Review & Inspiratie: Mijn Black journal (MUS)

Review inspiratie mijn Black journal MUS
Reclame

Review inspiratie mijn Black journal MUS
Vandaag heb ik op mijn blog een review met veel inspiratie pagina’s over de ‘Mijn black journal’ van MUS. Ik vertel wat er bijzonder is aan deze bullet journal en ik laat inspiratie pagina’s zien die ik heb gemaakt. Natuurlijk geef ik tips en vertel ik of deze journal de moeite waard is om te kopen.

Werken in een bullet journal

Zoals je misschien weet ben ik al een tijdje gestopt met een bullet journal. Per maand maakte ik altijd een cover, mood tracker, een pagina met foto’s en een pagina met quote. Soms ook een extra pagina over een dagje weg of vakantie. Het voelde toen een beetje als een moetje en daarom besloot ik te stoppen. Toch begon het de laatste tijd wel weer te kriebelen om weer een journal te beginnen. Dat kwam goed uit toen ik deze black journal mocht reviewen.

Ik wil niet meer maandelijks een paar pagina’s moeten maken maar gewoon wanneer ik er zin in heb en om bepaalde informatie netjes te ordenen. Tenminste dit dacht ik voordat ik begon in mijn black journal… zoals je straks zult zien heb ik toch weer één maandelijkse pagina bedacht :-). Een voordeel deze is makkelijk en hoef ik ook niet steeds te versieren. Dus zo af en toe als ik even geen zin heb om er een hele creatie van te maken :-).

Mijn black journal van MUS

Bij MUS Creatief maar ook op bol.com is deze ‘Mijn black journal’ te koop voor € 19,99. Op de site geven ze aan dat de journal bestaat uit 208 pagina’s van 140 grams dik papier. Er zijn twee verschillende kaften (hardcover dus erg stevig), eentje met paars en zilver en mijn journal met bordeaux rood en bronzen opdruk. Erg chique zo met een glanzende opdruk :-).
Black journal MUS Review inspiratie
Het speciale aan deze journal, in vergeleken met gewone bullet journal, is dat alle pagina’s zwart zijn met witte stipjes. In gewone bullet journals zijn deze wit/beige met grijze stipjes. Je zult straks bij mijn gemaakte pagina’s zien dat dit een totaal ander effect geeft en andere mogelijkheden.
mijn Black journal zwarte pagina
Verder zit er bij elke Black journal ook een klein boekje met uitleg en inspiratie. Één tip uit het boekje bijvoorbeeld: ‘laat je niet ontmoedigen door de mooiste creaties die je ziet’ vond ik een hele goede tip. Ik laat mij ook vaak afremmen door de mooie pagina’s van anderen en denk dan dat kan ik nooit!
mijn Black journal uitleg tips

Pagina’s die ik al heb gemaakt in mijn black journal

Advertentie

Testpagina voor pennen en stiften
Als eerste begon ik met een testpagina voor pennen en stiften. Deze had ik ook in mijn gewone bullet journal. Heel handig om te kijken hoe de kleur van een pen of stift is. Zeker nu de pagina’s zwart zijn een goede test. Niet alles komt namelijk even mooi uit.

Nu denk je misschien dat je allemaal nieuwe schrijfwaren moet aanschaffen voor een zwarte bullet journal maar dat is niet zo :-). Op deze pagina staat alles wat ik al in huis had zoals de gelpennen (Kruidvat en Action), metallic pens (AliExpress), metallic brush pens (Action) en Paint Markers (Action). De gelly roll gelpennen (linksboven) zijn van het merk Sakura. Vooral de witte gelpen van dit merk kan ik echt aanraden. Zoals je ziet super wit en dekkend. Je gebruikt om te schrijven veel wit en dan is een fijne schrijfpen wel fijn :-). Verder vergeet je kleurpotloden niet, deze komen ook mooi over op zwart papier. Ik gebruik Faber-Castell kleurpotloden.
Black journal MUS Pennen test

Titelpagina
En gelijk ging het mis ;-). Omdat je niet zo goed kan schetsen op zwarte pagina’s maakte ik op mijn eerste pagina gelijk een fout. Maar geen probleem deze pagina heb ik er netjes uitgeknipt. Niks aan de hand.

Gelukkig maakte ik daarna geen foutjes meer. Als eerste maakte ik het vak op de pagina. Daarin schreef ik met de witte gelpen ‘mijn black journal’ en de begin datum. De pagina versierde ik verder met zelfgetekende bloemen met een witte en roze gelpen. Voor het tekenen van de bloemen haalde ik inspiratie van Pinterest.

TIP: gebruik een zwarte gelpen om foutjes te verdoezelen van de witte gelpen :-). Op zwart papier is het lastiger om eerst een schets te maken en die weg te gummen.
Black journal titelpagina cover inspiratie

Sportpagina’s

Sinds een tijdje sport ik fanatiek. Thuis hebben we een hometrainer aangeschaft. De keren dat ik fietste hield ik bij in mijn Mascha Planner, dat is mijn agenda. Toch niet helemaal makkelijk, dus als eerste maakte ik diverse sport gerelateerde pagina’s in mijn nieuwe journal. Dit is ook gelijk het hoofddoel van mijn nieuwe journal, mijn sportresultaten bijhouden.

Advertentie

Totaal aantal gefietste kilometers
Het leek me leuk om een pagina te maken waarop ik al mijn gefietste kilometers op mijn hometrainer bij elkaar optel. Zo geeft dat een beetje een visualisatie van hoe ver ik totaal heb gefietst. Bij sommige kilometers benoem ik een stad zodat ik nog beter een inschatting kan maken hoeveel ik heb gefietst.

Als eerste tekende ik de linkerpagina. Met een witte gelpen tekende ik de weg en schreef daarbij de kilometers. Één vierkantje is 10 km. Daarna kleurde ik met kleurpotloden herkenningspunten van steden. Daarbij scheef ik de naam van de stad en het aantal kilometers (rijafstand) dat de stad ligt van Tilburg. Bij Ibiza en Cairo nam ik de vliegafstand.

De rechterpagina is een tabel waar ik noteer wanneer ik heb gefietst. Daarbij zet ik de datum, het aantal kilometers die ik die dag gefietst heb en het nieuwe totaal aantal kilometers. Deze pagina kun je bijvoorbeeld ook maken als je veel wandelt, zwemt of een andere sport doet waarbij je de afstand wil bijhouden.
Black journal sport tracker fietsen

Black journal mus review detail kleuren

Pagina om mijn gewicht bij te houden
Het doel van het sporten is om meer conditie te krijgen, maar iets afvallen zou ik ook wel fijn vinden. Daarom maakte ik deze pagina. De pagina is vrij basis met een grafiek met links de kilogrammen en onder de weeknummers. De grafiek tekende ik uit de hand, om de snelheid er wat in te houden. Het hoeft allemaal niet perfect. Zo hou ik het ook leuk voor mijzelf. Vroeger maakte ik alles in mijn Bullet journal met een liniaal, maar dat kost meer tijd en maakt het dan ook minder leuk. Je kunt een pagina dan niet snel even tussendoor maken.

De titel ‘gewicht’ schreef ik met een metallic pen en het woord ‘tracker’ met de Gelly roll gelpen.
Black journal inspiratie gewicht tracker

Advertentie

Maandpagina overzicht sporten maart
Op deze pagina wil ik bijhouden hoeveel ik beweeg. Als eerste maakte ik met de witte gelly roll gelpen het stramien van de maand. Met cirkelvormige washi tape (AliExpress) en een zwarte gelpen zette ik de datums in de grafiek. Rechts maakte ik nog een kolom voor notities. De sticker ‘Notes’ komt uit een het boek ‘Mijn bullet journal sticker’.

Tijd om de pagina verder te versieren. De naam van de maand schreef ik met een Paint marker (Action). De illustraties van de fiets (een hometrainer tekenen is ook zo saai) en bloemen maakte ik met de gelly roll gelpen en de gekleurde gelpennen. De fiets tekende ik na van Pinterest.

Zo’n pagina van de maand kun je natuurlijk ook gebruiken als een zelfgemaakte agenda. Maar omdat ik niet meer de druk wil voelen van ‘ik moet nu echt nog een maandpagina maken en in mijn bullet journal werken’ hou ik gewoon mijn andere agenda aan.
Black journal maand pagina sport tracker

Black journal maand pagina sporten

Is de ‘Mijn Black journal’ een aanrader om te kopen?

Zoals je ziet ben ik weer enorm enthousiast begonnen in deze bullet journal. De journal werkt erg fijn en vind het erg leuk dat de pagina’s zwart zijn. Het papier heeft een goede kwaliteit waardoor deze niet doordrukt. Ik kan deze daarom zeker aanraden om te kopen.

Ja, ik weet het ;-), dit zijn eigenlijk weer pagina’s om bij te houden. Één voordeel het hoeft niet allemaal tegelijk. Ik heb een sportapp op mijn telefoon die alle netjes bijhoud, dus eens in de zoveel tijd kan ik het invullen. Ook zijn de maandpagina’s simpel en zo te maken. Ik wil ook niet met hoofdstukken gaan werken. Gewoon achter elkaar doorgaan. Heb ik zin maak ik een pagina. En zin heb ik zeker, dus binnenkort zal je vast wel weer een inkijkje krijgen uit mijn nieuwe journal.

Is zo’n zwarte journal ook iets voor jou?

Advertentie

Voor dit artikel heb ik een black journal gekregen

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.
© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Ik zit zelf ook te twijfelen om de black journal te kopen. Is die even groot als de gewone bullet journaals van mis of een echt A5?

  2. Echt heel erg leuk gedaan zo! Wat tof, zo’n zwarte bullet journal. Net even anders en inderdaad ietsje lastiger omdat schetsen met potlood misschien wat moeilijker is. Maar je hebt er weer iets heel moois van gemaakt!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.