Haken #24: Poesje Mauw

Haken poesje mauw MyKrissieDolls patroon
Reclame

Haken poesje mauw MyKrissieDolls patroon
Vandaag heb ik weer een nieuw haakproject wat ik je graag wil laten zien. Ik heb poesje Mauw gemaakt uit het boek “mijn knuffels van sokkenwol” van Kristel Droog-Dekker. Ik vertel je over mijn ervaringen met het patroon en laat je trots het eindresultaat zien.

Haakpatroon Poesje Mauw

Al eens eerder maakte ik een patroon van Kristel, namelijk paardje Piem. Deze kocht ik toen los.
Paardje piem paard haken eindresultaat

Het haakpatroon van Poesje Mauw komt uit het boek “Mijn knuffels van sokkenwol”. Deze kocht ik voor € 14,95 bij bol.com. Hierin staan 8 verschillende haakpatronen. Een aapje, koe, paard, vos, kangoeroe, konijn, wasbaar en natuurlijk dit poesje. Je kunt het patroon ook los kopen op de site van Kristel, dan kost een patroon € 4,25. Maar omdat ik meerdere patronen leuk vind in het boek, was het boek goedkoper dan steeds losse patronen te kopen.

Wat heb ik gebruikt voor Poesje Mauw

 • Grijs garen: yarn and colors Charming, soft grey color 095. Ik gebruikte 1 bol van 50gr en van een tweede bol gebruikte ik 12 gr. Totaal 62 gram gebruikt.
 • Beige garen: yarn and colors Charming, cream color 002. Ik gebruikte 30 gr.
 • Roze garen: yarn and colors Charming, pastel pink color 046. Ik gebruikte 6 gr.
 • Kleine beetje zwart garen voor de halsband
 • Klein beetje mint kleurig garen voor de halsband, onbekend merk, geen banderol meer.
 • Zwart borduurgaren voor de snorharen en wimpers
 • Haaknaald 2,25 mm. Op het garen staat 3 mm, maar ik hou niet van “gaten” in mijn haakwerk.
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Belletje, gekocht op AliExpress
 • Eventueel een beetje rouge voor de wangen, wat ik niet heb gedaan, ik durfde het op het laatste moment niet aan ;-).

Haken Poesje Mauw

Hoofd
Als eerste begon het patroon met het hoofd. Het viel me gelijk op dat het patroon fijn was geschreven. Om de zichtbaarheid van meerderen te verbergen verschuiven deze steeds in diverse toeren.

Advertentie

Snuit
De snuit was ook snel gemaakt met beige garen. Het neusje maakte ik met het roze garen. Helaas heb ik het neusje wel 1 steek te laag gemaakt, hier kwam ik te laat achter, toen zat de snuit al vast. De snorharen zijn met zwart borduurgaren gemaakt.

Oren
Eigenlijk gaan ze na de snuit verder met het lichaam, maar ik wilde het hoofdje helemaal afmaken. Dus maakte ik eerste de oren.

Daarna heb ik het hoofdje in elkaar gezet. Ik ben benieuwd straks naar het resultaat. Ik ben nog niet helemaal tevreden :-).
Haken poesje mauw hooofd snorharen

Lijf
Het maken van het lijf ging makkelijk. Deze heb ik gelijk aan het hoofd vastgemaakt.
Haken poesje mauw lichaam

Benen, voetzolen en tenen
Het maken van de benen en tenen ging makkelijk. Bij de voetzolen moest ik even opletten. Was erg fijn.

Eigenlijk moest je de benen gelijk vastmaken aan het lijfje maar ik wacht daar nog even mee (zitten nu nog vast met knopspelden) , eerst wil ik de staart, halsband en armen maken.
Haken poesje mauw pootjes

Advertentie

Armen
De armen gingen makkelijk :-). De armen heb ik ook met knopspelden vastgemaakt aan het lichaam.
Haken poesje mauw armen

De staart
De staart was ook prima te haken. Het smalste deel was 13 vasten dus niet heel klein. Om de staart rond te krijgen heb ik de uiteindes aan elkaar gebonden, zodat de staart gebogen zou blijven. Dit heb ik even zo laten zitten.
Haken poesje mauw staart

Halsband
De halsband maakt het katje af :-). Wel een gepriegel maar de moeite waard. Aan de halsband maakte ik met zwart garen een belletje vast. Deze kocht ik eerder op AliExpress.
Haken poesje mauw halsband met belletje

Het in elkaar zetten van poesje Mauw

Alle onderdelen vastzetten ging nog wel even lastig. Door de kleine haaknaald (eigen keuze 😉 ) was het erg strak gehaakt waardoor ik mijn stopnaald niet makkelijk kon gebruiken. Gelukkig kwam het allemaal goed :-).

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om geen rouge op de wangen aan te brengen, ik was bang dat ik het hoofdje zou verpesten. Zo vond ik het poesje ook al heel leuk.

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik super blij :-). Ik ga zeker nog meer uit het boekje haken. Binnenkort dus meer op mijn blog.
Haken poesje mauw eindresultaat

Heb jij laatst een leuk haakboek gekocht met verschillende haakpatronen?

Advertentie

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #22: Vlaggetjes slinger incl. gratis patroon
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels
Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard
Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis
Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Tip voor de rode wangetjes. Ik maak een heel klein proeflapje van 10×10 cm.(meteen ook handig om te zien hoe je stekenverhouding is) daarop oefen je met rouge, lippenstift die je eerst op je wijsvinger heb gedaan en door dan zachtjes ermee op het lapje wrijven.
  Zelf gebruik ik de doosjes van Pan Pastel.

 2. Ik ken dat poesje, ben lid van de bieb, dus ik het poesje mauw ook gehaakt, die van jou is echt leuk zeg, ik heb alleen geen wimpers gedaan, ik vondt dat zelf niet leuk, ik ben benieuwd naar de andere diertjes, over een poosje kan ik het boekje weer lenen.

 3. Het poesje is prachtig geworden! Haar patronen zijn prettig om volgen hé. En met vragen kan je ook altijd terecht op haar FB groep.
  Ik heb het katje ook gemaakt voor mijn nichtje, wel helemaal anders, in het zwart en wit omdat ie moest lijken op haar favoriete kat bij mijn ouders en met dubbele draad katoen omdat ie groter moest zijn. Moest je het leuk vinden om hem ook eens te zien, ik vul de link hieronder in.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.