Haken #90: Such simple sjaal (gratis haakpatroon)

Haken simpele sjaal gratis haakpatroon beginners
Reclame

Haken simpele sjaal gratis haakpatroon beginners
Misschien herken je het wel? Het haken van knuffels gaat goed, maar een sjaal is lastig. Dat is bij mij het geval. Daarom zocht ik een super makkelijk patroon om een sjaal te haken. Op de site van WilMade vond ik een geschikt patroon. In dit artikel vertel ik er alles over :-).

Het gratis haakpatroon van de Such simple sjaal

Het gratis haakpatroon van de simpele sjaal vind je op de site van WilMade. Je vind bij het gratis haakpatroon een uitgeschreven Nederlands patroon en een engelse uitleg video.

Het patroon lijkt mij op het eerste gezicht erg makkelijk en goed te volgen. Gelijk had ik zin om te beginnen. Niet te veel uitzoeken en gewoon lekker ontspannen haken.

Wat heb ik gebruikt voor mijn Such Simple sjaal

 • Promo garen licht groen van Zeeman. Let op: Voor mijn gehaakte sjaal gebruikte ik Promo garen 300 gr, 390 m. Deze variant is dikker dan gewone promo garen. Ooit eens gekocht niet wetende dat er twee varianten van het Promo garen zijn. Ik gebruikte 330 gram.
 • Haaknaald 8 mm
 • Stopnaald
 • Schaar
 • Steekmarkeerders

Starten met haken van de Such Simple sjaal

Juiste haaknaald

Een sjaal moet altijd een beetje loshangen en soepel vallen. Ik begon met haken met haaknaald 6 mm, als snel merkte ik dat deze haaknaald niet groot genoeg was. Daarom koos ik uiteindelijk voor haaknaald 8 mm. Het wordt zo wel, lange halen gauw thuis zullen we maar zeggen. Maar met sjaals vind ik dat juist fijn. Ook kan je de steken goed zien met een grotere haaknaald.

Beginnen met haken van de sjaal

Advertentie

De eerste 5 toeren maakte ik met behulp van het filmpje wat bij het haakpatroon hoort. Erg fijn om te horen en te zien wat je moet haken. Het filmpje was erg duidelijk, maar toch moest ik een keer een paar toeren uithalen omdat ik een steek was vergeten, oeps :-). Gebeurd mij echt altijd met sjaals, haha.
Haken such simple sjaal eerste toeren

Toeren herhalen

Tijd om de eerste keer de toeren te gaan herhalen. Ik probeerde dat met het uitgeschreven patroon, maar toch pakte ik het filmpje er wel een paar keer bij. Vooral bij het begin, midden en einde van de toeren.
Haken sjaal toeren simpel

En we gaan door met haken

En daarna herhaalde ik in totaal nog 8x de toeren. Het filmpje hoefde ik inmiddels niet meer te zien. Het patroon haakt echt heerlijk weg en zoals het patroon beloofde erg makkelijk. Ook het garen helpt mee, want door de grote haaknaald zijn alle steken goed te zien :-).

Toch moet ik wel eerlijk zijn, sjaals haken wordt voor mij op een gegeven moment saai en dan moet je nog zo’n stuk, haha. Gelukkig gebruikte ik dik garen :-). Knuffels haken is echt meer mijn ding.
Haken omslagdoek makkelijk patroon

Eindresultaat gehaakte simpele sjaal

Het gratis haakpatroon van deze simpele sjaal kan ik echt aanraden om te haken. Het patroon is erg makkelijk en met het filmpje gelijk duidelijk. Met het eindresultaat ben ik erg blij. De sjaal is ook echt lekker warm en zacht. De sjaal is 170 cm breed geworden.
Haken sjaal eindresultaat

Haken sjaal omslagdoek inspiratie ideeen

Wat haak jij liever knuffels of sjaals/omslagdoeken?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Haken #89: Pica Pau Robin Eenhoorn
Haken #88: Connie de Koala, gratis eigen haakpatroon
Haken #87: Tippentop monster Timothy
Haken #86: Chihuahua Diva (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #85: Vosje Victor (patroon MyKrissieDolls)
Haken #84: Kerstballen (gratis eigen gemaakt patroon)
Haken #83: Pica Pau Marcia Alpaca

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. Ik ga het proberen! Mijn vriendin had mij de uitdaging geven om van breien naar haken over te schakelen. Ze stuurde mij het patroon van de labrador en die is nu af. Een volgend project beginnen met mijn Mandala garen en deze sjaal lijkt mij prima geschikt. Met behulp van de video moet het gaan lukken. Bedankt voor je blog.

 2. Ik durf nog steeds niet aan een sjaal te beginnen; bang dat het te moeilijk is. Maar nu misschien wel…..? Ben best een beetje jaloers 😉

 3. hahahaha zo grappig toch? Jij en ik, ik ben dus van de sjaals, doe mij die maar, en dit is inderdaad naar wat ik zie een heel makkelijk patroon, het is voor mij dit, of lekker dus een mooie mandala, ben ik ook even mee gestopt, waar moet ik ze laten en koningsdag zal er wel niet inzitten zo wel, zie ik dan wel weer 😉

  Doe jij die knuffels maar! Doe ik de sjaals 😀

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.