Review: Action Schilderen op nummer

Review action schilderen op nummers paint by numbers
Reclame

Review action schilderen op nummers paint by numbers
Een weekje geleden kocht ik bij de Action een schilderij dat je kunt schilderen op nummers. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit. Dus ik ging ermee aan de slag. In dit artikel vertel ik er alles over.

Action Schilderen op nummer

Bij de Action verkopen ze nu ‘schilderen op nummers’ (Paint by numbers) voor € 2,49 (zie eerdere shoplog: Action Knutselspullen April 2022) . Er zijn diverse designs . Ik koos voor de hond.
action shoplog knutselen paint by numbers

Inhoud
In de verpakking zit een bord met daarop de print met de vlakken met nummers. Elke vlak heeft een nummer die overeenkomt met de verfpotjes. Er zijn 10 verfpotjes met de verschillende kleuren, instructies en een kwastje. Het kwastje ziet er op de eerste indruk goed uit.

Wat mij gelijk opviel is dat het bord die je gaat beschilderen lekker stevig is. Deze is trouwens 38×28 cm. De maat staat nergens op de verpakking. Ook staat er op de verfpotjes geen nummer genoemd. Dus de verpakking niet weggooien deze heb je nodig om te zien welke kleur welk nummer heeft!
Action schilderen op nummers inhoud

Aan de slag met schilderen op nummer van Action

Voor het maken van dit schilderij met hond gebruikte ik de kwast en verf die in de verpakking zitten. Verder gebruikte ik een glas met een beetje water en een doekje om mijn kwastje tussendoor extra schoon te maken.

Advertentie

Eerste kleur
De eerste vlakken die ik kleurde waren de vakken met nummer 2. Kleur nummer 1 is wit die wilde ik als laatste doen. Dat zijn dan straks de vlakken die overgebleven zijn.

Het inkleuren van de vlakken is één secuur werkje. Vooral de punten van de haren zijn heel smal. Ik moet zeggen dat het kwastje mij verrast qua kwaliteit. Het is natuurlijk niet top, maar werk echt prima voor dit project. Ik merkte wel dat ik het lastig vond of de verf te dun of te dik was met mengen met water. Bij te dun werd deze snel te doorzichtig en bij te dik kon ik de verf niet goed verdelen op het canvas. Dit zie je ook wel in de kleurvlakken, deze zijn niet egaal gedroogd.
Review action schilderen op nummers hond

Kleurnummer 2, 3, 4 en 5
De gewone kleuren (uitgezonderd wit) heb ik nu gekleurd. Ik had het graag nog netter gedaan, maar ik kreeg dit niet voor elkaar met de verf en het kwastje Tijd voor de neon kleuren.
Action paint by numbers review dog

Neon kleuren
De blauwe kleur vond ik niet echt neon blauw maar eerder iets donkerder groen. De andere kleuren waren wel echt neon maar helaas niet echt dekkend. Daarom zie je de nummers door de verf heen.
Action schilderen op nummers. tips en ervaringen

Eindbeoordeling review Action schilderen op nummers

Voor de prijs € 2,49 was het schilderen erg leuk om te doen. Ik heb uren plezier gehad :-). Het bord waarop je verf is erg stevig. Er zat ruim voldoende verf bij van elke kleur. Maar er zijn zeker ook nadelen, verschillende kleuren verf dekken niet goed waardoor je de nummers op het bord door de verf ziet. Verder is het door de kleine vakjes moeilijk om netjes te werken in samenwerking met bij behorende kwastje.

Is schilderen op nummer iets voor jou?

Action schilderen op nummers eindresultaat review

Advertentie

Action paint by numbers review

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Ik heb dit een paar jaar met veel plezier gedaan ,maar de verf word steeds slechter ik moet soms 3 keer het vak schilderen en dan dekt het nog niet goed ,de laatste heb ik weggegooid want het plezier gaat er wel zo af.
    Groetjes uit Almere

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.