Knutselen: Knutselen met papierblokken

Knutselen Papierblok Ideeen Action
Reclame

Knutselen Papierblok Ideeen Action
Sommige mensen hebben het met make up, anderen met schoenen en ik heb het met papierblokken. Zie ik een mooi papierblok, dan moet deze mee naar huis. Vandaag laat ik zien wat je allemaal met papierblokken kunt maken. Ze zijn namelijk super handig om veel te hebben, haha ;-).

Mijn collectie papierblokken

Hieronder een foto van een klein deel van mijn collectie papierblokken. Deze komen allemaal van verschillende winkels zoals kruidvat en Xenos maar voornamelijk van de Action. Dit blijft toch mijn favoriete winkel om goedkoop knutselspullen te kopen.
Knutselen stapel Papierblokken inspiratie
Deze boekjes gebruik ik in dit artikel om te laten zien wat ik allemaal doe met papierblokjes. Deze boekjes komen van de Action en kostte € 0,99 per stuk. Elk blok bevat 36 vellen (10,5 x 15 cm) waarvan 18 verschillende designs.
Knutselen paperblock action

Snel een briefkaartje versturen

Heb je even geen tijd en geen wenskaarten liggen? Dan kun je van een papier uit een papierblok snel een kaart maken. Kies een geschikte afbeelding, snij deze waar nodig in een ander formaat. Maak in het midden van de kaart een streep met een zwarte fineliner. Zet aan de rechterkant daarvan nog drie strepen voor het adres. Nu nog een persoonlijke wens en een postzegel en de kaart is klaar om te versturen :-).
Knutselen briefkaarten maken simpel papierblok

Kaarten maken

Misschien niet zo verrassend, maar papierblokken gebruik ik het meeste om kaarten te maken. Hieronder zie je twee voorbeelden die ik heb gemaakt met deze papierblokjes. Zoek je meer inspiratie om kaarten te maken? Kijk eens onder de categorie Kaarten maken :-).
Knutselen kaarten maken papierblokAction

Een boekenlegger maken

Advertentie

Papierblokken zijn ook super handig om snel een leuke boekenlegger te maken. Ik vind dat een leuk extraatje als ik een boek cadeau geef.

Uit het papier snij ik een rechthoek. Ik koos voor 5 x 15 cm. Vervolgens voor extra stevigheid heb ik de boekenlegger geplastificeerd (dit hoeft niet). Met een perforator maakte ik een rondje in de boekenlegger en daar deed ik een lintje doorheen.
Knutselen papierblok inspiratie boekenlegger

Cadeaulabels

In deze boekjes zitten niet alleen hele pagina’s gevuld met één patroon of quote, maar ook pagina’s met 2 en zelf 4 verschillende designs. Vaak gebruik ik dit soort kleinere plaatjes om cadeaulabels te maken.

Snij van de bovenste hoeken kleine driehoekjes. Maak ik het midden met een perforator een gaatje. Dan is het label al klaar :-).
Knutselen cadeaulabels maken papierblok

Inlijsten

Omdat deze boekjes 10×15 cm zijn, zijn ze ook geschikt om afbeeldingen in de lijsten. Ook andere papierblokken kun je hiervoor gebruiken. Alleen zou je dan even het papier op maat moeten snijden.

Elk boekje die ik in dit artikel gebruik, bevat diverse pagina’s met quote’s. Leuk vind ik ook dat de boekjes helemaal in één thema zijn door hetzelfde kleurgebruik, dus in een lijst met meerdere foto’s zijn ze mooi te combineren :-). Ik koost van de quote “enjoy the little things”, een gouden schildpad en “follow your dreams”.
Knutselen papierbok Action inlijsten

Bullet journal

Advertentie

Verder gebruikte ik veel papier uit papierblokken in mijn bullet journal. Elke maand had ik een quote die ik schreef op papier uit een papierblok. Op de foto een voorbeeld. Deze achtergrond komt niet uit de papierblokjes die ik steeds heb gebruikt in dit artikel. Voor een hele pagina is 10 x 15 cm net te klein.
Bujo februari quote love is all you need

Waarvoor gebruik jij papierblokken nog meer? Ik ben erg benieuwd :-).

De papierblokken in dit artikel heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

18 reacties

 1. Hoi vooral de roze kaarten vind ik heel mooi maar waar vind ik de beschrijving hoe je deze maakt? De hartjes zijn zo mooi naast elkaar gestanst!

  1. Sorry, ik heb geen uitgebreide beschrijving van deze kaart. De hartjes maakt ik met mijn snij- en embossingmachine Love2craft en een hartjes snijmal. De snijmal plakte ik eerst vast met washi tape, voordat ik alles door de machine haalde.

 2. Leuke lay out heb je gedaan. Duidelijk geworden. Knutselen is zeker leuk om te doen. Action hebben zoveel spullen. Ik keek ook ernaar. Leuk gedaan om in te lijsten. Je kan zoveel dingen maken. Papier blokken is zeker leuk idee.

 3. Wat een leuke ideeën! Zelf ben ik ook verzot op papierblokken. Momenteel ben ik bezig aan een grote opruim van m’n knutselgerief. Ik heb veel te veel verzameld. 🙂

 4. Ik scheur vaak hoeken uit die papierblokken. Die plak ik dan in de hoek van een bullet journal pagina, om daar vervolgens iets op te stempelen of te schrijven. Zo maak ik met verschillende soorten bijpassend papier een layout voor als ik een leuke dag heb gehad

 5. Leuk hoor! Ik heb hetzelfde met papierblokken…kan ze niet laten liggen in de winkel.
  Ik maak vooral kaarten, maar ook wel cadeaudoosjes en aardigheidjes. Heerlijk, kan echt genieten van mooi dessinpapier!
  Groetjes
  Jantine

 6. Wat een leuke ideetjes allemaal en ook een prachtig resultaat! Ik heb ook een flinke stapel papierblokken van Action liggen en vind het heerlijk om daar nu mee aan de slag te kunnen gaan. Dit is wat dat betreft wel dé tijd om lekker creatief bezig te zijn.

 7. Uhhhh, ik heb ze eerlijk gezegd nog nooit bekeken, of gezien of is het mij opgevallen… Ik ga eens kijken als ik weer bij de Action ben, maar lekker rustig winkelen zit er niet bij, zeker niet bij de Action hier… dus even wachten nog.

  X

  1. Ik ga de laatste weken ook nog maar 1x bij Action geweest. Gelukkig is het hier goed geregeld en als ik ga is het ook rustig.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.