Haken #13: Paardje Piem

Haken paardje piem review patroon
Reclame

Haken paardje piem review patroon Op Pinterest zag ik een super schattig gehaakt paard voorbij komen, paardje Piem. Ik was zo enthousiast dat ik het patroon aangeschaft hebt. Vandaag laat ik mijn eerste paard zien die ik heb gehaakt. Want ik kan alvast verklappen, ik ga er zeker meer maken :-).

Haakpatroon Paardje Piem

Het haakpatroon van paardje Piem kocht ik op de site Mykrissiedolls.nl. Het is een Nederlandse site en het patroon is ook Nederlands. Ik kocht het patroon voor € 4,25.

Mijn verzorgpaardje van vroeger nahaken

Op de site waar ik het patroon kocht staan meerdere voorbeelden van het gehaakte paardje Piem. Toch koos ik ervoor om het anders te doen ;-). Ik wilde namelijk mijn verzorgpaardje van vroeger namaken, Lucky. Hierdoor gebruikte ik andere kleuren en ander garen dan in het patroon worden genoemd.

Wat gebruikte ik

Mijn paardje Lucky is gehaakt met Action Regular garen (50 gr = 257 cm). Ik gebruikte de kleuren:

  • Donker bruin, hiervan gebruikte ik 25 gram
  • Zwart
  • Grijs
  • Wit
  • Lila

Ik gebruikte daarbij haaknaald 2,5 mm. Dat was toch best wel fijn werken. Ik haak eigenlijk liever met haaknaald 3,5 of 4 mm. Toch wilde ik dit garen gebruiken in verband met de juiste kleuren die Lucky ook heeft. Het garen werkte wel heel fijn. Het glijdt erg goed en is niet stroef (omschrijf je dat zo? ;-)).

Het hoofdje haken

Advertentie

Het hoofd was makkelijk omschreven in het patroon. Het waren alleen maar vasten en een popcornsteek. Deze maakte ik voor het eerst. Dat ging goed, al moest ik wel op youtube kijken voor een uitleg filmpje Popcornsteek. Het haken ging niet zo vlot met weinig licht, dat was wel een nadeel van de donkere bruine kleur.

De veiligheidsogen vastmaken was ook wat lastig. Omdat ik met een kleine haaknaald werk, waren de gaten van de steken om de ogen door heen te drukken erg klein. Met een grotere haaknaald heb ik de juiste steken wat opgerekt.
Paardje piem paard haken hoofd

Lichaam paardje Piem

Het lichaam haken ging vrij vlot. Ik was ook wat meer aan de haaknaald en het garen gewend. Bij toer 33 heb ik het lichaam opgevuld. Dit heb ik gedaan door eerst een sok te vullen met fijn grint. De rest heb ik opgevuld met vulwol. Zo staat het paardje beter. Dit stond niet in het patroon. De laatste toeren bestonden uit halve stokjes en stokjes. Deze gingen gelukkig goed. Met deze steken heb ik het soms nog wel eens lastig.
Paardje piem paard haken lichaam

Benen en armen

Omdat ik mijn verzorgpony nagemaakt heb, heb ik ervoor gekozen om de benen en armen net iets anders te maken qua kleuren dan het patroon zegt. De kleurwissels zijn anders. Zo is 1 been bijvoorbeeld helemaal bruin en het andere been heeft meer wit. Oh ja, en ik dacht dat donker bruin garen met weinig licht lastig was met haken… zwart is nog moeilijker ;-).

Na de armen en de benen heb ik de onderdelen al een beetje aan elkaar gemaakt. Dit lukte niet zo netjes als ik wilde. Dus ik heb het haakwerk even een week laten rusten.
Paardje piem paard haken lichaam benen armen

Oren, bles en halster

De oren en het halster haken gingen goed. Wel had ik iets meer losse gehaakt dan in het patroon vermeld stond. Mijn hoofdje was groter. De bles is anders dan het patroon, Lucky had namelijk maar een klein wit vlekje. Dit kleine vlekje heb ik helaas wel een paar keer opnieuw moeten haken voordat het was zoals ik wilde.
Paardje piem paard haken hoofdstel

Manen en staart

Advertentie

Zo ik dacht bijna klaar te zijn ;-). Maar de manen en staart waren best nog veel werk. De manen vond ik best lastig. Dit omdat ik er niet zo goed een leuk model in kreeg. Eerst leek Lucky meer op Ruud Gullit ;-).

Het eindresultaat

Over het eindresultaat ben ik best tevreden. De manen zijn nog niet precies zoals ik het wilde, maar ik durf niet meer te knippen ;-).Het patroon vond ik erg leuk haken. Dus ik ga zeker nog een nieuw paardje Piem haken, maar dan wel met een grotere haaknaald en dikker garen :-).
Paardje piem paard haken eindresultaat

Paardje piem paard haken voorkant

Paardje piem paard haken achterkant

Koop jij wel eens een haakpatroon online?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken
Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen
Haken #6: Diverse haakpakketten

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.