DIY Pasen: Kuiken in pot #6

pompom kuiken pot pasen
Reclame

pompom kuiken pot pasen
Vandaag speciaal een DIY voor Pasen, een pompon kuiken in een pot. Het idee is ontstaan bij het maken van het haasje en een kerstsfeer in een potje. In dit artikel leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt.

Benodigdheden

Pot (naar wens) Opvulling bodem
Washi tape, kleur naar wens Lint, kleur naar wens
Gele wol Karton
Schaar Lijm
Oogjes Geel en oranje vilt, voor vleugeltjes en snavel
potlood/pen Eventueel paaseieren

Aan de slag

1. Maak de pot goed schoon en vul de bodem met bodembedekker. Ik had nog oude vulling van een kerstpakket liggen. Dit kan natuurlijk ook iets anders zijn. Laatst zag ik bij de Action ook zoiets liggen.
pot met nest kuiken
lijn
2. Daarna heb ik om de pot een lijntje washi tape aangebracht. Omdat ik de pot nog wat meer wilde versieren heb ik er ook nog een paaslintje omheen geknoopt.
Kuiken_DIY_pot_2_washi_tape
lijn
3. En dan het belangrijkste, het maken van een kuikentje. Voor het kuikentje heb je 2 pompons nodig. Een kleintje voor het hoofd en een grotere voor het lichaam. Eerst heb ik het geprobeerd met een pomponmaker van de HEMA. Ik kreeg daarmee niet zo’n stevige bol als ik wilde.
pomponmaker HEMA
lijn
4. Dus ben ik weer begonnen met kartonnetjes knippen. Wil je weten hoe je dat doet, in de tutorial van de sneeuwpop zie je hoe je deze maakt.
pompon maken
lijn
5. Na het maken van de 2 pomponnetjes heb ik ze aan elkaar geknoopt.
pompon kuiken
lijn
6. Toen heb ik 2 vleugeltjes van vilt geknipt en deze tussen de wol van de grootste pompon gestopt en vastgelijmd.
pompon kuiken vleugtjes
lijn
7. Een oranje driehoekje van vilt voor de snavel en van wol nog wat stekeltjes op het kopje.
snavel van vilt
lijn
8. Na het vastplakken van de oogjes is het kuikentje klaar :-).
kuikentjes Ogen
lijn
9. Het kuiken zet ik daarna in de pot in zijn eigen nestje.
kuiken in pot
lijn
10. En om het af te maken nog wat chocolade eitjes toegevoegd. Nu moet ik nog van de eitjes afblijven ;-).
kuiken pot met eieren
lijn

Deel jouw creatie

Ben je ook van plan om een kuikentje in pot te maken? Je mag altijd een foto plaatsen op mijn Facebookpagina, Instagram of via Twitter @NobodyELSeNL van jouw creatie. En misschien staat jouw foto dan binnenkort ook in een blog met foto’s van bezoekers.
lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Pinterest Haasje #5
DIY Bloempotjes versieren #4
DIY Herinneringsbord 2015 #3
DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

Advertentie

© Nobody ELSe

23 reacties

  1. Wat een leuk kuikentje! Ik wil ze graag morgen met mijn klas gaan maken. Kan je me laten weten welke maten kartonnetjes je gebruikt hebt? Ik kom niet tot een goede verhouding tussen binnen- en buiten cirkel. En ook niet tussen de grote en kleine cirkel.

  2. Dankjewel voor het leuke idee. Een glazen pot had ik nog, evenals twee kleine paashaasjes en een kuikentje. Onderin de pot wat echte schapenwol, haasjes en kuiken erop, en wat paaseitjes er omheen, en klaar!

  3. Wat ziet dat er ontzettend leuk uit! Zelf heb ik een tijd geleden ook van die pomponmakers. Heel erg handig, maar de pompons worden inderdaad wel minder stevig. Ik probeer er daarom altijd zoveel mogelijk draad om te wikkelen zodat ze toch nog iets steviger zijn.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.