Bullet journal #24: Een nieuw begin in mijn black journal

Bullet journal Zwart black inspiratie uitleg pagina
Reclame

Bullet journal Zwart black inspiratie uitleg pagina
Een tijdje geleden schreef ik een review over de MUS ‘mijn black journal’. Het werken in een journal vond ik toch weer zo leuk (na een tijdje gestopt te zijn), dat ik besloot om meer pagina’s te gaan maken. Vandaag laat ik nieuwe pagina’s zien die ik maakte in mijn nieuwe journal. Natuurlijk vertel ik uitgebreid hoe ik mijn pagina’s heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Mijn Black journal

Een paar weken geleden schreef ik een review over de MUS ‘mijn black journal’. Een tijdje was ik gestopt met mijn bullet journal maar door die review had ik de smaak weer te pakken.

Ik werk niet meer zoals vroeger. Toen maakte ik elke maand een titelpagina voor de maand, een mood tracker, quote en een ‘foto’s van de maand’ pagina in een bepaald thema. Dat was erg veel werk, en het werd dus een moetje. Daardoor ging het plezier eraf.

Nu maak ik pagina’s als ik zin heb. Dat kan dan een pagina zijn met een quote zijn of iets dat me bezighoudt. Elke maand maak ik wel een opzet om mijn sportactiviteiten bij te houden. Dit is dan ook het voornaamste doel van mijn bullet journal, mijn vooruitgangen van het sporten bij te houden op een overzichtelijke en leuke manier.

Mijn nieuwe pagina’s in mijn black Bullet journal

Allereerst wil ik vertellen dat mijn nieuwe bullet journal zwarte pagina’s heeft. Hierdoor gebruik ik ook andere benodigdheden dan in mijn oude bullet journal. In mijn review van deze bullet journal vind je precies terug wat ik heb gebruikt met foto en uitleg. Schrik niet, veel is gewoon te koop bij Action :-).

Pagina Virus

Advertentie

Helaas kan er in mijn bullet journal een pagina over het Coronavirus niet ontbreken. Eind maart maakte ik deze pagina toen we overgingen op de zomertijd. Eerst maakte ik met potlood heel licht een schets. Ik begon daarna de teksten te schrijven met een witte gelpen. Ik probeerde te variëren met verschillende lettertypes. De tekst schreef ik in een rechthoekige vorm, waaruit soms een afbeelding het kader doorbreekt.
MUS black journal Corona pagina

Maandpagina April

Net zoals in maart (zie review over de MUS ‘Mijn black journal’) wilde ik in april ook mijn sportactiviteiten weer gaan bijhouden. Hiervoor maakte ik een nieuwe overzichtspagina in mijn bullet journal. Als basis maakte ik met een witte gelpen (merk Gelly Roll van Sakura) een strakke layout. Deze opzet heeft grotere vakjes dan de opzet van maart. Maart had vakjes van 5×5, april heeft vakjes van 6×6. Ik denk dat ik dit fijner zal vinden. Net iets meer ruimte voor tekst.

De pagina versierde ik met behulp van Paint markers (Action). Ik begon met het woord ‘April’. Daarna verfde ik de cactussen. Ik gebruikte twee kleuren groen om iets meer diepte te krijgen. De potjes van de cactussen maakte ik met een witte en zwarte gelpen.
Bullet journal Zwart maandpagina april thema cactussen
Black Journal maand pagina April sport cactussen

Pagina met grafisch patroon en quote

Als eerste begon ik met de linkpagina. Ik begon enthousiast met een witte gelpen aan een patroon. Al snel merkte ik dat ik een ander grafisch patroon aan het maken was, dan de bedoeling. Deze heb ik natuurlijk wel afgemaakt. Eruit halen kon helaas niet, wat de achterkant is de maand april. Alles heb ik uit de hand getekend.

Op de rechterpagina wilde ik een quote en omdat de linkerpagina met het grafisch patroon een beetje mislukt was, zocht ik een quote die daarbij paste. Het werd ‘Failure is success in progress’. Als eerste schetst ik lichtjes met potlood de quote op het zwarte papier. Doe dit echt lichtjes hard gummen op zwart papier ga je namelijk altijd een beetje zien. Toen ik tevreden was met de schets, heb ik alles overgetrokken met een witte gelpen.
Journal zwart MUS grafisch patroon quote

Bullet Journal zwart pagina quote

Maandpagina Mei

Advertentie

De indeling van de maand mei lijkt veel op die van de maand April. Deze vond ik fijner dan die van maart. Nu heb ik veel meer ruimte om iets te noteren. De datums heb ik wel rechts in het vak gezet in plaats van links. Zo vind ik het denk ik nog handiger. Helaas had ik dit ook met de dagen van de week moeten doen, rechts uitlijnen. Nu staan de datums rechts en de dagen links. Erg jammer. Maar niks aan te doen… De pagina versierde ik met zonnebloemen. Deze tekende ik met Action paintmarkers.
Black Journal maand pagina inspiratie mei bloemen

Pagina over de Tilburgse Kermis

In maart maakte ik ook al een pagina over het virus. Toen had ik stiekem nog wel de hoop dat het niet zo lang zou duren. Naïef achteraf. Omdat het virus maar niet onder controle te krijgen is, zijn nu alle evenementen tot 1 september verboden. Helaas gaat daardoor ook de Tilburgse Kermis niet door. Als echte Tilburgse vind ik dit natuurlijk super jammer. Ik had deze week zelf vrij van mijn werk. Ik zag mijzelf al lekker struinen met vrienden en familie over de kermis, terrasje pakken en lekker uit eten gaan. Natuurlijk is dit heel klein leed, maar toch wilde ik een pagina maken in mijn bullet journal als herinnering aan deze tijd.

Deze pagina is een klein beetje uit mijn comfortzone. De pagina heb ik wat losser opgezet met potlood en daarna ben ik de alles gaan overtrekken met een witte gelpen of paint markers. Ik wilde de pagina een beetje een kermissfeer geven. daarom koos ik ervoor om de woorden kleur te geven en een soort van lichtjes. Normal maak ik alles liever zwart-wit en strak :-). Onderaan de pagina tekende ik een kermis en het stadhuis van Tilburg… deze werd niet helemaal zoals ik had bedoeld, maar het is prima zo. Ik wil in deze bullet journal gewoon lekker creatief bezig zijn, het hoeft niet allemaal perfect.
Journal tilburgse kermis uitleg inspiratie

Hou jij iets bij om deze bijzondere tijd te herinneren?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #23: September, thema Mandala’s
Bullet journal #22: Augustus, thema Kleurrijke dieren
Bullet journal #21: Juli, thema Vrolijke Zomer
Bullet journal #20: Juni, thema otter
Bullet journal #19: Mei, thema verjaardag
Bullet journal #18: April, thema: Bosdieren

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

Advertentie

Advertentie

© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Zwarte pagina’s die er toch verrassend fris uitzien! Ik vind het grafische patroon helemaal geen ‘failure’ hoor! En ik denk dat je rustig van het idee af kunt stappen dat die lossere tekeningetjes van de Tilburgse Kermis buiten jouw ‘comfort zone’ liggen; het is een heel mooie pagina geworden, Els!

 2. Wat mooi gemaakt! En een zwarte bullet journal is heel anders dan een normale. Ik gebruik de mijne echt als agenda gecombineerd met extra dingen die ik uitwerk / bijhoud. Toch zou een zwarte voor mij minder geschikt zijn. Wel leuk om dan met zwart papier er in te plakken en het op die manier uit te werken.

 3. Deze agenda heb jij gaaf gemaakt. Leuk om zelf te maken. Knap gedaan! Kermis met letters is zeker heel mooi gedaan.
  Tilburgse Kermis zijn wij vaak geweest. Deze reis geen kermis. Ik ga verlopig nog niet uit.

 4. Aah dit is te leuk! Ik heb zelf zwart en kartonkleurig papier wat ik er hier en daar inplak, ik vind het ook zo leuk er dan juist met wit (en andere kleurtjes) op te kunnen werken.

 5. Wauw, heel gaaf! Ik vind elk van de pagina’s heel erg goed gelukt, hoor. Lekker vrolijk! De combinatie van zwart met kleur vind ik ook erg tof.

 6. Dat ziet er weer prachtig uit allemaal. Hoe hou ik het bij, en hou ik heb bij, niet echt, maar het is te zien aan de actie op de familyplanner, nul evenementen, welke er zeker waren vanaf maart tm mei al gepland, en daar staat nu bij, afgezegd wegens… kortom de herinnering is er zeker wel, maar ik schenk er zo min mogelijk aandacht aan, in het kader van: wat je aandacht geeft groeit… dus hou ik mij aan de maatregelen waar en mits mogelijk, dit hangt ook weer af van je medemens natuurlijk. En blijf ik zelf nog altijd zoveel mogelijk binnen zelfs.

  X

 7. Prachtige pagina’s! En wat jij dan mislukt noemt vind ik echt zo knap getekend…. ja jammer, he, dat we dit jaar geen kermis hebben. Maar een terrasje pakken kan binnenkort weer wel!
  Groetjes
  Jantine

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.