DIY #81: Makkelijk je eigen prikbord/memobord maken (budgetproof)

DIY prikbord onderzetter memobord kurk action
Reclame

DIY prikbord onderzetter memobord kurk action
In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe je makkelijk je eigen prikbord of memobord kunt maken. Het is trouwens niet alleen erg makkelijk maar ook goedkoop om te maken. Alles wat je nodig hebt, is namelijk te koop bij Action.

Benodigdheden voor het maken van je eigen prikbord/memobord

Alle benodigdheden voor het maken van je eigen prikbord zijn te koop bij de Action of heb je al in huis. In het lijstje zie je wat ik heb gebruikt:

 • Onderzetters kurk (voor pannen)
 • Acrylverf, 18 kleuren. Ik gebruikte 3 kleuren uit de set.
 • Washi tape. Design maakt niks uit, je gooit het gebruikte washi tape daarna weg.
 • Kwasten
 • Een schoteltje om je verf op te doen
 • Als je het prikbord/memobord wil ophangen ook nog een haakje

DIY prikbord maken benodigdheden Action

Stap 1, de onderzetter indelen

Je begint met een cirkelvormige onderzetter van kurk.
DIY prikbord maken kurk onderzetter
Met washi tape breng je een patroon aan. Waar washi tape zit komt er geen verf op je onderzetter. Ik maakte drie verschillende patronen met washi tape. Kijk zelf even wat je leuk vind. Zoals je ziet is niet alles precies recht. Het is handwerk en dat heeft ook zijn charme ;-).
DIY kurk prikbord maken action

Advertentie

DIY memobord knutselen verf washi tape

DIY prikbord maken kurk washi tape

Stap 2, schilderen van de vlakken

Voor het schilderen van de vlakken van het kurk gebruikte ik Action acrylverf. In de set zitten 18 kleuren. Ik gebruikte de kleuren: light pink, light blue en mint. Ik mengde de kleuren niet. Zo heb ik bij alle drie mijn prikborden precies dezelfde kleur blauw, roze en mint. Dat vind ik handig aan kant-en-klare kleuren.

Tip: Voordat je een vlak gaat schilderen druk nog even extra de washi tape aan. Soms wil deze tape wel eens een beetje los gaan zitten en dan loopt de verf er onder. Dat is jammer, want dat geeft minder strakke lijnen.

Als eerste schilderde ik alle vlakken met de mintkleurige verf. Daarna liet ik alles eventjes drogen, zodat de kleuren niet door elkaar gaan mengen. Vervolgens bracht ik roze en blauw acrylverf aan. Vergeet de randjes ook niet mee te schilderen :-). Met washi tape erop liet ik alles goed opdrogen.
DIY prikbord maken acrylverf action

Zelf prikbord maken makkelijk action

Advertentie

Knutselen pribord memobord kurk verf washi tape

Stap 3, washi tape verwijderen

Verwijder de washi tape pas als de verf goed is gedroogd. Doe dit voorzichtig. Met een haakje of lusje achter je prikbord/memobord zorg je ervoor dat je het prikbord op kunt hangen. Je prikbord is klaar :-).
Kurk onderzetter prikbord maken uitleg

Grafische print prikbord zelf maken verf

DIY prikbord maken makkelijk Action goedkoop

Gebruik jij een prikbord of memobord?

DIY prikbord maken action makkelijk goedkoop verf

Gerelateerde artikelen:

DIY #80: Uitleg Explosie doosje maken, incl. gratis printable
DIY #79: Cadeaudoosjes maken met deksel (gratis printables)
DIY #78: Slinger maken voor kerstkaarten
DIY #77: Houten servethouder maken (super makkelijk!)
DIY #76: Maak je eigen winterse kerstdecoratie
DIY #75: Feestelijke cadeautjes maken van geld en cadeaubonnen
DIY #74: Cadeaukaartjes maken en inpaktips voor Sinterklaas
DIY #73: Maak je eigen sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond (gratis printables)

Advertentie

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

6 reacties

 1. Erg leuk bedacht, maar waarom het mooie washi tape daarvoor gebruiken en niet gewoon schilderstape of plakband en duckttape etc?

  Zelf gebruik ik geen memo bord, werkt niet voor mij, hahaha dan hang ik er van alles op en aan en dan blijft het hangen voor zeker een paar jaar. nee de kalender, daar heb ik meer aan 😉 En ophangen, doe ik alleen mandala’s of mijn schilderwerken of wel… eventueel een moodboard! En dat kan natuurlijk ook op deze manier.

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.