Haken #140: Caterino de walrus (Het beste van Zoomigurumi)

haken haakpatroon Caterino de walrus Zoomigurumi
Reclame

haken haakpatroon Caterino de walrus Zoomigurumi
Caterino de walrus is de derde knuffel die ik haakte uit het boek ‘het beste van Zoomigurumi’. In dit artikel vertel ik er alles over. Zou het een aanrader worden of tegenvallen?

Het haakboek ‘Het beste van Zoomigurumi’

Het haakboek ‘Het beste van Zoomigurumi bevat 30 verschillende haakpatronen die al eens in een Zoomigurimi boek (deel 1 t/m 10) hebben gestaan. Ik kocht het boek voor € 25,-. Zelf had ik deel 9 & 10 al. Dus helaas had ik wel al wat patronen dubbel. Wel meer dubbelen dan gedacht eigenlijk. In totaal had ik al 9 patronen. Ik had het boek in de voorverkoop gekocht dus ik wist nog niet welke patronen erin stonden. Toch heb ik het boek niet teruggestuurd. 21 nieuwe patronen voor € 25,- is nog niet veel geld.

Ik koos om dit keer Caterino de walrus te haken. Deze heeft een moeilijkheidsgraad van 2 sterren. Hier was ik wel even aan toe na het haken van de eendjes uit dit boek. Die waren lastiger en een stuk minder leuk om te haken dan ik dacht.

Al eerder haakte ik uit dit boek:

Voor mijn Caterino de walvis gebruikte ik:

Let op ik haak wel strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

  • Bruin katoengaren, Yarn and Colors Taupe, 38 gram
  • Wit katoengaren, Yarn and Colors Marble, 11 gram
  • Donkerblauw katoengaren, Yarn and Colors Navy Blue, 3 gram
  • Haaknaald 2,25 mm
  • Vulling
  • Veiligheidsoogjes 7×5 mm
  • Veiligheidsneusje 8 mm breed
  • Steekmarkeerders
  • Stopnaald
  • Knopspelden

Starten met haken van Caterino de walrus

Advertentie

Het hoofd, het lichaam en staart haken
Wat heerlijk eens een haakpatroon wat niet zo moeilijk in elkaar zit, gewoon lekker haken. Het hoofd met lichaam was dan ook snel gehaakt. Dat was ook het geval bij de staart de snor en de slagtanden. Al waren de slagtanden wel een beetje een gepriegel in het begin.

De flippers aan de voorkant
Toen ik begon aan de flippers dacht ik dat ik de bocht zelf erin moest maken achteraf. Maar het leuke aan het patroon is dat je die gelijk maakt bij het haken :-). Je werkt alleen wel met halve vasten. Ik vind het altijd lastig om op een halve vasten een nieuwe steek te maken. Om het voor mijzelf makkelijker te maken deed ik in elke halve vaste een steekmarkeerder. Zo wordt de opening ruimer en kon ik makkelijker mijn haaknaald door de lusjes krijgen van de halve vaste.

Matrozenhoed en zeemanssjaal
Het hoedje was leuk om te haken. Alleen vond ik mijn eerste gehaakt hoedje niet zo mooi. Gelukkig is het hoedje haken niet zoveel werk, dus ik maakte nog een hoedje waar ik wel blij mee was.

Meestal vind ik sjaals lastig om te haken, maar deze zeemanssjaal was super makkelijk. Daardoor heerlijk ontspannen te haken. De blauwe randjes vond ik ook een leuk detail.

Het eindresultaat van Caterino de walrus

Na de ellende van de eendjes die ik eerder uit dit haakboek haakte, was walrus Caterino een verademing om te haken. Geen moeilijk patroon, weinig hele kleine onderdelen en duidelijk uitgelegd. Echt iets wat ik nodig had :-). Met het eindresultaat ben ik blij en het haken was erg leuk. De walrus staat stevig en blijft goed in model. Dit patroon kan ik dan ook zeker aanrader om te haken.
haakpatroon walvis haken makkelijk

Haken Caterino de walrus Het beste van Zoomigurumi

Advertentie

Haken walrus Zoomigurumi haakpatroon

Haken Caterino de walrus Het beste van Zoomigurumi haakpatroon

Gerelateerde artikelen:

Haken #139: Mark het Konijn, gratis haakpatroon
Haken #138: Otis Luiaard (Pica Pau deel 2)
Haken #137: Ray de olifant in de pyjamaset (Amigurumi verkleedfeestjes)
Haken #136: Victor Kikker (Pica Pau)
Haken #135: Meyer de wilde eend & babyeendjes (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #134: Agatha Bij (Pica Pau deel 2)
Haken #133: Anti de miereneter (Zoomigurumi 10)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.