Zoek
Sluit dit zoekvak.

DIY Kersttafereel in een potje #2

kerst stolp kerstsfeer pot
Reclame

kerst stolp kerstsfeer pot Vandaag een hele makkelijke DIY, speciaal voor kerst, het maken van een kersttafereel in een potje zoals op de foto. Volgende week komen er nog meer tutorials online die te maken hebben met kerst :-). Alvast veel plezier met deze DIY.

Benodigdheden

Potje
Het belangrijkste om te kopen is een pot, kan ook een weckpot zijn. Het is wel handig als je een pot neemt met een grote opening. Dat is handig als je iets in de pot wilt zetten. Deze pot heb ik gekocht bij de Action en kostte € 1,49.

Sneeuw
Op de bodem van de pot heb ik sneeuw gedaan. Deze is op veel plaatsen te koop, denk aan tuincentra maar ook bij de Action zag ik zakjes liggen. Ik had nog een beetje sneeuw liggen. Het mooiste is zo’n fijn mogelijke sneeuw. De sneeuw die ik heb gebruikt is eigenlijk te grof :-(.

Kerstbomen
De kerstbomen op de achtergrond komen ook van de Action. Deze zaten in een verpakking met nog een boompje, mensen en een hekje. Ik heb alleen de bomen gebruikt. Dit setje kostte € 1,49.

Advertentie

Hertje en geitje
Voor mijn pot heb ik gekozen voor een hertje en een geitje. Maar je kunt er natuurlijk van alles inzetten. Het hertje en het geitje zijn van Schleich en heb ik voor € 4,50 p/st gekocht bij een speelgoedzaak. Ik vind ze heel mooi en ze hebben veel details.

Lint en balletje
Om de deksel van de pot heb ik een lintje gedaan die ik nog had liggen. Deze heb ik vorige jaar gekocht bij Pipoos. Het kerstballetje komt van de Action. Een setje van 24 kerstballetjes van echt glas kostte € 1,19.

Washi tape
Op de onderste rand van de pot heb ik nog washi tape geplakt. Deze komt van de HEMA, 4-pak washi tape Kerst voor € 2,95.

Aan de slag

Als je alle spullen bij elkaar hebt, is het eigenlijk heel makkelijk om te maken. Toch leg ik stap voor stap uit hoe ik mijn pot heb gemaakt met daarbij wat tips.
– Als eerste heb ik sneeuw in de pot gedaan. Stamp deze goed aan zodat je een vlakke ondergrond hebt als je de bomen en figuurtjes gaat plaatsen.
– Vervolgens heb ik de bomen in de pot gezet. Deze heb ik helemaal tegen de achterkant van de pot gezet. Zo hou je ruimte genoeg over voor de figuurtjes die je op de voorgrond wilt.
lijn
hert en geit kerst DIY
– Om de nek van het hertje heb ik nog een strikje gedaan voor extra kerstsfeer ;-). Daarna heb ik het hertje en het geitje in de pot geplaatst met behulp van een pincet. Zo vielen de kerstbomen niet om.
lijn
DIY strik kerst
– Toen kon de pot dicht. Doe dit voorzichtig zodat niet alles weer omvalt in de pot. Om de pot aan de buitenkant nog iets meer in kerstsfeer te brengen heb ik de deksel nog versierd met een kerstlint. Dit kerstlint heb ik gestrikt en in de strik heb ik nog een kerstballetje vastgemaakt.
lijn
washi tape kerst
– Om de onderste rand van de pot heb ik nog kerst washi tape geplakt. En toen was mijn pot klaar :-).
lijn
kerst stolp kerstsfeer pot
lijn
stolp kert
lijn

Hoe zien jouw kerstspullen eruit die je geknutseld hebt?

Je mag altijd een foto plaatsen op mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL van jouw creaties. Ik ben erg benieuwd :-). Een reactie op mijn artikel waardeer ik ook echt, vind ik altijd erg leuk om te lezen.

Update, cadeautje voor mijn moeder

Voor Sinterklaas heb ik voor mijn moeder ook een potje gemaakt met een kersttafereel. Mijn moeder houdt van blauw.
Wat vind je van deze versie?
kerststolp
lijn
stolp kerst

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY String Art #1

© Nobody ELSe

22 reacties

  1. Oooh, die is prachtig!! Ik vind de bovenste de mooiste. Zo op en top kerstsfeer! Ik zou het niet kunnen, bij mij zouden de diertjes al omvallen, moest ik het deksel nog maar dicht doen 🙂
    Wij hebben kerstdecoratie voor in de kerstboom gemaakt van brooddeeg, dat kan je op mijn blog zien: http://villaspeelmama.blogspot.be/2016/12/kerstboomversiering-knutselen-van.html
    Zo’n gezellige periode, hè!
    Nog veel kerstig knutselplezier!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.