Reclame

Haken #209: Haakboek Kawaii haken voor groene vingers #2

haakboek Kawaii haken voor groene vingers voorbeelden inspiratie
Reclame

In mijn eerste artikel wat ik schreef over dit haakboek, vertelde ik al dat ik zeker meer planten/bloemen ging haken. Vandaag laat ik twee nieuwe haakprojecten uit dit boek zien. Natuurlijk vertel ik wat ik heb gebruikt en deel ik mijn ervaringen.

Haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’

Zelf had ik nog nooit planten gehaakt voordat ik dit boek kocht en besloot ik daarom het haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’ te kopen. Ik kocht dit boek op bol.com voor € 19,99.

In het boek staan 40 haakpatronen van planten, maar ook dingen die met planten te maken hebben zoals een gieter, wormen, scheepje.

Een uitgebreide review over dit boek en mijn eerste plant ‘de Siernetel’ vind je in het artikel:
Haken: Haakboek Kawaii haken voor groene vingers
haakboek Kawaii haken voor groene vingers planten review

Aan de slag met het haken van de waterlelie

Advertentie

De lelie wordt gehaakt met twee verschillende diktes garen.

Gebruikt voor de waterlelie:
Voor het dikke garen koos ik voor acrylgaren. Ik gebruikte Wibra garen Sakia in de kleuren wit en blauw. Haaknaald 3,5 mm.
Voor het dunne garen koos ik voor katoengaren van yarn & colors. Ik gebruikte de kleuren white, Glass, Sunflower en restje roze en zwart. Haaknaald 2,5 mm.
Veiligheidsogen maat: 8 mm

Bloempot
Als eerste wordt de pot gehaakt met dikker garen. De bloempot heeft een andere vorm als die van de siernetel die ik eerder haakte, maar wel dezelfde technieken. De pot was weer makkelijk te haken. In de bodem deed ik weer kartonnetje zodat de bodem recht is en het potje mooi blijft staan.

Plompenblad
Bij het plompenblad ging het mis. Deze waterlelie wordt gehaakt met 2 diktes garen. Ik koos voor medium acrylgaren voor de pot en katoengaren voor het blad en de lelie. Dit ging goed bij de eerste plant die ik haakte uit dit haakboek (siernetel), maar bij het blad van deze waterlelie niet helemaal. Het blad past namelijk net in de pot en daardoor zie je het ‘water’ niet meer in de pot zitten. Jammer maar helaas. Ik besloot gewoon met dit garen verder te haken.

Bloem
De bloem haakte ik met hetzelfde soort garen als het blad. De manier hoe het hart van de bloem is gehaakt, had ik nog nooit zo gedaan. Het was duidelijk omschreven en leuk om deze manier te leren.

Advertentie

Bij de bladeren van de bloem was dit hetzelfde geval, leuke techniek. Het was wel iets meer opletten, maar prima te haken. Tot de laatste toer, hierbij moet je steken haken in halve vasten. Dit blijft voor mij toch een lastige techniek. Om het mijzelf makkelijker te maken haakte ik de één na laatste toer met een grotere haaknaald. Toch werkte dit niet helemaal. In de laatste toer heb ik daarom in elke halve vasten een steekmarkeerder gedaan om deze wat groter te maken.

De waterlelie was erg leuk om te haken door de verschillende technieken, het resultaat vind ik erg schattig.
haken haakpatroon waterlelie lelie planten kawaii

Aan de slag met het haken van de zonnebloem

De zonnebloem wordt gehaakt met één soort garen. Dat vind ik erg fijn. Ik koos om de zonnebloem te haken met katoengaren.

Gebruikt voor de waterlelie:
Katoengaren van yarn & colors. Ik gebruikte de kleuren white, Glass, Sunflower, teak en restje zwart.
Haaknaald 2,5 mm.
Veiligheidsogen maat: 6 mm

Bloempot
Ook deze bloempot wordt op ongeveer dezelfde manier gehaakt als de eerdere twee gehaakte planten. Ook bij deze bloempot koos ik ervoor om op de bodem van de pot karton te doen. Daarnaast vulde ik de bloempot met een sok en grind, zodat deze wat zwaarder is en niet opvalt met de grote bloem. Dit hoeft trouwens niet volgens het patroon. De zonnebloem zou moeten blijven staan zonder het grind.

Advertentie

Hart en steel
Het hart en de steel werden duidelijk uitgelegd. In de steel deed ik stevig ijzerdraad. Hou er rekening mee bij het vast maken van de steel dat het ijzerdraad diep in het bloempotje zit. De top van de zonnebloem is erg zwaar. Daarom ben ik ook blij dat ik mijn bloempot verzwaard heb met grind.

Bloemblaadjes & bladereen
De bloemblaadjes waren makkelijk te haken. Alleen wel 20 bloemblaadjes. Dat was wel even saai haken. Maar zeker de moeite waard. De bladeren onderin de pot maakte de zonnebloem mooi af.

Ook deze bloem vind ik weer erg schattig. Was ook weer leuk om te haken.
haken zonnebloem haakpatroon makkelijk schattige kawaii

haakpatroon planten zonnebloem kawaii haken

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #208: Okke de Olifant, gratis haakpatroon
Haken #207: Kees het kuiken in een ei XL, gratis haakpatroon
Haken #206: Alexia het Konijn, beige, gratis haakpatroon
Haken #205: Hilde het Hert 2, geel jurkje, gratis haakpatroon
Haken #204: Action haaksetjes (Begin 2024)
Haken #203: Mees de pinguïn in winterse outfit (gratis haakpatroon)
Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

  1. Ze zijn prachtig geworden!
    Ik heb het boekje ook maar nog niets eruit gemaakt, loop wat tegen de twee diktes van draad aan want zou beide in katoen willen hebben.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.