Reclame

Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels

Bling bling kaarten maken uitleg parels Action
Reclame

Bling bling kaarten maken uitleg parels Action
Soms vind ik het gewoon leuk om helemaal iets anders te maken dan ik gewend ben. Even uit mijn comfort zone van clear stamps en snijmallen. Vandaag laat ik zien hoe ik met parels bling bling kaarten maakte. Ik leg precies uit hoe ik deze kaarten heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. Deze techniek zou je ook kunnen gebruiken op bijvoorbeeld doosjes en fotolijstjes :-).

Benodigdheden voor bling bling kaarten

Het belangrijkst wat je nodig hebt zijn parels in verschillende formaten. Ik kocht deze bij de Action € 0,89 per doosje. Verschillende formaten zijn belangrijk om je gekozen vorm zo goed mogelijk op te vullen.
Kaarten maken hobby parels Action
De doosjes zijn trouwens super handig, elk vakje heeft zijn eigen klepje. Dus makkelijk om steeds een andere maat te pakken.
Kaarten maken hobby parels Doosje action

Verder gebruikte ik blanco kaarten (ook te vervangen door een doosje of fotolijstje bijvoorbeeld), printer of potlood en papier, alleslijm (niet te dunne lijm), washi tape (om iets vast te plakken) en placemat.

Aan de slag met bling bling kaarten maken

Advertentie

Als eerste pakte ik witte blanco kaarten die ik nog had liggen. In plaats van een kaart kun je ook een kartonnen doosje of een fotolijstje gebruiken. De kaarten die ik heb gebruikt zijn wit en 13×13 cm.

Op internet zocht ik simpele afbeeldingen die ik later wilde gaan invullen met parels. Ik koos voor een ster en hart, maar je zou ook kunnen kiezen voor letters en cijfers. Deze afbeeldingen printte ik iets kleiner uit dan 13×13 cm (formaat kaart). Je kunt ook een afbeelding zelf tekenen of iets ergens van overtrekken op een apart vel papier :-).

Nu kun je het sjabloon maken. Snij de afbeelding uit het papier. Let op: echt alleen je gekozen afbeelding, er komt dus een gat in je papier in de vorm van je afbeelding.

Leg je blanco kaart op een placemat. Maak deze met een klein stukje washi tape vast. Leg bovenop je blanco kaart het sjabloon. Maak deze ook vast met washi tape aan de placemat zodat alles goed op zijn plaats blijft liggen.
Kaarten maken beginnen makkelijk uitleg

Daarna kun je het sjabloon opvullen met de diverse formaten parels. Het is nu een soort van diamond painting maar dan zonder vast patroon :-).

Advertentie

Ik deed eerst alleslijm op een klein stukje kaart en daarop plakte ik de parels. Ik begon bij de ster bij de puntjes met kleine parels en werkte steeds meer naar het midden. In het midden gebruikte ik grotere parels.

Let op: lijm je sjabloon niet per ongelijk vast :-). Check regelmatig of deze nog los zit.
Kaarten maken hobby parels diamond painting

Hieronder een foto van de ster helemaal afgemaakt.
Kaarten maken ster schitterend parels

Action hobby parels

Nog een kaart maken met parels

Omdat ik nog een doosje had met roze en paarse parels besloot ik ook een kaart te maken met een hart erop. Deze kaart maakte ik op dezelfde manier als de kaart met de ster.
Kaarten maken hart parels

Advertentie

Kaarten maken parels close up action

Is zo’n manier met parels op een kaart plakken iets voor jou om kaarten te maken? Heb je daarvoor het geduld?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)
Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

14 reacties

  1. Het geduld zou ik er wel voor hebben, ik heb immers ook kralenbomen gemaakt van allerlei en nog kleinere kralen, en zo ook schilderen op nummer vroeger, dus dat wel, maar of het lang blijft zitten dan? Op zo’n kaartje? Dat vraag ik mij dan af, zo zonde als dat eraf valt later…

    Ze zijn wel erg leuk!

    X

  2. Wauw, heel erg gaaf gedaan, zeg! Prachtig met dat kleurverloop! Lijkt me trouwens ook best wel een rustgevende bezigheid, puzzelen met de pareltjes totdat het een mooi geheel is 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.