Kaarten maken #44: Kaarten met spray paint (Action)

Action spray paint kaarten maken
Reclame

Action spray paint kaarten maken
Vandaag laat ik twee manieren zien hoe je met spray paint (Action) kaarten kunt maken. Bij de eerste gebruikte ik een snij- en embossing machine en diverse snijmallen. Bij de tweede manier gebruikte ik naast de spray paint ook clear stamps.

Benodigdheden kaarten maken met spray paint

Allereerst heb je natuurlijk spray paint nodig (Acrylspray op waterbasis). Deze zijn te koop bij de Action, een setje met drie flesjes kost € 1,74 per stuk. Er is ook nog een groen setje te koop, maar ik hou niet zo van groen ;-). Op de foto had ik ze al gebruikt, vandaar al de vieze dopjes.. oeps :-).
Action acrylic spray paint

Verder gebruikte ik standaard benodigdheden zoals dik wit/zwart papier, blanco kaarten, pritt, stanleymes, snijmat en dikke foam tape. Alles is te koop bij de Action. Wat ik specifiek gebruikte voor beide manieren staat bij die techniek omschreven.

Het begin voor allebei de kaartjes: Spray paint achtergrond maken

Als eerste maakte ik de achtergronden voor de kaarten. Ik sprayde met de flesjes op iets dikker wit papier. Voor een kleurrijk effect gebruikte ik meerdere flesjes op één velletje papier. Na het sprayen liet ik de verf goed drogen. Deze gemaakte achtergronden met spray paint kun je voor zowel de manier met snijmallen als met clear stamps gebruiken. Laat alles wel goed drogen.

Advertentie

Let op: mijn achtergronden maakte ik buiten en ik leg er altijd iets onder. De verf werkt echt als een spray, de nevel kan dus ook buiten je vel terecht komen.
Action spray paint voorbeelden Inspiratie

Manier 1: Kaarten maken met spray paint en snijmallen

Bij deze techniek gebruikte ik nog extra mijn snij- en embossing machine Love2Craft en diverse snijmallen. Deze kocht ik allemaal bij de Action. Het kan zijn dat sommige niet meer te koop zijn, het assortiment veranderd snel bij de Action :-). Maar ook met andere mallen kun je soortgelijke kaarten maken.
Action spray paint love2craft snijmallen

Na de achtergrondjes gemaakt te hebben (zie hierboven) met spray paint begon ik aan de voorgrond van de kaartjes. Voor deze kaarten wilde ik werken met vormen en restvormen. Als eerste sneed ik uit dikker papier (wit en zwart) A6 formaten, hetzelfde formaat als de blanco kaarten die ik gebruikte.

Met diverse snijmallen maakte ik vormen in het witte papier, zoals vlaggetjes, hartjes en teksten. De teksten met losse letters waren nog best wel lastig om deze precies recht te krijgen. Bij mij ging het het beste door een liniaal op het papier te leggen, de letters daar tegen aan te leggen en dan met washi tape vast te maken voordat ik alles door de machine haalde. De uitgesneden losse letters bewaarde ik voor andere kaarten.
Action kaarten maken snijmallen

Daarna plakte ik op een blanco kaart de spray paint achtergrond. Ik bedekte daarmee heel de kaart. Hiervoor gebruikte ik Pritt.
Action spray paint basis kaart achtergrond

Als laatste pakte ik een voorgrond met de uitgesneden teksten en vormen. Deze sneed ik met een Stanley mes net iets kleiner dan de kaart. Zo zie je nog een randje van de spray paint achtergrond om de kaart. Vervolgens plakte ik deze op de kaart met dikke foam tape zodat er diepte ontstaat.
Action spray paint snijmal uitleg

Advertentie

Action spray paint inspiratie

Nog een paar andere kaartjes die ik maakte op deze manier.
Action spray paint kaarten maken verjaardag

Action spray paint verjaardagskaart ideeen

Action spray paint kaart inspiratie

Action spray paint kaart maken

Manier 2: Kaarten maken met spray paint en clear stamps

Bij deze kaarten gebruikte ik naast de blanco kaarten en spray paint achtergronden nog clear stamps. Ik heb verschillende stempelsetjes gebruikt die ik al eerder had gekocht (Action/AliExpress).

Advertentie

Eerst stempelde ik ze met watervaste inkt op dikker papier en vervolgende kleurde ik ze in met de Action Twinmarkers. Daarna knipte ik ze netjes uit.

Net zoals bij de bovenste kaartjes plakte ik op een blanco kaart de spray paint achtergrond met Pritt. Daar bovenop plakte ik met foam tape de afbeeldingen die ik maakte met de clear stamps. En dan zijn de kaarten al klaar :-).
Action spray paint clear stamps zeemeermin

Action spray paint clear stamps kaarten

Action clear stamps spraypaint inspiratie

Meer ideeën voor spray paint?

Al eens eerder gebruikte ik spray paint in mijn bullet journal :-).
Bullet journal september voorbeelden uitleg thema veren

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps
Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken
Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels
Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)
Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De spraypaint in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

23 reacties

 1. Was gisteren bij de action voor de spraypaints maar ze waren op.. vandaag langs een andere en yay gevonden! #blij Vanmiddag aan de knutsel 🙂

 2. Daar moest ik ook meteen aandenken – maar ik wist niet meer zo goed wat voor verf we daarvoor gebruikten vroegah! (en ik heb zo’n zeefje niet meer..al kan het vast ookmet een theezeefje:-))

 3. Hartstikke leuk! Ik doe spray painten in een schoenendoos waar laarzen in hebben gezeten. De binnenkant ziet er nu heel kleurrijk uit ?
  Groetjes
  Jantine

 4. Deze kaartjes heb je weer leuk gedaan. Spray verf is zeker handig. Vroeger moest met de kwast doen om te heen en weer schudden. Deze kaarten kun je mooi van gebruiken. Ik had deze apparaat ook gezien. Fijne dag.

 5. Ohh wat leuk! En boe haha ik kom letterlijk nét bij de Action vandaag, wilde wat van de kerst knutselpakketjes scoren (en is gelukt :-)) – maar nu wil ik terug voor deze spray!

 6. leuke kaartjes 🙂
  Misschien helpt het om een doos op z’n kant te zetten, voor de wind en de nevel.
  Daar de kaart dus in leggen en sprayen.

 7. Wauw, wat leuk gedaan! Die spray heb ik ook nog (vrijwel ongebruikt) staan. Je brengt me zeker op wat leuke ideetjes om de sprays toch eens te gaan gebruiken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.