Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action

Kaarten maken Action Snijmallen voorbeelden
Reclame

Kaarten maken Action Snijmallen voorbeelden
Bij de Action zag ik allemaal nieuwe snijmallen liggen… gevaarlijk ;-). Ik heb me ingehouden, ik kocht 4 nieuwe setjes (€ 2,99). Vandaag laat ik zien wat ik al heb gemaakt met deze snijmallen en natuurlijk vertel ik ook hoe ik de kaarten heb gemaakt zodat jij ze ook kunt namaken.

Benodigdheden voor de kaarten

Voor deze kaarten gebruik ik alleen knutselspullen die je bij de Action kunt kopen. Wel zo voordelig ;-). De snijmallen zijn echt de basis van deze kaarten. Om met deze snijmallen te kunnen werken heb je een snij- en embossingmachine nodig. Ik heb de Love2craft van de Action. In dit artikel vind je ook uitleg over hoe de snijmallen werken :-).

Vier verschillende setjes snijmallen
Setje 1 ‘Home sweet home’: dit setje bestaat uit de snijmal met de tekst ‘Sweet home’ en bevat verder mallen om een huisje te maken en diverse cactussen.
Setje 2 ‘Happy Birthday’: dit setje bestaat uit een snijmal met de tekst ‘Happy Birthday’ en bevat verder mallen om een taart te maken en ballonnen.
Setje 3,‘Welcome little one’: dit setje bestaat uit een snijmal met de tekst ‘Welcome little one’ en bevat verder mallen om een kaart voor een geboorte van een baby te maken
Setje 4, alfabet en cijfers: dit setje bevat alle letters en cijfers. Deze set ga ik niet alleen voor kaarten gebruiken maar ook in mijn bullet journal.
Action love2craft cutting die voorbeelden

Action love2craft snijmallen

Advertentie

Daarnaast gebruikte ik standaard knutselspullen zoals:
Blanco kaarten
Dikker gekleurd, wit en zwart papier
Stanleymes, liniaal en snijmat
Pritt
Fineliner

Setje 1 ‘Home sweet home’ kaarten

De onderste kaarten heb ik gemaakt met het ‘home sweet home’ setje. Als eerste heb ik alles uit het papier gesneden met de snijmallen. Op de eerste blanco kaart heb ik een zwarte lijn getekend waarop ik de cactussen en tekst met pritt heb geplakt.
Kaarten maken snijmallen cactussen
Bij de tweede kaart, gemaakt met dit setje, koos ik voor een licht groene blanco kaart. Hierop plakte ik een wit dikker papier met drie vierkanten eruit gesneden. Dit deed ik met een snijmal, maar je kunt deze ook makkelijk zelf maken met een stanleymes en liniaal :-). In de drie vierkanten plakte ik met Pritt de cactussen en bovenaan de kaart in zwarte letter ‘Sweet Home’.
Kaarten maken snijmallen action verhuiskaart

Setje 2 ‘Happy Birthday’ snijmallen

Ook bij deze kaarten begon ik met alle onderdelen uit het papier te snijden met de snijmallen. Ik koos om steeds dezelfde pastelkleuren te gebruiken.

De eerste drie kaarten maakte ik op dezelfde manier. Ik tekende met een zwarte fineliner een rand op een blanco kaart. Vervolgens plakte ik met Pritt alles netjes op de kaart. Dit was best een nauwkeurig werkje met alle kleine onderdelen, maar dat maakt de kaart wel extra strak :-).
Kaarten maken snijmallen taart ballonnen

Kaarten maken snijmallen happy birthday

Kaarten maken snijmallen verjaardagskaart voorbeeld
De laatste die ik maakte met deze snijmal was een ballonnen kaart.
Kaarten maken snijmallen verjaardag ballonnen

Setje 3 ‘Welcome little one’ snijmallen

Advertentie

Bij deze eerste kaart die ik maakte met dit setje pakte ik een wit velletje dikker papier en daaruit sneed ik met de snijmal de tekst. Vervolgens plakte ik dit vel op een iets groter roze papiertje. De losse onderdelen van de woorden (gaatjes van de o en e’s bijvoorbeeld) plakte ik met pritt ook nog op de kaart. Is de tekst nog makkelijker leesbaar. Om de kaart af te maken maakte ik nog een wolkje vast met foam tape bovenin de hoek. Deze zit ook bij het setje.
Kaarten maken snijmallen geboortekaartje zelf maken
Bij deze kaart plakte ik eerste een roze papiertje op een blanco witte kaart. Daarboven plakte ik met Pritt drie vierkantjes en de tekst ‘Welcome little one’. Als laatste sneed ik met de snijmal het konijntje, wolkje en speentje uit. Toen was deze kaart ook klaar.
Kaarten maken Action snijmallen voorbeelden geboorte

Welke snijmallen zijn jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt
Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjes
Kaarten maken #32: Handletteren met penseelstiften (action) en fineliners (incl. filmpje)
Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten
Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

15 reacties

  1. Meteen naar de Action gegaan. Helaas nog niet de Happy Birthday en de cijfers gevonden, wel een leuke met allerlei bladeren en een met een weckpot. Morgen nog bij andere Action grazen …..

  2. Ohh die met die cactusjes heb ik niet gezien nog. De rest wel -heb het happy birthday and letters/cijfers setje ook meegenomen. Die van de baby kaartjes laten liggen maar nu toch een beetje spijt!

  3. Wat een mooie snijmallen en ook onwijs leuke kaarten! Vooral die met de ballonnen vind ik prachtig, maar de cactuskaarten zijn ook erg leuk. Misschien dat ik die cactusmallen ook nog eens ga halen bij Action. Daar kun je heel wat kanten mee op volgens mij 🙂

  4. Wat zijn ze mooi deze kaartjes met de nieuwe snijmallen. Ik wil er ook meteen mee aan de slag!
    Snijmallen en clear stamps zijn mijn favoriet.

  5. Wat een leuke en mooie kaartjes zijn het geworden! Knap hoe je het elke keer weer bedenkt!

    De cactussenset vind ik wel erg grappig, en ook die voor de babykaartjes vind ik wel iets. Toch nog maar weer eens een keertje bij onze Action gaan kijken of ze deze ook hebben.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.