Reclame

DIY #64: Maak je eigen drip bloempotjes

DIY Drip bloempotjes knutselen Action verf
Reclame

DIY Drip bloempotjes knutselen Action verf
Het is geen DIY drip cake maar een drip bloempotje. Een bloempotje waar de verf vanaf druipt :-). In deze DIY laat ik stap voor stap zien hoe je zelf zo’n bloempotje kunt maken. Het is erg makkelijk en ook nog eens goedkoop om te maken.

Benodigdheden: Maak je eigen drip bloempotje

 • Gekleurde verf, ik gebruik Creative Paint van de Action. In elke verpakking zitten 4 flesjes waarvan de kleuren mooi bij elkaar passen. Deze verf heeft precies de juiste dikte en handige doseerdop voor deze techniek.
 • Witte acrylverf (Action)
 • Terracotta bloempotten
 • Doos om de potjes in te zetten als je gaat verven
 • Kwast, schaaltje voor de verf en een glas met water
 • Optioneel: Vernis

Stap 1: Verf de bloempotjes in een basiskleur

Als eerste verfde ik mijn bloempotjes wit. Ik gebruikte hiervoor een kwast, schaaltje met de witte verf en een glaasje water om de kwast nat mee te maken en de verf te mengen. Ik moest wel meerdere lagen verf aanbrengen voordat ik een witte pot had.
DIY terracotta bloempot verven inspiratie

DIY potjes verven voor planten ideeen

Stap 2: Eerste kleurverf aanbrengen

Tijd om de eerste kleur verf op de bloempotjes te doen. Het is belangrijk dat je verf niet te dik en niet te dun is. Het moet natuurlijk een druip effect geven maar niet gelijk van de bloempot aflopen.

Zet de bloempotjes op zijn kop in de doos. Breng aan de onderkant van de potjes de verf aan (nu dus de bovenkant 😉 ). Ik breng het gelijk vanuit het flesje aan. Daarom is een handige doseerdop zo handig. De kleurvolgorde kun jezelf kiezen. Ik koos om eerste de donkere kleuren te doen en daarna de lichtere kleuren.

Let erop dat je niet te veel verf in één keer aanbrengt, je kunt altijd nog iets meer aanbrengen. Als de verf droogt, druipt deze nog verder naar beneden. Het mooiste vind ik als de verf niet de bovenkant (nu onderkant) van de pot raakt.
DIY potjes verven Action creative paint

Stap 3: Meerdere kleuren aanbrengen

Nu het aanbrengen van de eerste kleur wacht je geduldig tot deze droog is voordat je een nieuwe kleur aanbrengt. Ik koos voor rood en mint als tweede kleur.
DIY schilderen bloempotjes drip techniek
Ook nu liet ik de verf weer goed drogen. Daarna deed ik weer een nieuwe kleur op de potjes. Als derde kleur koos ik voor licht roze en licht mint. Deze liet ik ook weer goed drogen.
DIY drip bloempotjes taart verf action
Als laatste gebruikte ik bij beide potjes de verf met glitter die in elke verpakking zit. Echt voor de finishing touch.
DIY bloempotjes glitterverf Action

DIY potjes verven Glitter

Stap 4: optioneel, vernis aanbrengen

De verf is op waterbasis. Wil je dus een echt plantje in het potje zette, breng dan een goed laagje vernis over de verf aan en doe ook vernis aan de binnenkant van het potje :-).

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik erg blij. Ik maakte een set van twee rode drip potjes en een set met blauwe potjes. De rode bloempotjes wil ik een keertje cadeau geven.
DIY action verf creative paint inspiratie
Voor de blauwe set kocht ik twee plantjes. Hopelijk blijven de plantjes lang mooi. Groene vingers heb ik niet ;-).
DIY ideeen creative paint action

DIY maak je eigen bloempotjes eindresultaat

Maak je wel eens iets zelf voor in huis?

Gerelateerde artikelen:

DIY #63: Een schilderijtje voor Pasen met konijntje
DIY #62: Paashangers maken, inclusief gratis patronen
DIY #61: 5 budget DIY projectjes met Washi Tape
DIY #60: Cadeaukaartjes maken voor leuke activiteiten (Date cards), incl. gratis printable
DIY #59: Vriendschapsarmbandjes maken met stap voor stap uitleg
DIY #58: Last minute winterse kerst stolp knutselen (ook leuk voor na de kerst)
DIY #57: Makkelijk en goedkoop een dieren traktatie maken (incl. gratis printable en patronen)
DIY #56: Mandala onderzetters maken
DIY #55: Kerst Rudolf bloempot

De creative paint in dit artikel heb ik gekregen

© Nobody ELSe

Reclame

11 reacties

 1. Erg leuk geworden! en ja, ik maak zeker dingen voor in huis, voor mijzelf. Maar de bloempotten is lang geleden. Zat er laatst wel aan te denken, en ik heb en dienblad vanuit kerstpakket die onbewerkt is, dus daar wil ik ook nog iets mee, moet sowieso een goede lak op om vocht tegen te gaan.

  X

 2. Hoeveel lagen wit moest je gebruiken?
  Ik heb de ervaring met de witte acrylverf van de Action dat die toch niet zo goed dekt als ik wel zou willen.
  Daarom ben ik overgestapt naar de veel duurdere Amsterdam van Thalens.
  Ook wat betreft die andere flesjes .
  Ook de ervaring dat die ook zo slecht dekt. Maar bij jou ziet het er wel goed uit.
  Bedankt om weer zo een leuke met ons te delen.
  Ik ben een trouwe volger

  1. Hoi Martine, geen idee hoeveel lagen wit ik meer heb gebruikt. Voor de gekleurde verf maar 1 laag. Deze dekte goed. Veel plezier met knutselen.

 3. Leuke potjes en vrolijke kleuren. Goed idee…..veel mensen zijn aan het knutselen hoorde ik op tv.
  Veel knutselplezier iedereen!

 4. Dit vind ik zo gaaf om te zien. Prachtig verf hebben bij Action. Echt leuk idee van jou. Ik ga haast de deur niet uit. Ik ben bang….. Mooie kleur. Staat ook gezellig in huis zo potjes.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL