De knutseltip van 2017: Transferfolie incl. filmpje

30 Responses

 1. Natanja schreef:

  Als je folie blijft vlekken met warmte, dan is het folie alleen om te lijmen. Daar kwam ik na veel gedoe ook achter 🙂
  Beetje laat misschien, maar toch…

 2. Truus schreef:

  Hallo dat folie waar je het over had ..is dat transferpapier wat je gebruikt voor textiel?
  Gr truus

 3. Monqiue van Zuidam schreef:

  Hoi Els, ik heb Minc foil nu pas ja nu pas ontdekt. Geweldig. Alleen het is en blijft vlekkerig bij mij, niet geheel dekkend. Zou het aan mijn laminator ( een oud beestje ) kunnen liggen?? Hopelijk heb jij tips.
  Alvast bedankt. Groetjes, Monique

 4. Lima schreef:

  Hé! Leuke artikel! Ik denk idd dat je gelijk hebt over Paper Poetry dat ie erg vlekkerig is?*huilhuil* Ik dacht al ligt het aan mij? Maar het komt namelijk ook buiten de letters te staan waardoor je eigenlijk de plek ziet van waar de folie volledig op lag! Jammer, 6 euries weg.. maar goed, voor alles een eerste x nu weet ik in ieder geval welk folie ik moet hebben hiervoor! Dikke kus

 5. Rowena schreef:

  Leuk artikel!? Wel heb ik nog een aantal vragen. Welke laserprinter gebruik je zelf? Aangezien niet elke laserprinter met dikker papier om kan gaan. En voldoet elk lamineerapparaat?

  • Els schreef:

   Wij hebben een hele oude printer, maar ik geloof dat printers met handinvoer wat meer kunnen hebben. Even na vragen als je er eentje koop. Lamineerapparaat maakt denk ik niet uit. Ik zal even kijken hoe warm jouw apparaat wordt en niet te warm beginnen. Succes

 6. gera schreef:

  Voor de mensen die geen laserprinter hebben. Er zijn ook tonerpennen te koop

 7. Marije schreef:

  Op de verjaardagswensenlijst gaat: (geld voor)
  -een laserprinter
  -een lamineermachine
  ?

 8. Morgaine schreef:

  Echt hoor Els, jij moet gewoon een webshop gaan starten, ik denk dat dit heel goed zou gaan lopen!

  X

 9. Sheila schreef:

  Super leuk. Ik had zelf niet eens aan deze opties gedacht.

 10. Myriam schreef:

  Bedankt voor de tip!

 11. Inge schreef:

  Ik ken het transferfolie uit het kalligraferen, waarbij je door op de folie te schrijven hetzelfde effect krijgt. De tip van het lamineerapparaat vind ik echt geweldig! Nooit aan gedacht dat het ook op andere manieren kon dan te “schrijven”. Ik denk dat ik al weet hoe ik het ga inzetten. 🙂

 12. Yolanda schreef:

  Wat een leuke techniek! Fijn dat je er een filmpje van gemaakt hebt, want ik heb hier nog nooit eerder van gehoord en dit is mooie uitleg. Super leuk !

 13. smurfige knutselfan schreef:

  Wat mooi gedaan en wat een leuke technieken. Ik ken deze folie niet maar t lijkt me leuk om hiermee aan de slag te gaan. Bedankt voor je leuke ideeën! 🙂

 14. Heidi schreef:

  Super mooi geworden…

 15. Linda schreef:

  Erg leuk…..ook met je filmpje. Maak je ook een filmpje hoe je dat met je stans doet? Groetjes, Lin

  • Els schreef:

   Nee, daar maak ik geen filmpje van :-). Je doet eerst het dubbelzijdig klevend vel in de speciale snijmachine met snijmal. Dan haal je aan een kant de beschermlaag eraf. Die kant plak je op je kaart. Daarna doe je de andere beschermlaag eraf. Daarop breng je de folie aan. Na even goed aan te duwen haal je het velletje folie er af. Dan blijft op het pakkend deel de folie zitten. Succes :-).

 16. Cindy schreef:

  Ken het van de nagelwereld. Met de printer is mooi maar denk niet dat heel veen mensen die thuis hebben.

 17. Luci Sanders schreef:

  Het laatste snap ik Niet helemaal,met die mallen gebruiken.

  • Els schreef:

   Je doet eerst het dubbelzijdig klevend vel in de machine. Dan haal je aan een kant de beschermlaag eraf. Die plakt dan en die kant plak je op je kaart. Daarna doe je de andere beschermlaag eraf. Daarop breng je de folie aan. Na even goed aan te duwen haal je het velletje folie er af. Dan blijft op het pakkend deel de folie zitten.

 18. Angélique schreef:

  Wat leuk, dat folie ken ik helemaal niet, de mogelijkheden zijn eindeloos 🙂 je hebt de verschillende technieken ged uitgelegd, dankjewel daarvoor!

 19. Romy schreef:

  Wauw, wat een gave techniek! Het ziet er echt heel mooi uit en zo te zien kun je er zo veel kanten mee op 🙂

 20. zazazoobeauty schreef:

  Dit kende ik nog helemaal niet, wat leuk zeg!! Hier kun je echt heel creatief mee zijn!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL