Reclame

Haken #12: Winterse haakpatronen

Haakpatronen winter zeehond pinguïn sneeuwpop
Reclame

Haakpatronen winter zeehond pinguïn sneeuwpop
Het is weer januari. De tijd dat alle kerstversiering weer opgeruimd wordt. Om de leegte in huis een beetje op te vullen haakte ik 3 verschillende winterse haakpatronen, een sneeuwpop, zeehond en een twee schattige pinguïns. In dit artikel deel ik waar je de (gratis) haakpatronen kunt vinden, wat mijn ervaring is en show ik het eindresultaat :-).

Gehaakte sneeuwpop

Het haakpatroon van deze schattige sneeuwpop vond ik op de site van Grietjekarweitje. De sneeuwpop haakte ik met witte en blauwe garen van de HEMA, “medium”. De mintkleurige garen komt van de Action. Ik gebruikte haaknaald 4.
Het patroon was iets anders omschreven dan wat ik gewend bent. Na even kijken hoe het zat, was ook dit patroon prima te haken :-). Alleen de neus vond ik een beetje groot. Deze heb ik dan ook opnieuw gehaakt maar met 6 losse i.p.v. 8 losse.
Wat vind je van deze schattige sneeuwpop?
Haken patroon sneeuwpop

Haken patroon sneeuwpop dichtbij

Gehaakte zeehond met muts en sjaal

Advertentie

Toen ik dit gratis patroon van een zeehond tegen kwam op Pinterest was ik op slag verliefd. Helaas was het wel een Engels haakpatroon. Toch ging het haken eigenlijk heel makkelijk. Het patroon is heel duidelijk en goed uitgelegd. Ik kwam alleen in moeilijkheden met het hoofdje vast maken. Het is maar goed dat daar een sjaal overheen ging ;-). Verder is mijn mutsje wel iets groter geworden dan het voorbeeld.
De zeehond haakte ik met witte en blauwe garen van de HEMA, “medium” en het grijze en mint garen komt van de Action . Ik gebruikte haaknaald 4.
Haken patroon zeehond
Haken patroon zeehond haakpatroon gratis

Gehaakte pinguïn met mutsje

Op de site van LuiLuh kwam ik diverse schattige gratis haakpatronen tegen. Wel weer in het Engels. Om in het winterse thema te blijven besloot ik de pinguïns te gaan haken met bijbehorend mutsje (ook op die site te vinden). Ik gebruikte dezelfde kleuren garen als bij de sneeuwpop en zeehond. Alleen koos ik ervoor om haaknaald 3 te gebruiken in verband met kleine onderdelen.
Haken patroon pinguins
Haken patroon pinguins met muts

Wat is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken
Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen
Haken #6: Diverse haakpakketten
Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

  1. Wat is dat zeehondje leuk en ook die pinguins zijn té schattig! Als ik dit zie, vind ik het toch jammer dat ik al te veel hobby’s heb om ook nog haken te gaan oppakken 😉 Ik vind het zo leuk om te zien wat je er allemaal mee kunt maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.