Reclame

Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen

hema wax sheets for candles review
Reclame

hema wax sheets for candles review
Vandaag een review van een product waarvan ik heel nieuwsgierig werd toen ik het zag, de HEMA Wax sheets for Candles. Of gewoon in het Nederlands wax vellen voor kaarsen. Benieuwd naar wat je er mee kunt doen en hoe het werkt? In dit artikel deel ik mijn ervaring met dit nieuwe knutselproduct van de HEMA.

HEMA Wax sheets for candles

De HEMA Wax sheets kostte per doosje € 7,-. Daarvoor heb je dan 5 wax vellen (ongeveer A5) in verschillende kleuren. Je hebt 2 verschillende doosjes, eentje met frisse kleuren (geel, groen, roze, blauw en zwart) en een doosje met metallic kleuren. Ik koos voor de metallic kleuren omdat ik in de winter veel brons, koper, wit en zwart in huis heb. In dit doosje zit een zilver, goud, koper, zwart en blauw wax vel. Verder kocht ik 2 grote en 3 kleine kaarsen bij de HEMA om daarop de wax vellen te plakken. Met andere kaarsen van andere winkels gaat het vast ook prima. Misschien heb je nog een paar saaie kaarsen staan?
hema wax sheets review inhoud

Aan de slag

De bedoeling van de wax vellen is, dat je er vormpjes en/of letters uitsnijdt en deze op een kaars plakt. Je kunt met deze set wax vellen saaie kaarsen een totaal ander uiterlijk geven!

Als eerste heb ik uit de wax vellen vormpjes gehaald. Dit deed ik door met bakvormpjes in de wax vellen te drukken. Dit werkte erg fijn en zorgde voor strakke vormen. Je kunt natuurlijk ook zelf iets uit de wax vellen snijden of knippen.
hema wax sheets vormpjes maken

Na de vormpjes uit de wax vellen te hebben gedrukt kun je ze op de kaars plakken. In het begin had ik nog hele koude handen en kreeg ik de vormpjes niet goed aan de kaars geplakt. Om de vormpje toch te laten plakken heb ik een föhn gepakt en deze op een zacht standje op de wax vormpjes gehouden. Daardoor gingen ze een beetje “smelten”. Je kunt ze dan makkelijk op de kaars drukken.

Mijn eerste kaars vond ik niet zo geslaagd. Een beetje druk! Het overlappen van de sterretjes vond ik ook niet zo mooi.
hema waxsheets eerste kaars

Ik had nog genoeg koper en zwart over en heb daarom nog 4 andere kaarsen gemaakt. Alle kaarsen in kerstthema 🙂
hema wax sheets kaarsen knutselen

En zo staan ze nu in ons huisje :-). Ik heb de kaarsen zelf nog niet aangestoken, dat vond ik zonde (misschien na kerst). Ik weet dus niet wat er gebeurt als je de kaarsen opbrandt. In de instructie staat dat de wax vellen netjes mee wegbranden.
hema waxsheets kaarsen zelf maken

Conclusie

 • Tijd: Ligt aan het aantal kaarsen
 • Moeilijkheid: Makkelijk
 • Eindcijfer: 9

Ik vond het echt super leuk om te doen. Het product doet goed wat het beloofd en het werkt erg fijn. Ik zou deze wax sheets zeker aanraden om te kopen :-). De overgebleven wax vellen ga ik ook zeker nog gebruiken!

Wat vind jij van de wax sheet?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins
Review: Action Cadeaudoosjes Decotime
Review: Action vilten figuur hert
Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down
Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Reclame

29 reacties

 1. Ik heb eens met plakken wax sheets gewerkt die waren hard en daar brak ik kleine stukjes van en deed die in een mal veel kleuren of weinig kleuren net zoals je het hebben wil vervolgens vloeibare was in de mal maar verder weet ik het niet het was bij een dagbesteding, misschien kan jij me verder helpen alvast heel erg bedankt🙂

 2. Oh super leuk dit artikel! Ik had de sheets al gezuen maar ik was een beetje van..hoe zou dat gaan?
  En zie hier! Het antwoord! Top! Thx

 3. Dit vind ik nu het nadenken waard, maar dan zou ik er hele andere tekens uit halen dan jij of de meesten doen, die ga ik even onthouden, gezien ik eigenlijk sinds de Hema hier verhuisd is jaren terug al, en het pand gewoon te erg is voor woorden om je doorheen te wringen, kom ik er bijna nooit meer… En dat ligt echt aan het pand, alle paden te smal om je ook maar doorheen te wurmen, laat staan met kinderwagens en rennende kinderen, nee verkeerd pand, maakt dat je echt weg blijft 😉

  X

 4. Tjee, wat leuk zeg! Super origineel en heel makkelijk! Ik heb ze helemaal niet gezien bij de Hema. Eigenlijk ook wel leuk om als cadeautje te geven. Ik ga even een grotere Hema opzoeken, want wij hebben alleen een kleine Hema in de buurt ?

 5. Ik zou het meteen kopen als ik het zag, haha. Alleen jammer dat er zelf geen vormpjes bij zaten die je kant en klaar op de kaars kon plakken. Dit is natuurlijk ook erg leuk om te doen met kinderen 🙂

 6. Even een plak berichtje, alles is oké.
  Ik kom even gedag zeggen, i’m still alive!
  Omdat velen mij gingen missen heb ik even een update geplaatst, maar ik ben er nog niet helemaal, de onrust om weer te haken is groot, plus vanaf maandag werk ik er weer een ochtend bij, de nieuwe dienstregeling gaat per nu van start.
  Ik wens jou/jullie een heel fijn weekend toe, nog even geduld en ik zal er ook vast en zeker weer zijn.
  X

 7. Oh wat leuk! Dit heb ik bij onze Hema nog helemaal niet zien liggen (maar hier liggen veel dingen vaak niet omdat het een kleine winkel is). Ergens is het wel zonde om ze aan te steken ja. 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL