Reclame

Review: Action Bullet journal vs Leuchtturm1917

Action bullet journal review
Reclame

Action bullet journal review
Vandaag heb ik een extra artikel voor jullie. Sinds woensdag verkoopt de Action bullet journals. In dit artikel mijn ervaring met deze budget bullet journal en vergelijk ik deze met mijn bullet journal de leuchtturm1917. Benieuwd?

Action bullet journal vs de Leuchtturm1917

Zoals je als eerder op mijn blog hebt kunnen lezen (Bullet journal #1: een begin maken) kocht ik begin dit jaar een Leuchtturm1917. Deze kostte € 17,95. Deze bullet journal heeft een hardcover, 251 pagina’s van 80 grams papier, inhoudsopgave en genummerde pagina’s.

Vanmiddag kocht mijn lieve vriend bij de Action de Action Bullet journal voor maar € 1,99. Ja, je leest het goed. Geen geld! Deze bullet journal bevat een softcover, 300 pagina’s van 90 grams papier en instructies. Links de Leuchtturm1917 en recht de budget Bullet journal van de Action.
Action bullet journal covers

Eerste indruk Action Bullet Journal

Advertentie

Wow, eigenlijk ben ik gelijk heel blij. Ik was een beetje bang voor de softcover, maar deze is eigenlijk best stevig. Ook de vormgeving van de kaft vind ik erg vrolijk :-). De goud folie (op sommige bolletjes) maakt het af. De pagina’s in de binnenkant zien er netjes uit. Het papier heeft een mooie dikte.

Het papier van de Action bullet Journal en de Leuchtturm

Het papier van een bullet journal is erg belangrijk. Allebei de agenda’s bevatten beide gestippeld (dotted) papier. Dit vind ik erg fijn werken. Die puntjes van de Action staan wel iets verder uit elkaar en zijn iets groter. Je kunt ook zien dat de pagina’s van de Action een stuk witter zijn. Links de Leuchtrrum en rechts Action.
Action bullet journal dotted puntjes
De pagina’s van beide bullet journaals vallen mooi plat als je ze openlegt. Zo is het makkelijk om bullet journal pagina’s te maken over meerdere pagina’s.

De Leuchttrum
Leuchttrum1917 bullet journal plat
Action
Action bullet journal pagina plat liggend

Doordrukken en ghosting

Doordrukken van fineliners en (markeer)stiften door het papier en ghosting (het zachtjes zien van de stiften en pennen door het papier) vind ik beide niet mooi.

Bij mijn Leuchtturm1917 had ik dus een testpagina gemaakt hoe het doordrukken en de ghosting is bij de verschillende fineliners en stiften. Dit vond ik eigenlijk best tegenvallen bij mijn leuchtturm :-(. Je ziet de markeerstiften echt doordrukken. Ook is er erg veel ghosting te zien, vooral bij de titel van de pagina en de pigma microns helaas.
Leuchttrum1917 bullet journal pennen test pagina

Advertentie

Leuchttrum1917 bullet journal ghosting doordrukken

Natuurlijk heb ik het doordrukken en de ghosting ook getest bij de Action bullet journal. En oh… wat ben ik blij verrast!!! Zoals je zult zien op de foto is er van doordrukken geen sprake. Maar ook de ghosting is echt minimaal. WOW!
Action bullet journal pennen test pagina

Action bullet journal ghosting doordrukken

Mijn oordeel over de Action bullet journal vs de Leuchtturm

Wil je altijd al een bullet journal beginnen maar twijfelde je door de hoge aanschafprijs? Dan kan ik je zeker deze bullet journal aanraden. Ben je perfectionistisch (net zoals ik 😉 )? Dan kun je er altijd 2 kopen, eentje om te oefenen en eentje voor de definitieve pagina. Want € 1,99 is natuurlijk niet veel geld :-).

De kwaliteit van de Action bullet journal heeft me zeker verrast voor dat geld! Goed papier en leuke kaften :-). Echt zo top om zo weinig tot geen ghosting te zien. En doordrukken deden de markeerstiften nauwelijks. Kleine minpunten van de bullet journal van de Action tegenover mijn Leuchtturm vind ik de softcover, geen paginanummers en een instructie. Ik had liever een losse instructie gezien.

Advertentie

Ik ga zelf wel verder in mijn Leuchtturm1917. Dit omdat ik daar al veel pagina’s heb gemaakt. Maar de bullet journal van de Action is zeker een aanrader om te kopen :-). Ik baal zelf wel een beetje dat ik de Leuchtturm al eerder had gekocht…

Wil je starten met je bullet journal? Misschien is dan mijn eerste artikel over hoe ik ben gestart met mijn bullet journal iets voor jou :-).
Starten bullet journal begin Leuchtturm1917 inspiratie ideeen

Gerelateerde artikelen:

Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Reclame

32 reacties

 1. Ik ben vanavond ook een beetje aan het spitten geweest. En ik dacht ook al van “Daar heb je toch niet specifiek een bulletjournal voor nodig? Maar of er nou weer dikke boeken zijn met blanco papier weet ik ook niet Ik wil namelijk niet in een dun schriftje werken. Die is bij mij zo vol. Maar ik lees best nog wel wat problemen over die journals.. Bij Bol komen boeken van € 13,00 er erg slecht af.

 2. Hallo,
  Wat een leuke vergelijking. Ben zelf op zoek naar een goede bullet jornal en zou dus graag met die van de action willen beginnen want ja…mischien vind ik het wel helemaal niet leuk.
  Helaas kan ik die dus bij de Action’s in mijn buurt niet vinden. De medewerkers weten zelfs niet wat het is. ?

 3. Fijn dat je jouw ervaring deelt. Ben ook wel verbaasd dat de Bullet Journal van Action zo’n goede kwaliteit heeft voor zo’n lage prijs. Doet mij twijfelen om er ook aan te beginnen… 🙂

 4. Dat ziet er nog best goed uit voor de Action! En best apart dat bij je dure Leuchtturm1917 er sprake is van doordrukken en ghosting en dat het amper is bij die van de Action. Je zou juist van het dure verwachten dat het een betere kwaliteit is 😮

 5. Wel een beetje gek dat je zegt: “Wil je altijd al een bullet journal beginnen maar twijfelde je door de hoge aanschafprijs?” Want het kan ook gewoon in een schriftje. Het kan in elk boekje, want het is een systeem. Maar voor de rest een mooie review! Heel handig ook!

 6. Ben benieuwd in welke plaats ze deze al in de Action hebben liggen. Hier wordt ik altijd heel gek aangestaard als ik ernaar vraag. Ze hebben er nog nooit van gehoord …

 7. Zag die dure exemplaren toevallig vorige week bij de boekhandel liggen. Wat een hoge prijzen voor een bundeltje lege vellen papier, dacht ik nog. Fijn dat er van die voordelige bij Action te koop zijn en die bovendien ook nog van een betere kwaliteit papier zijn.

 8. Vind hem echt heel mooi! Helaas hier en ook in de omgeving niet te krijgen. Maar een vriendin heeft hem wel kunnen scoren en nam er voor mij ook 1 mee. Zo lief! Vind de witte paginas persoonlijk ook mooier, en altijd fijn dat het papier dik genoeg is zodat het niet te veel doordrukt.

 9. Wat leuk dat je de twee bullet journals met elkaar hebt vergeleken! Ik heb toevallig gisteren twee bullet journals bij Action gescoord en ben er ook helemaal weg van. Goed om te horen dat de kwaliteit zo te horen ook verrassend goed is!

 10. Ik ben ook echt verrast dat die van Action eigenlijk beter is dan die Leichtturm1917! Vooral dat doordrukken en goshting is heel vervelend en gebeurd bij mijn Moleskine dotted ook. Ik blijf die ook gebruiken, maar daarna wil ik die van Action proberen. Bedankt voor de test en de tip!!

 11. Woh, wat een verrassing dat Action deze ook heeft…….en voor dat geld! Het proberen waard!
  Bedankt voor de tip en ik ga het zeker proberen en oefenen……

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.