Handlettering #3: Oefenen op wenskaarten

DIY Handletteren eigen wenskaarten
Handletteren vind ik nog steeds erg leuk om te doen. In mijn eerste artikelen over handlettering heb ik me met oefenen vooral gericht op het maken van posters met een quote. Om mijn handlettering skills te verbeteren ben ik verder gaan oefenen met wenskaarten met diverse teksten. In dit artikel de eerste kaartjes die ik heb gemaakt. Ook leg ik uit hoe ik deze wenskaarten heb gemaakt. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Beginnen met wenskaarten handletteren

Allereerst natuurlijk welke materialen ik heb gebruikt. Dit zijn gewoon basic benodigdheden. Het leuke van handletteren is dat je er niet veel voor nodig hebt.

 • Blanco kaarten, deze zij van Bruna
 • Dunne zwarte fineliner (merk onbekend)
 • Potlood
 • Gum
 • Action Twinmarkers

Ik zal je mijn manier vertellen hoe ik deze kaartjes heb gemaakt. Ik ben nog een beginner qua handletteren, dus tips of verbeterpunten zijn zeker welkom :-).

Als eerste maak ik met potlood een grove indeling op de kaart. Is de indeling naar tevredenheid, dan ga ik de letters tekenen met potlood. Is ook dat naar vele pogingen naar wens dan teken ik alles over met een dunne zwarte fineliner. Ik laat alles goed drogen en gum de overgebleven potloodlijnen weg. Als laatste heb ik op mijn kaarten nog wat kleur aangebracht met behulp van de Twinmarkers van de Action. I love them :-).

Als het helemaal mis gaat…

Ja, dat is dan balen… het grootste voordeel van handletteren vind ik dat de materialen die je gebruik niet zo duur zijn. Is het niet naar wens of gewoon kei hard mislukt. Niet lang getreurd, scheur het door en begin opnieuw :-). Al doende leert me zeggen ze dan, al is het natuurlijk niet leuk! Zie hieronder een voorbeeld van een mislukt kaartje van mijzelf. Bijna helemaal af, maar ik maakte van de i’s twee c’s…
handletteren oefenen op wenskaarten

Genoeg vertelt, tijd voor de gemaakte wenskaarten :-).
Handletteren kaart schrijven van harte

Handletteren kaart maken proficiat

Handlettering kaart schrijven gefeliciteerd

Handletteren kaart schrijven Add confetti

Handletteren kaart schrijven zomaar

Heb jij nog plannen om te gaan handletteren?

Gerelateerde artikelen:

Handlettering #2: Oefenen met poster met tekst
Handlettering #1: Laat ik het ook eens proberen

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

21 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. dirk1heidi schreef:

  Wat mooie zelf gemaakt kaartjes zijn het..

 2. Sheila @ beineffable.com schreef:

  Ik vind het ook super leuk. Ik doe snelle dingen zonder potlood. Daar heb ik dan geen geduld voor om het eerst met potlood te doen. Ik zocht nog van die blanco kaarten. Wist niet dat Bruna ze verkoopt. Goede tip.

 3. Jeanine schreef:

  Hele mooie kaartjes! Wat leuk dat je er zo goed in bent. Ik ben er onlangs ook een beetje mee begonnen in mijn bullet journal maar nog lang niet zo goed.

 4. Michelle schreef:

  Wauw wat een mooie kaartjes! Net alsof je ze kant en klaar hebt gekocht..

 5. Meike schreef:

  Ontzettend leuke kaarten. Ik ben ook beginnende en zou wat meer de tijd moeten nemen om te oefenen. Voor Vaderdag ben ik wel los gegaan op een kaart. Ik heb toen gebruik gemaakt van een blanco bruine kaart met zwarte fineliner en accenten met een witte gelpen gemaakt.

 6. Myriam schreef:

  Amai zeg, je wenskaarten zien er super uit! Je bent hier goed in.
  Ik heb er ook wel aan gedacht om een poging tot handlettering te ondernemen, maar ik denk dat ik toch liever met m’n laptop aan de slag ga met allerlei fonts. 🙂

 7. Yolanda schreef:

  Wat een leuke kaartjes! Jij geeft mij inspiratie om het ook eens te proberen. 🙂

 8. Mirjam schreef:

  Wauw! Dat is toch een cadeautje op zich om te krijgen?! Veel persoonlijker wordt het niet.

 9. M.Th. schreef:

  Als ik die leuke kaarten (en al die andere “wow”- dingen die je maakt) van jou zie, denk ik, dat ga ik ook doen. Jammer genoeg komt het er meestal niet van. Ben een beetje jaloers op jou dat jij het gewoon wèl doet.

 10. Morgaine schreef:

  Wauw wat is dat prachtig geworden en het siert jou ook absoluut dat je ook een mislukking durft te laten zien, zo bereik je ermee dat mensen die willen starten zien, dat alles oefening nodig heeft, die dan kunst baart 😉

  Zelf? nee… nog niet, laat mij nog maar even haken, ik heb nu 4 projecten in totaal, nummer 1 heb jij al gezien waar ik mee bezig ben, en dan voor mijzelf, een deken en een tas.. is de bedoeling 😉 Kortom, voorlopig kan ik nog even lekker met de haaknaald aan de slag, hahaha

  X

 11. jeapiebel schreef:

  Prachtig gedaan weer! Dat zeg je goed over wanneer het mis gaat dan is het makkelijk opnieuw te beginnen en alles gewoon te scheuren. Dat is mooi te doen idd als het niet zo prijzig is.

 12. Leuke kaartjes! Het is en blijft een kwestie van oefenen hè. Had ik maar meer tijd!

 13. Florentine schreef:

  Wat leuk!!! Het lijkt me leuk om zelf kaarten te maken <3

 14. Leonie schreef:

  Je bent er echt goed in!

 15. Betty schreef:

  Heel goed Els! Je moet niet te veel bibberen, want dan mislukken ze allemaal😀
  Jij hebt het er goed afgebracht!👍🏻

 16. zazazoobeauty schreef:

  Wat zijn ze ontzettend leuk! Ik denk dat ik er niet zo’n vaste hand voor heb.

 17. Simone schreef:

  Wat een leuke en mooie kaarten! De quotes zijn ook erg leuk. Wie deze ontvangt zal er vast heel blij van worden!

 18. Romy schreef:

  Wat zijn ze superleuk geworden! Ik ben pas net begonnen met handletteren en je inspireert me om ook mijn twin markers er daarvoor eens bij te pakken 🙂

 19. lisetteloves2017 schreef:

  De kaarten zijn erg mooie geworden. Ik wil het elke keer wel eens gaan proberen. Maar vind het lastig hoe te beginnen…

 20. MarjonS schreef:

  Leuke kaartjes!
  Ik denk steeds, dat ga ik ook proberen. Maar nog niet aan toe gekomen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top