Review & inspiratie: Decotime kerst Luxe papierblok

Action decotime kerst luxe papierblok kaarten maken
Reclame

Action decotime kerst luxe papierblok kaarten maken
Een beetje vroeg voor kerst maar wel leuk, de Action heeft weer knutselartikelen voor kerst in de winkel. Ik kocht een Decotime Luxe paper block. In dit artikel vertel ik alles over het papierblok speciaal voor kerst en laat ik kaartjes zien die ik alleen met dit papierblok heb gemaakt als inspiratie.

De Decotime Luxe papierblok kerst

Van dit luxe papierblok kerst van Decotime (€ 1,59) waren vier varianten in de winkel. Ik koos het papierblok met een beetje Scandinavische sfeer met zilver glitter papier en folie. In het blok zitten:

 • 8 vellen met gestanste afbeeldingen die je alleen hoeft uit te drukken, dus lekker makkelijk niet knippen :-).
 • 2 vellen vellum papier met quotes in zowel zwart als zilver folie
 • 8 vellen met een kerstpatronen
 • 1 vel met glitter

De eerste indruk van het blok is goed. Leuke afwisseling in patronen, afbeeldingen en teksten. Maar de grootste vraag, kun je er ook leuke kerstkaarten meemaken? Er staan GEEN voorbeelden van kaarten op de verpakkingen die je na kunt maken. Ik moest dus alles zelf verzinnen, maar dat is geen probleem :-).
Action decotime luxe paper block christmas

Kerstkaarten gemaakt met het luxe papierblok kerst

Om het papierblok echt goed te kunnen beoordelen ging ik natuurlijk aan de slag met het maken van diverse kerstkaarten. Naast het papierblok gebruikte ik nog standaard benodigdheden als Pritt, foam tape en blanco kaarten. Allemaal te koop bij de Action.

Advertentie

Afbeeldingen uit papierblok halen
De afbeeldingen zijn allemaal gestanst, dus zonder schaar uit het papier te drukken. Dit wil niet zeggen dat dat bij elke papierblok even makkelijk gaat, maar bij dit papierblok ging het heel makkelijk. Dat was dus heel fijn. Alle afbeeldingen haalde ik als eerste uit het papierblok.

Kaarten indelen
Omdat er echt heel veel afbeeldingen in het papierblok zitten, heb ik eerst de blanco kaarten op tafel gelegd en daarop de grotere afbeeldingen gelegd die ik per kaart wilde gebruiken. De kleine afbeeldingen voegde ik later toe.

Kaart in elkaar zetten
Bij de meeste kaarten gebruikte ik de vellen met kerstpatronen als achtergrond van de kaarten. Daar bovenop plakte ik de afbeeldingen met pritt of foam tape. Foam tape zorgt voor diepte in de kaart, omdat sommige afbeeldingen iets verhoogd zijn. Vellum papier is doorzichtig en als je Pritt of lijm gebruikt zie je dat er doorheen. Om dit te verbergen plakte ik er afbeeldingen boven op. Hieronder zie je al mijn kaartjes die ik heb gemaakt.

Mijn gemaakte kerstkaartjes

Al deze zelfgemaakte kaartjes komen uit één luxe papierblok van Decotime. Ik had zelfs nog veel afbeeldingen over om nog meer kaartjes te maken. Ik ben dus helemaal fan van deze papierblokken :-). Zeker een aanrader om te kopen.
Action decotime papierblok kerst inspiratie

Action decotime luxe paper block voorbeelden inspiratie

Action decotime kerst knutselen DIY inspiratie

Advertentie

Action decotime kaarten maken kerst

Action decotime kaarten maken kerst papierblok

Action decotime kerst luxe papierblok kaarten voorbeelden

Action decotime inspiratie DIY budget goedkoop kerst

Action decotime kerst knutselen ideeen

Action decotime goedkoop kaarten maken kerst

Advertentie

Action decotime kerstkaart maken voorbeelden

Action decotime kerst kaarten maken

Action decotime uil kerst kaart inspiratie tips

Meer kerstkaarten?

De komende tijd laat ik op mijn blog nog meer nieuwe kerstkaartjes zien die ik heb gemaakt voor kerst. Ik gebruik daarbij verschillende technieken. Dus hopelijk zie ik je snel weer op mijn blog :-).

Wil je andere kerstkaarten en DIY projecten zien van de afgelopen jaren op mijn blog kijk dan eens naar het kerstoverzicht :-). In dit overzicht vind je al mijn kerst DIY artikelen :-).
Overzicht kerst artikelen op blog

© Nobody ELSe

19 reacties

 1. Hallo ik vind de kaarten geweldig . Ze maken kan ik op deze manier wel. Zelf heb ik nooit ideeen helaas. Maar dit is gewoon super leuk om te doen met een prachtig resultaat. . Dank je voor deze pagina. ik ben er super blij mee.
  Ine Hendriks

 2. Heel mooie kaartjes, Els. Ik kom in de verleiding om naar Action te gaan…maar ik wil eigenlijk eerst wat oudere spullen uit de kast opgebruiken ?
  Ziet er echt of uit, dit blok.
  Groetjes
  Jantine

 3. Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt met deze blok! Echt inspirerend!
  Bij onze Action lag deze blok er niet (meer) helaas toen ik er vorige week was, anders had ik misschien wel een uitzondering gemaakt voor mijn knipvellenkoopstop.
  (ofwel heb ik het niet gezien want het is er altijd best een rommel tegenwoordig)

 4. Dit is heel gewoon hoor, om daar nu al mee bezig te zijn als je ze zelf maakt, heb wel mee gemaakt dat mijn moeder midden in de zomer al zat te borduren, kerstkaarten dus, om ze af te krijgen voor het opsturen in december. In mei kopen, in de vakantie van juni of juli starten op vakantie adres, hahahaha

  Kortom, jij bent laat zelfs, en in de confectie hetzelfde, zitten ze nu nog met de winterkleding… herfst is al voorbij daar, en midden in de winter, komt de nieuwe zomercollectie binnen… ook voor babies en zwangeren, alle confecties…. heel normaal.

  X

 5. Hallo Els,
  Ik wil je graag eens eventjes zeggen dat ik je mailtjes vol leuke ideetjes altijd zeer op prijs stel. Ook ben ik zot van vilt en naai- en haakwerkjes. En met onze twee drukke zaken hoop ik elke dag toch ooit eens wat meer tijd te hebben om zoveel moois te maken zoals jij. Ook de kaartjes die je maakt zijn altijd mooi. Ik ben ook al de snijmachine gaan kopen in de Action en maandag ga ik vlug voor de kerstblok. Ze moesten jou een dikke procent geven bij Action want de reclame die jij voor hun maakt is onbetaalbaar!
  Het maakt iedere keer mijn avond goed als ik weer eens een mailtje van jou in mijn mailbox vind!
  Heel veel creatief plezier en een DIKKE MERCIE !!!
  Liefs,
  Ann

 6. Wat een mooie kaarten. Fijn dat jij wat voorbeelden ter inspiratie hebt gemaakt. Ik ga fauw naar de Action voor weer zo’n mooie blok.

 7. Wat een leuk papier zeg en vooral onwijs mooie kaarten ook! Ik hoorde van een vriendin al dat de papierblokken voor kerst echt weer de moeite waard zijn 🙂

 8. wat een créatief mens ben je toch !! steeds geef je mij de moed om er aan te beginnen !!
  dank je wel voor zoveel inspiraties,! Steeds blij en verrassend kijk ik uit naar jouw mail.
  lieve knutselgroetjes uit Brugge
  mevrouw Decoster Christiane

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.