vakje bent vergeten ;-).

Advertentie

Kleuren voor volwassenen decotime kleurboek voorbeeld kleurpotloden

Kleuren voor volwassenen uitleg kleurpotloden detail

Inkleuren met stiften
Als ik een kleurplaat wil met veel sterke en felle kleuren gebruik ik graag stiften. De stiften die ik graag gebruik zijn de Twinmarkers van de Action. Deze zijn te koop in heel veel verschillende tinten.

Let wel op! Deze stiften drukken enorm door omdat het alcohol stiften zijn. Hierdoor kun je de kleurplaat aan de achterkant niet meer gebruiken. Voor de zekerheid leg ik er ook altijd een vel onder zodat het niet verder doordrukt op andere kleurplaten of nog erger op je tafel.

Toen ik begon met kleuren met deze stiften schok ik wel. Op elke pagina van het kleurboek staat een kleurplaats zowel op de voorkant als de achterkant. Door de Twinmarkers werd de achterkant zichtbaar aan de voorkant. Gelukkig toen de inkt opgedroogd was, was er niks meer van te zien.

Advertentie

Voor mijn kleurplaat van de olifant gebruikte ik heel veel stiften. Ik werkte van geel naar oranje, rood, paars, blauw en groen. Een kleurrijk kleurverloop, dat ik steeds herhaalde.
Kleuren voor volwassenen twinmarkers decotime

Kleuren voor volwassenen kleurboek decotime inkleuren twinmarkers

Wat doe ik met ingekleurde kleurplaten

Om eerlijk te zijn weinig. Meestal kies ik een kleurplaat uit die ik graag wil inkleuren zonder na te denken of ik er later nog iets mee gaan doen. Ik bewaar de kleurplaten wel altijd.

Wil je wel graag iets doen met je ingekleurde kleurplaten dan kun je ze bijvoorbeeld inlijsten, gebruiken als versiering in je bullet journal of agenda en als je een deel uit de kleurplaat snijdt kun je ze ook als kaart gebruiken.

Welke hobby die je vroeger had, ben je bijna vergeten dat je die deed :-)?

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

 1. Ik ben het helemaal met je eens. Kleuren is heerlijk om te doen. Kleine tip. Bij de action hebben ze ook hele fijne kleurpotloden van deco time. Deze geven heel makkelijk kleur af. Ze hebben ze in 4 verschillende varianten en ze kosten nog geen 2 euro

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Kleuren is heerlijk om te doen. Kleine tip! Bij de action hebben ze ook hele fijne kleurpotloden van deco time. Deze geven heel makkelijk kleur af en zijn nog geen twee euro per doosje ze hebben 4verschillende

 3. Ehh ik heb vele jaren terug een prachtig kleurboek en (dure) potloden aangeschaft. 3 keer gekleurd en nu ligt het in de handwerkbak. Best zonde! Maar bewaar het wel, ooit zal het weer beginnen te kriebelen..

 4. Dit is gewoon toevallig? Nu ik even bij mijn ouders in huis zit weer om op de kat te passen… Els.. heb jij bij de Action nog gekeken? Ik heb twee nieuwe kleurboeken gevonden, ringband, en die als een kalender open slaan, naar boven dus… En die heb ik nu mee, het zijn er twee die ik heb, eentje met vogels en groen natuurlijk, de ander met bloemen…

  En ja, ik moet nog even wat haakwerk afmaken, opdracht om dan ook dit weer eens te gaan doen, kleuren.

  Schilderen is iets, waar ik serieus over denk om mee te stoppen.. want je zegt het al, wat doe je met kleurplaten, laat staan met grote canvas doeken… maar het uitknippen ervan en elders gebruiken, deed ik vroeger ook al, met kleurplaten etc. 😉

  Prachtig mooi ook weer wat jij ervan hebt gemaakt!

  X

 5. Ik kan me voorstellen dat zo’n kleurplaat inkleuren echt heel ontspannend werkt. Prachtige kleurplaten trouwens! Ik doe dit zelf eigenlijk nooit, maar houd wel van bijvoorbeeld kaarten maken of (heel af en toe) handletteren.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.